ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

20.11.08

To «ψυχρό επεισόδιο» του Καστελόριζου θα γίνει «θερμό» στους μήνες που έρχονται;

του Κώστα Πικραμένου
http://endoturkika.blogspot.com


Δεν πέρασε μία εβδομάδα και επαληθεύτηκε η πρόβλεψη μας για το επεισόδιο στο Καστελόριζο.. Στο άρθρο μου «Ο αγωγός ειρήνης της Κύπρου και το θερμό επεισόδιο στην Αν. Μεσόγειο» που δημοσιεύθηκε στα πλέον σοβαρά (εν Ελλάδι) ιστολόγια (blogs) του Σάββα Καλεντερίδη και του strategy-geopolitics αναφέρθηκα εκτενώς στη κατάσταση που διαμορφώνεται στην Αν. Μεσόγειο από το 2003 και έπειτα. Τόσο η Κύπρος όσο και η Αίγυπτος, η Λιβύη, ο Λίβανος αλλά και η Ελλάδα έχουν προχωρήσει – σε διαφορετικό βαθμό - σε διερευνητικές επαφές και συμφωνίες οριοθέτησης υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ (Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης). Για τις αραβικές χώρες τα κίνητρα είναι καθαρά οικονομικά ενώ για την Κύπρο η γεωπολιτική διάσταση του εγχειρήματος είναι εμφανής. Η Ελλάδα ξεκίνησε επαφές με την Αίγυπτο και τη Λιβύη αλλά ακόμα δεν...έχει επικυρώσει διμερείς συμφωνίες που πρέπει να κατατεθούν στον αρμόδιο (για το Δίκαιο της Θάλασσας) Οργανισμό του ΟΗΕ. Το ίδιο ισχύει και για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου. Ο λόγος είναι απλός: Η Ελλάδα φοβάται τις αντιδράσεις της Τουρκίας και δε θέλει να «χαλάσει» το όποιο κλίμα έχει δημιουργηθεί από το 1999 και έπειτα.

Στο προηγούμενο άρθρο μου ανέφερα ότι Τούρκοι αναλυτές δηλώνουν ανοιχτά ότι πάμε για «θερμό επεισόδιο με κλιμάκωση στρατιωτικής σύγκρουσης» καθώς η Τουρκία έχει οριοθετήσει την διεκδικούμενη από αυτήν υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ. Παράλληλα έχει ορίσει 3 πεδία έρευνας (υπό την ευθύνη της ΤPAO εταιρείας πετρελαίου ) εκ των οποίων 1 πεδί εφάπτεται στην υφαλοκρηπίδα του Καστελόριζου όπου και διεξήχθησαν οι έρευνες του Νορβηγικού σκάφους.

Στην Αν. Μεσόγειο η Τουρκία θεωρεί ως υφαλοκρηπίδα της την περιοχή με συντεταγμένες γεωγραφικού πλάτους/μήκους 27 22 (Bodrum έναντι νήσου Κω) έως 32 16 (Πάφο, Κύπρου) και 33 50 (μέση απόσταση Τουρκίας – Αιγύπτου)

Παρατίθεται ο σχετικός χάρτης με τις διεκδικούμενες περιοχές και τα 3 πεδία έρευνας
(foto)


Όταν ο κυβερνήτης του Νορβηγικού σκάφους ζήτησε τις συντεταγμένες της Ελληνικής υφαλοκρηπίδας χρειάστηκε να γίνει «σύσκεψη σοφών 3 Υπουργείων» για να αποφασίσουν τι θα στείλουν στο καπετάνιο του ερευνητικού σκάφους. Εφόσον έδωσαν – υποθέτω – τα 200ν.μ πέριξ του Καστελόριζου ως υφαλοκρηπίδα δηλώθηκε ότι η Ελληνική (συνολική) υφαλοκρηπίδα στην Αν. Μεσόγειο είναι η μέση γραμμή Ελλάδας – Αιγύπτου υπολογιζόμενη στη γραμμή Κρήτης – Κάσου – Καρπάθου – Ρόδου – Καστελόριζου.

Παρατίθεται σχετικός χάρτης των ελληνικών θέσεων (σε γενικές γραμμές)
(foto)


Με βάση τον ως άνω χάρτη οι Τούρκοι έχουν υπολογίσει ότι από τα 145.000 km2 που διεκδικούν (στην Αν. Μεσόγειο) η Ελλάδα τους κλέβει 71.000 km2 και η Κύπρος 33.000 km2. Θεωρούν ότι η Τουρκία ενώ βρέχεται από 3 θάλασσες καταλήγει να έχει πραγματική υφαλοκρηπίδα μόνο στη Μαύρη Θάλασσα κάτι που θεωρούν ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ. Δηλώνουν Δε ευθαρσώς ότι μία κρίση στην Αν. Μεσόγειο θα άνοιγε αυτομάτως και τη «παγωμένη συμφωνία της Βέρνης» για το Αιγαίο. Σε όλο αυτό το σκηνικό που «χτίζεται» μέρα με τη μέρα προστίθεται ο σχεδιαζόμενος αγωγός Τουρκίας – Ισραήλ που εφάπτεται της Κυπριακής υφαλοκρηπίδας.

Το διεθνές σκηνικό ευνοεί επιθετικές πρωτοβουλίες από την Τουρκία καθώς στις ΗΠΑ δεν υπάρχει εκτελών χρέη Πρόεδρος ενώ η διεθνής οικονομική κρίση απορροφά τη προσοχή των ηγεσιών των Μεγάλων Δυνάμεων. Στην Ελλάδα δε η κυβέρνηση «βαλτοπεδεί» χωρίς σχέδιο διαχείρισης κρίσης ή «θερμού επεισοδίου»….

Θα επαληθευτούμε και πάλι…;

Δεν υπάρχουν σχόλια: