ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

14.11.09

Επιτέλους! Αγωγή κατά της Τουρκίας

Του Νικόλαου Γεωργαντζά*


Λονδίνο, 12 Νοεμβρίου 2009. Η Φανούλα Αργυρού, ερευνήτρια και δημοσιογράφος, γράφει γιά την γενναιόδωρη προσφορά του Ηνωμένου Βασιλείου (UK) να επιστρέψει (sic!) 45% εδάφους των βρετανικών βάσεων στην Κύπρο, υπό τον όρο όμως ότι θα φθάσουμε επιτυχώς σε λύση. Υπέροχο το άρθρο της, αλλά το καυτό ερώτημα που διέλαθε της Φανούλας Αργυρού είναι γιατί οι Βρετανοί εισάγουν ένα τέτοιο δόλωμα μέσα στην όλη κατάσταση της κυπριακής προβληματικής?

Πρώτον, διότι οι Βρετανοί κατανοούν πως ένα σχέδιο επίλυσης της κυπριακής προβληματικής δεν μπορεί να αγνοεί τις πολλές οικονομικές ζημίες που η πολύχρονη τουρκική κατοχή έχει προκαλέσει στην Κύπρο. Δεύτερον, το σχέδιο επίλυσης δεν μπορεί να αντιμετωπίζει την αποζημίωση που απαιτείται γιά την αποκατάσταση της Κύπρου ως παράγοντα εξωγενή στην υπερτριαντακονταετή σύγκρουση. Τρίτον, οι Βρετανοί κατανοούν πως οι αλληλένδετοι λόγοι πουυποστηρίζουν το ‘ΟΧΙ' της Κύπρου στο σχέδιο του ΟΗΕ είναι μεν πολιτικοί αλλά παράλληλα και οικονομικοί.

Σε σχετική μου μελέτη (Γεωργαντζάς 2007), αποδεικνύω ότι η προσέγγιση της οικονομικής αποζημίωσης της Κύπρου ως παράγοντα εξωγενή στην τουρκικήκατοχή μπορεί να οδηγεί σε μία διαρκή, χωρίς τέλος σύγκρουση. Αντίθετα, η αντιμετώπιση των οικονομικών ζημιών που η Κύπρος έχει υποστεί ως ενδογενούς παράγοντα μπορεί να επιλύσει την όλη προβληματική, εφόσον αυτό το σημείοαναφοράς εκτονώνει την κατάσταση και οδηγεί έτσι σε ισορροπία.

Σύμφωνα με επίσης σχετική μελέτη μου (Γεωργαντζάς 2003), κατά το έτος 2000, λόγω της τουρκικής κατοχής από το 1974, τα ξενοδοχεία της Κύπρου έχασαν την ευκαιρία να φιλοξενήσουν επιπλέον 1.490.617 τουρίστες (Σχ. 1α). Ως αποτέλεσμα, μεταξύ του 1974 και 2000, τα ξενοδοχεία της Κύπρου μπορεί να έψουν υποστεί απώλεια εσόδων, η οποία ανέρχεται στο συνολικό ποσό των 227.554.242 κυπριακών λιρών (Σχήμα 1β). Σε επίσης σταθερές τιμές του έτους 2000, η συνολική απώλεια κερδών αγγίζει τα 3.744.912 κυπριακές λίρες (Σχήμα 1γ).

Η εκτίμηση των οικονομικών ζημιών που υπέστη η Κύπρος, μόνο στον υπο-τομέα του τουρισμού που αφορά τα ξενοδοχεία (Σχ. 1δ), δείχνει τον τρόπο με τον οποίο οι ζημίες μπορούν να θεωρηθούν ως ένας ενδογενής παράγοντας της πολύχρονης τουρκικής κατοχής και, με αυτόν τον τρόπο, να τερματίσει η
σύγκρουση. Γιά να αποζημιωθεί όμως η Κύπρος, η Τουρκία πρέπει να καταβάλει εντόκως το ποσό που αποζημιώνει την Κύπρο, λαμβανομένων υπόψη όλων των τομέων της οικονομίας της.

Επισυνάπτω το προσχέδιο μελέτης διεκδίκησης αποζημιώσεων, που είχα θέσει επίσημα στην ΕλληνοΚυπριακή πλευρά· καταρχήν στο σύνδεσμο ξενοδόχων (ΠΑΣΥΞΕ) της Κύπρου το 2001, αλλά και σε ανώτερα κυβερνητικά στελέχη με σχετική γραπτή εισήγησή μου, το 2004.

Πηγές:
ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗ:ΤΡΕΙΣ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΟΙ ΕΚΑΝΑΝ ΑΓΩΓΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΙΣ
ΗΠΑ!
ΗΠΑ: Κατατέθηκε αγωγή κατά της Τουρκίας

Γεωργαντζάς NΚ (2003) Tourism dynamics: Cyprus' hotel value chain and
profitability. System Dynamics Review 19(3): 175-212


Γεωργαντζάς NΚ (2007) Digest® wisdom: collaborate for win-win human
systems. In Y. Shi et al (Eds) Advances in Multiple Criteria Decision
Making and Human Systems Management.
Amsterdam, Holland: IOS Press, pp. 341-371

Γεωργαντζάς NΚ (2009) Scenario-driven planning with system dynamics (shows
a case study of «Cyprus' environment and hotel profitability»). In B.
Meyers, (Ed.), Encyclopedia of Complexity and System Science. Entry # 573,
Vol. 9, pp. 7830-7853

Nicholas C. GEORGANTZAS
Professor, Management Systems
Director, System Dynamics Consultancy
FORDHAM UNIVERSITY BUSINESS SCHOOLS
113 West 60th Street, Suite 617-D
New York, NY 10023-7484, USA
Tel: 1-917-667-4022 | Fax: 1-212-765-5573 | E-mail: georgantzas@fordham.eduΑυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε
Web:
http://www.bnet.fordham.edu/facultydirectory/management/ngeorgantzas.html
Recent Web: http://www.mams.salford.ac.uk/CORAS/Projects/SD/
greekamericannewsagency

Δεν υπάρχουν σχόλια: