ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

29.10.09

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΑΡΧΑ;ΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΚΑΘ. ΚΡΙΑΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

ΕικόναΟ Εμμανουήλ Κριαράς είναι μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες στο χώρο της ελληνικής γλώσσας, δημοτικιστής και εισηγητής του μονοτονικού. Έκλεισε τα 104 χρόνια ζωής.
Ο υπεραιωνόβιος λόγιος δάσκαλος, στη συνάντησή του με τον Γ. Παπανδρέου, ζήτησε την επαναφορά του παλαιού συστήματος διδασκαλίας της αρχαίας ελληνικής γλώσσας, της οποίας η εκμάθηση περιοριζόταν μόνο στο λύκειο. Το σύστημα αυτό, καταργήθηκε το 1986 από τον τότε υπουργό Παιδείας, Αντώνη Τρίτση, προκαλώντας «γλωσσική σύγχυση» στους μαθητές.
Ο ΚΥΡΙΟΣ ΚΡΙΑΡΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕ ΠΡΙΝ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΜΟΝΟΤΟΝΙΚΟΥ:

  • Δεν είναι ανόητο να θέλουμε να κάνουμε τη γραφή μας δυσκολότερη; Δεν είναι ανόητο να υπάρχουν κάποιοι που επιθυμούν να επαναφέρουν το πολυτονικό, να βυθίσουν δηλαδή τον μαθητή στη σύγχυση;
  • Είναι μωρία να θες να καταργήσεις ένα μέτρο που λήφθηκε κυρίως για να απλουστεύσει κάτι στην εκπαίδευση, σήμερα, που πρέπει να διδάξουμε τεχνικό πολιτισμό, τεχνολογία, πληροφορική, γλώσσες.
  • Άλλο γραφή και άλλο γλώσσα. Ενώ η γλώσσα είναι κάτι ζωντανό, η γραφή είναι σύμβαση. Σύμ-βα-ση.
  • Η λεξιπενία δεν είναι ζήτημα τόνων αλλά είναι ζήτημα λέξεων. Λέ-ξε-ων.

ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ..... ΟΤΑΝ ΔΥΤΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΕΧΟΥΝ ΩΣ ΠΡΩΤΟ ΜΕΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ .....ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΕ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕΡΙΚΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: