ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

9.10.11

Πύργος Βαβέλ η Συγγρού...

thumb
Προ των πυλών... εμφυλίου βρίσκονται στη Ν.Δ. με αφορμή το θέμα της εφεδρείας, αλλά και τον γενικότερο χειρισμό των εργασιακών θεμάτων. Συνδικαλιστές εναντίον πολιτικών και τούμπαλιν και στη μέση ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος προσπαθεί να συμβιβάσει τις δυο απόψεις με τις λιγότερες απώλειες αφού τη συγκεκριμένη στιγμή όλοι του είναι χρήσιμοι.
Η πολυγλωσσία που παρουσιάζεται το τελευταίο διάστημα στα εργασιακά θέματα έχει μπερδέψει και τα ίδια τα στελέχη της Ν.Δ., ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι οι οποίοι ισχυρίζονται ότι τα μικρά οφέλη τα οποία καταγράφει το κόμμα στις δημοσκοπήσεις σχετίζονται με τη νεφελώδη πολιτική που ακολουθεί σε αυτά τα θέματα όλο το τελευταίο διάστημα.
Στα χαρακώματα
Πρόσωπα - κλειδιά σε αυτή την αντιπαράθεση είναι ο τομεάρχης Εργασίας της Ν.Δ. Νίκος Νικολόπουλος και ο γραμματέας Συνδικαλισμού Γιάννης Μανώλης. Αμφότεροι βρίσκονται καθημερινά στα χαρακώματα με αφορμή τις όλο και πιο σκληρές εξαγγελίες της κυβέρνησης για τα εργασιακά, ενώ αφήνουν να εννοηθεί ότι η ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης  είναι... συμβιβασμένη.
Υπόσχονται γην και ύδωρ στους απελπισμένους δημοσίους υπαλλήλους και μάλιστα έφτασαν στο σημείο να τους υποσχεθούν ότι, εάν εκλεγεί η Ν.Δ., θα γίνει «επαναδιαπραγμάτευση των απολύσεων», αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι απολυμένοι δεν αποκλείεται να επιστρέψουν στη δουλειά τους.
Στην αντίπερα όχθη βρίσκονται οι δυο αντιπρόεδροι της Ν.Δ. Δημήτρης Αβραμόπουλος και Σταύρος Δήμας αλλά και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που ζητούν μια πιο «ρεαλιστική» γλώσσα και περισσότερες «αλήθειες» από το κόμματους.
«Είδαμε πόσο ακριβά πλήρωσε το ΠΑΣΟΚ τον προεκλογικό του λαϊκισμό και πόσο γρήγορα βρέθηκε αντιμέτωπο με μία σκληρή πραγματικότητα, η οποία ανάγκασε το κυβερνητικό κόμμα να δώσει την εντύπωση ότι υφάρπαξε την ψήφο των πολιτών» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στο «Βήμα». «Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει η Ν.Δ. να διαπράξει το ίδιο λάθος. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να μπούμε στον πειρασμό να δώσου με την εντύπωση ότι υπάρχουν εύκολες και μαγικές λύσεις». Τις ίδιες απόψεις, χωρίς όμως να έχουν χρησιμοποιήσει δημοσίως τις ίδιες εκφράσεις, έχουν και οι δυο αντιπρόεδροι ζητώντας από τους στενούς συνεργάτες του Σαμαρά περισσότερο «ρεαλισμό» και λιγότερο «λαϊκισμό». Ο φόβος των δυο αντιπροέδρων είναι σαφής: «Δεν πρέπει να δώσουμε την εντύπωση στον κόσμο ότι υποσχόμαστε, όπως ο Γ. Παπανδρέου που έλεγε προεκλογικά ότι λεφτά υπάρχουν. Ο κόσμος πρέπει να ξέρει την αλήθεια».
Η τοποθέτηση αυτή έφερε μοιραία τη δήλωση των υπευθύνων της Συγγρού ότι «όσοι απολυθούν δεν θα επαναπροσληφθούν εφόσον εκλεγεί η Ν.Δ.». Συμπλήρωσαν όμως «ότι όσοι τεθούν σήμερα σε καθεστώς εφεδρείας, εάν μετά από εκλογές κερδίσει η Ν.Δ., δεν θα χάσουν τις θέσεις τους». Η υιοθέτηση της άποψης των δυο αντιπροέδρων έγινε ωστόσο αποδεκτή από τους στενούς συνεργάτες της Ν.Δ. ύστερα από πολλή σκέψη. Γαλάζια στελέχη ισχυρίζονται ότι αρκετοί από το επιτελείο του Σαμαρά βλέπουν με καλό μάτι τις κινητοποιήσεις των συνδικαλιστών, αφού πιστεύουν ότι αυτή τη στιγμή κρίνεται η αυτοδυναμία της Ν.Δ. στην περίπτωση που γίνουν πρόωρες εκλογές.
Μοιράζουν ρόλους
Θεωρούν δηλαδή ότι μέσα από τη μεγάλη δεξαμενή των 30.000 δημοσίων υπαλλήλων που θα βγουν σε εφεδρεία μπορούν να αντλήσουν ψήφους αλλά καιπιο δυναμικούς υποστηρικτές. Οπότε στο επιτελείο του Σαμαρά αποφάσισαν να μοιράσουν ρόλους προκειμένου να μη δυσαρεστήσουν κανέναν.
Έτσι, για παράδειγμα, παρά την επίσημη θέση της Συγγρού ότι δεν θα γίνει επαναδιαπραγμάτευση για τους απολυμένους, στο πλευρό του Γιάννη Μανώλη, ο οποίος πρωτοστατεί και οργανώνει τους δημοσίους υπαλλήλους, βρίσκονται στενοί συνεργάτες του Σαμαρά, όπως ο Γιώργος Μουρούτης, ο Μενέλαος Δασκαλάκης και ο Φαήλος Κρανιδιώτης.
Η γραμματεία Συνδικαλιστικού της Ν.Δ. έχει μετατραπεί σε γραφείο νομικής υποστήριξης για όσους δημοσίους υπαλλήλους αποφασίσουν ότι θέλουν να προσφύγουν νομικά ενάντια στη διαδικασία της εφεδρείας. Μόνο την περασμένη εβδομάδα είχαν μαζευτεί περίπου 600 δημόσιοι υπάλληλοι, ενώ η ίδια συγκέντρωση έγινε και την περασμένη Δευτέρα, την ώρα μάλιστα που στα γραφεία της Ν.Δ. βρίσκονταν οι εκπρόσωποι της... τρόικας!

Συχνές συναντήσεις με εκπροσώπους των δανειστών
Οι εκπρόσωποι των δανειστών μας πάντως τους τελευταίους μήνες βρίσκουν τον δρόμο για τη Συγγρού όλο και συχνότερα. Οι στενοί συνεργάτες του προέδρου της Ν.Δ. ισχυρίζονται ότι είναι πλέον εμφανές πως οι εκπρόσωποι της τρόικας έχουν πειστεί ότι πολύ σύντομα θα έχουμε εκλογές και αλλαγή της πολιτικής κατάστασης. Έτσι - λένε πάντα οι συνεργάτες του Σαμαρά - οι Ευρωπαίοι προσπαθούν να αποκτήσουν μία γέφυρα επικοινωνίας προτού οι εξελίξεις τούς προλάβουν. Σε όλες σχεδόν τις συναντήσεις ο Σαμαράς παίρνει ελάχιστα τον λόγο και αφήνει τους στενούς συνεργάτες του να συνομιλούν με τους υπαλλήλους της Ε.Ε. Στη συνάντηση της Δευτέρας, στην οποία συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος του κόμματος Στ. Δήμας και οι Χρ. Σταϊκούρας, Χρύσανθος Λαζαρίδης και Ι. Μουρμούρας, τα στελέχη της Ν.Δ. αποκόμισαν την εντύπωση ότι πλέον η τρόικα βρίσκεται σε πλήρη σύγχυση και ότι το μόνο για το οποίο ενδιαφέρεται είναι οι αριθμοί και συγκεκριμένα το νούμερο 30.000 των δημοσίων υπαλλήλων που θα βρεθούν σε εφεδρεία. Έτσι η απόφαση της Συγγρού είναι να σηκώσει τους τόνους ενάντια στην τρόικα, λαμβάνοντας πάντα υπόψη τον πιθανό αρνητικό απόηχο στο εξωτερικό. Ωστόσο στο πολιτικό ισοζύγιο θεωρούν ότι θα είναι οι κερδισμένοι, αφού πλέον, εκτός από την κυβέρνηση, στοχοποιούνται και... οι τοκογλύφοι. Καλά ξεμπερδέματα...

Το Ποντικι

Δεν υπάρχουν σχόλια: