ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

30.10.09

ΟΙ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΜΑΣΚΕΣ ΠΕΦΤΟΥΝ: ΦΙΛΗ Η Ε.Ε ΦΙΛΤΑΤΗ ΟΜΩΣ Η ΚΥΠΡΟΣ

H ΕΕ αποτελεί για την Τουρκία έναν πολύ σημαντικό στόχο, «αλλά όχι στόχο εκ των ων ουκ άνευ και σίγουρα όχι μία διαδικασία για την οποία θα παραγνωρίσουμε ένα νησί σαν την Κύπρο που μας κληροδοτήθηκε».



Aυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Τούρκος υπουργός Επικρατείας και επικεφαλής των διαπραγματεύσεων με την ΕΕ Εγκεμέν Μπαγίς σε αποκλειστική συνέντευξή του στην τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Γενί Ντουζέν».



Ο κ. Μπαγίς δηλώνει περισσότερο αισιόδοξος από ποτέ στην παρούσα συγκυρία, διότι «για πρώτη φορά υπάρχουν τόσο στην Αθήνα, όσο και στην Άγκυρα σταθερές, ισχυρές και θαρραλέες κυβερνήσεις».

Προσθέτει ότι θα επισκεφθεί την Αθήνα στις 5 Νοεμβρίου και θα έχει συναντήσεις με τον Έλληνα πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, καθώς και με την Ντόρα Μπακογιάννη (η οποία, όπως αναφέρει η Τ/Κ δημοσιογράφος, «αναμένεται να γίνει αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης). «Με τον τρόπο αυτό θα δώσω το μήνυμα ότι η Τουρκία εξακολουθεί να έχει την πρόθεση να βρίσκεται ένα βήμα μπροστά», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Τούρκος υπουργός.

Επίσης, εκφράζει την προθυμία της Τουρκίας να ανοίξει τα λιμάνια της στους Ε/Κ, «αρκεί να πραγματοποιηθούν οι υποσχέσεις που της δόθηκαν» από την ΕΕ περί άρσης της λεγόμενης απομόνωσης των Τ/Κ.

Ο κ. Μπαγίς προειδοποιεί τους Ε/Κ «να ξεφύγουν από τη λογική ότι, επειδή η Τουρκία επιδιώκει τη λύση, μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν».

Τονίζει πως σημασία έχει να βρεθεί λύση στο Κυπριακό, προσθέτοντας ότι η Τουρκία θα υποστηρίξει μία κοινή συμφωνία των δύο ηγετών.

Παράλληλα, εκφράζει την απόλυτη πεποίθησή του ότι «ο κ. Ταλάτ, ο οποίος έχει αναλώσει τα χρόνια του σε έναν αγώνα, δεν πρόκειται να φέρει προς έγκριση σε δημοψήφισμα μία λύση που οι συμπολίτες του δεν θα αποδεχθούν και την οποία δεν θα μπορούν να χωνέψουν».

Στο θέμα αυτό επανέρχεται σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, αναφέροντας ότι «η Άγκυρα θα συνεχίσει να υποστηρίζει μία λύση που ο κ. Ταλάτ θα μπορέσει να καταστήσει αποδεκτή από το λαό του. Όμως, δεν θα ήταν ρεαλιστικό να αναμένει κάποιος από την Άγκυρα να υποστηρίξει μία λύση, την οποία ούτε καν το λαό του δεν θα μπορούσε να πείσει να αποδεχθεί. Ελπίζουμε ότι η ε/κ πλευρά δεν θα χρησιμοποιήσει την ευρωπαϊκή υποψηφιότητα της Τουρκίας ως όπλο εναντίον μας για να επιτύχει μία λύση, όπως τη θέλει».

Ο Τούρκος υπουργός αποδέχεται ότι, στο πλαίσιο του δημοκρατικού παιχνιδιού, ο κ. Ταλάτ μπορεί να χάσει τις επόμενες «προεδρικές εκλογές» επισημαίνει, όμως, ταυτόχρονα ότι ενδεχόμενη επικράτηση του αντιπάλου του δεν θα δημιουργήσει πρόβλημα μόνο στην τουρκική πλευρά, αλλά και στην ε/κ, καθώς και στην ΕΕ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ellinikoforum

Δεν υπάρχουν σχόλια: