ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

29.10.09

Οι αμοραλιστές της Νομαρχίας Χαλκιδικής και οι αιτούμενες νέες γεωτρήσεις της «Ελληνικός Χρυσός»

NOMARX-01

NOMARX-02

NOMARX-03

Σε φιάσκο εξελίχθηκε η συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Χαλκιδικής της 27ης Οκτωβρίου 2009 που θα συζητούσε -μεταξύ άλλων θεμάτων που συζήτησε- και το θέμα των αιτούμενων μεταλλευτικών γεωτρήσεων. Εξ αιτίας της αμοραλιστικής συμπεριφοράς του Νομάρχη, του Προέδρου του Νομαρχιακού Συμβουλίου και του εισηγητού που επέλεξαν τον ρόλο του «Ποντίου Πιλάτου» απομάκρυναν «εαυτούς και αλλήλους» από το «πικρόν ποτήριον» της όποιας απόφασης…

Τι συνέβη; Η μεταλλευτική εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός», αφού δεν κατάφερε το καλοκαίρι στις Σκουριές να κάνει γεωτρήσεις κάτω από το βάρος των αντιδράσεων των κατοίκων της Μεγάλης Παναγίας, αποφάσισε μάλλον να ακολουθήσει άλλη οδό! Κατέθεσε στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αίτηση έγκρισης «Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων» για να πραγματοποιήσει στην Βόρειο Χαλκιδική, 90 περίπου «ερευνητικές γεωτρήσεις» βάθους 400 έως 600 μέτρων σε διάφορες περιοχές των Δήμων Αρναίας, Παναγίας και Σταγείρων-Ακάνθου. Η Περιφέρεια ζήτησε απ΄τη Νομαρχία «να γνωμοδοτήσει σύμφωνα με την αρμοδιότητά της» κι αυτή με τη σειρά της από τους τρεις Δήμους. Ο Δήμος Αρναίας κατά πλειοψηφία απάντησε θετικά, ο Δήμος Παναγίας ομόφωνα αρνητικά ενώ ο Δήμος Σταγείρων-Ακάνθου …θα το συζητήσει εν ευθέτω χρόνο! Έτσι το θέμα έφτασε στο Νομαρχιακό Συμβούλιο.

Παρά την απαίτηση 200 και πλέον πολιτών της περιοχής, του Δημάρχου Παναγιάς, Δημοτικών Συμβούλων και εκπροσώπων φορέων, το Νομαρχιακό Συμβούλιο δια στόματος Νομάρχη και εισηγητού δήλωσε αναρμόδιο να αποφασίσει για το θέμα. Ο εισηγητής κ. Τζιρίτης πρότεινε να επιστραφεί η εισήγηση στην Περιφέρεια αφού σύμφωνα με τον Ν.3220/2004 η εταιρεία «δικαιούται να ενεργεί χωρίς νέες άδειες γεωτεχνικές και μεταλλευτικές έρευνες εντός των ορίων των μεταβιβαζομένων παραχωρήσεων». Αυτό, κατά τη γνώμη του, θα αποτελούσε παράνομη πράξη για το Νομαρχιακό Συμβούλιο κι έπρεπε να επιστραφεί στην Περιφέρεια ως έχει. Τη θέση αυτή υπερασπίσθηκε με σθένος ο Νομάρχης κ. Ζωγράφος και ενστερνίστηκαν -δια της ψήφου τους- όλα τα μέλη της πλειοψηφίας που παρευρίσκονταν.

Διαφορετική ήταν η στάση του επικεφαλής της μειοψηφίας και βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Λαφαζάνη ο οποίος προσπάθησε να παρουσιάσει ένα δημοκρατικό προσωπείο. Κατά περίεργο τρόπο ζήτησε να συζητηθεί το θέμα αφού όμως ο ίδιος σε προηγούμενη τοποθέτησή του δήλωσε για μια ακόμα φορά, πως είναι υπέρ της μεταλλευτικής δραστηριότητας στην Βόρειο Χαλκιδική ως παράγοντα ανάπτυξης(!). Η πρόταση του -όπως ήταν αναμενόμενο- απορρίφθηκε.

Η συμπεριφορά «Ποντίου Πιλάτου» από τον Νομάρχη, τον εισηγητή και τον Προέδρο του Νομαρχιακού Συμβουλίου θεωρήθηκε προσβλητική και απαξιωτική για τους κατοίκους των παραπάνω περιοχών και εξόργισε τους παρευρισκόμενους. Αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθούν πλήθος φραστικά επεισόδια και διακοπή της συνεδρίασης η οποία παρ’ όλ’ αυτά, κατέληξε στην παραπάνω απόφαση που όπως φάνηκε ήταν ειλημμένη εκ των προτέρων. Οι παρευρισκόμενοι εκπρόσωποι φορέων και κάτοικοι απευθύνθηκαν προς τον Νομάρχη και τον κάλεσαν να αναλάβει τις ευθύνες του και να υπερασπιστεί -όπως έχει υποχρέωση- την θέληση της τοπικής κοινωνίας η οποία είναι εναντίον κάθε νέας μεταλλευτικής δραστηριότητας. Ο Νομάρχης δεν έκανε τίποτα άλλο παρά να επαναλαμβάνει πως «ο Νόμος του δένει τα χέρια» και κάλεσε τους παρευρισκόμενους βουλευτές του Νομού «να αλλάξουν το Νόμο». Αυτό βέβαια δεν τον εμπόδισε το ίδιο βράδυ στο δελτίο ειδήσεων του τοπικού τηλεοπτικού σταθμού SUPER TV να δηλώσει ότι η γνώμη του είναι πως «οι γεωτρήσεις πρέπει να γίνουνε, για να μάθουμε επιτέλους τι υπάρχει από κάτω»…

Απορία προκαλεί και η στάση της μεταλλευτικής εταιρείας η οποία θα μπορούσε σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία να προχωρήσει στις γεωτρήσεις δίχως επιπλέον αδειοδότηση. Προσπάθησε να νομιμοποιηθεί περαιτέρω, να μετρήσει αντιδράσεις, να πετάξει το «μπαλάκι» αλλού; Είναι ζητήματα που χρήζουν ανάλυση από τους πολίτες της περιοχής οι οποίοι βεβαίως «δεν κάθονται με σταυρωμένα τα χέρια»….

stratoniki

Δεν υπάρχουν σχόλια: