ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

5.11.09

Έκτακτη εισφορά, επίδομα αλληλεγγύης και Εκκλησία...



Γεια σας,
το σχέδιο νόμου της κυβέρνησης σχετικά με την ενίσχυση των οικονομικά ασθενέστερων ομάδων, έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση και ήδη υπάρχουν τα πρώτα θετικά ή αρνητικά σχόλια.

Η κυβέρνηση επιβάλλει το μέτρο της έκτακτης εισφοράς σε 300 μεγάλες επιχειρήσεις και φορολογεί τα κέρδη τους για το 2008 με 5-10%. Από αυτό το μέτρο θα εισπράξει το ποσό των 870 εκατομμυρίων ευρώ.

Αρχικά ο ΣΕΒ, μέσω του προέδρου του, αντέδρασε θετικά, δε συνέβη όμως το ίδιο και με άλλους συλλόγους, επιμελητήρια και οργανώσεις. Οι επιχειρηματίες αντιδρούν στην συγκεκριμένη εισφορά, προσπαθώντας να διαφυλάξουν τα κέρδη τους.

Πέρα όμως από την εισφορά των μεγάλων επιχειρήσεων, πρόκειται να γίνει και αναπροσαρμογή του ΕΤΑΚ. Η κυβέρνηση προσπαθεί να μαζέψει χρήματα και συγχρόνως να μην θίξει τα μικρά και μεσαία εισοδήματα. Εισπρακτική πολιτική, όμως, χωρίς αδικίες δεν υπήρξε, δεν υπάρχει και δεν πρόκειται να υπάρξει.

Τα χρήματα που θα μαζέψει η κυβέρνηση από αυτές τις ρυθμίσεις (περίπου 1,05 δις ευρώ) πρόκειται να τα "μοιράσει" σε 2.500.000 άτομα (22%-23% του πληθυσμού!!!), με την μορφή έκτακτου επιδόματος που θα κυμαίνεται από 300-1300 ευρώ.

Είναι γεγονός και προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση ότι σχεδόν το 1/4 του πληθυσμού ανήκει σε ευπαθείς ομάδες ή σε ομάδες με χαμηλό εισόδημα. Αυτή είναι η κατάσταση της Ελληνικής κοινωνίας και μπορεί το ποσοστό να είναι μεγαλύτερο. Αυτό είναι που πρέπει να μας θορυβήσει, να μας ανησυχήσει και να μας ταρακουνήσει, ως κοινωνία.

Βλέπουμε όμως ότι εν μέσω αντιδράσεων και περιορισμών που μας επιβάλλει η ΕΕ, η κυβέρνηση προσπαθεί να παραμείνει συνεπής στις προεκλογικές της υποσχέσεις. Μπορεί τα μέτρα να είναι λίγα, μπορεί να οι προεκλογικές υποσχέσεις να περιελάμβαναν περισσότερα ποσά, όμως είναι μία θετική αρχή, η οποία βέβαια δεν πρέπει να σταματήσει εδώ.

Εκτός όμως από το επίδομα, η κυβέρνηση πρέπει να φροντίσει να δημιουργήσει συνθήκες όπου δεν θα είναι απαραίτητα τα επιδόματα για να ζήσει κάποιος αξιοπρεπώς, ή τουλάχιστον να περιορίσει τον αριθμό των δικαιούχων. Το επίδομα που θα χορηγηθεί θα τελειώσει πολύ γρήγορα και μετά πάλι οι δικαιούχοι θα είναι στην ίδια κατάσταση με την σημερινή.

Κλείνοντας, θα ήθελα να σημειώσω ότι σε σημερινό άρθρο της εφημερίδας Το Βήμα, γινόταν λόγος για αύξηση του συντελεστή ΕΤΑΚ για τα ακίνητα που εκμεταλλεύεται η Εκκλησία, από 1 τοις χιλίοις, σε 3 τις χιλίοις. Η σχετική αναφορά όμως δεν υπάρχει στο επίσημο σχέδιο νόμου, που κατέθεσε η κυβέρνηση στο διαδίκτυο.

Θα έπρεπε όχι μόνο να αυξηθεί ο συντελεστής ΕΤΑΚ της Εκκλησίας στα ίδια επίπεδα που ισχύουν και για τους πολίτες, αλλά θα έπρεπε να επιβληθεί και έκτακτη εισφορά στην Εκκλησία, ώστε και έμπρακτα να αποδείξει ότι είναι ένας οργανισμός που υποστηρίζει την κοινωνία.

Είναι γεγονός ότι πρέπει να υπάρχει Όμως αυτό το "καθεστώς" θα πρέπει να είναι ειδικό καθεστώς στην φορολόγηση της Εκκλησίας.προς όφελος της κοινωνίας και όχι προς όφελος του ταμείου της Αρχιεπισκοπής!!!

Δεν νομίζω πως μία προσπάθεια της κυβέρνησης να "ζητήσει" την συμμετοχή την Εκκλησίας, στην γενική προσπάθεια όλων μας να σώσουμε ότι μπορούμε, θα έβρισκε τους πολίτες αντίθετους.

Σας ευχαριστώ,

Γιώργος Φακίτσας
πολιτικη ανάλυση

Δεν υπάρχουν σχόλια: