ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

10.11.09

ΓΙΑ την ενημέρωση των αναγνωστών μας σχετικα με την προηγούμενη ανάρτηση: Φάκελος ΑΠΟΕΛ : Η Εθνική συνεισφορά και ο Εθνικός του ρόλος‏



Ο Αθλητικός Ποδοσφαιρικός Όμιλος Ελλήνων Λευκωσίας δεν είναι ένα απλό αθλητικό σωματείο αλλά αποτελεί εκφραστή και διαχρονικό μεταφορέα του προαιώνιου πόθου των Ελλήνων της Νήσου για ελευθερία . Το πολιτιστικό του χρέος είναι η άσβεστη διατήρηση της φλόγα των Ελληνικών αρχών, αξιών και ιδεωδών στην μεγαλόνησο και σαν σωματείο μπήκε στην πρώτη γραμμή προάσπισης της Ελληνικότητας του τόπου όποτε χρειάστηκε.


Ο ΑΠΟΕΛ ιδρύθηκε, σε μια εποχή δύσκολη, μέσα σε ένα περιβάλλον ανήσυχο, με το νησί να βρίσκεται υπό Βρετανική κατοχή και τους καταπιεσμένους Έλληνες της Κύπρου να επιζητούν επίμονα την εθνική τους αποκατάσταση και ολοκλήρωση, την Ένωση με την Ελλάδα. Η Ελλάδα υπήρξε ο φάρος των ΑΠΟΕΛιστών που έμελλε να εκπέμψει το φως της από τον σύλλογο τους στη σύγχρονη Κυπριακή ιστορία.


Εμπνευστής της ίδρυσης του σωματείου υπήρξε ο ποδοσφαιριστής Διομήδης Συμεωνίδης, την ιδέα του οποίου ανέλαβε να υλοποιήσει ο Αλεξανδρινός Γεώργιος Πούλιας, Όντας μέλη της ΤΡΑΣΤ και υποστηρικτές της ιδέας για ύπαρξη ενός καθαρά Ελληνικού σωματείου απεχώρησαν ανεξάρτητα και αργότερα ίδρυσαν το 1926 τον ΠΟΕΛ. Ο Πούλιας διακόπτει τις σχέσεις του με την ΤΡΑΣΤ ενώ ο Συμεωνίδης και ποδοσφαιριστής τότε ιδρύει την συνοικιακή ομάδα ΑΕΤΟΣ όπου και αγωνίζονταν μόνο Έλληνες. Να σημειωθεί ότι η ΤΡΑΣΤ μαζί με τον Πανεργατικό, την Τουρκική Λέσχη και μια Αρμενική ομάδα δραστηριοποιούνταν ποδοσφαιρικά στην Λευκωσία. Ο Πούλιας πλησιάζει τον Συμεωνίδη ενθουσιασμένος από το ποδοσφαιρικό του ταλέντο και άναψε τότε η φλόγα. Ιδρύεται έτσι ο ΠΟΕΛ ο οποίος μετονομάζεται 2 χρόνια αργότερα σε ΑΠΟΕΛ. Στα πρακτικά του πρώτου διοικητικού συμβουλίου του Ποδοσφαιρικού Ομίλου Ελλήνων Λευκωσίας (ΠΟΕΛ) στις 8 Νοεμβρίου του 1926 καταγράφονται τα εξής «Τη επιμονή του μικρού Διομήδη Συμεωνίδη όπως ιδρυθεί καθαρά Ελληνικό ποδοσφαιρικό σωματείο Λευκωσίας .»

Η συνεχεια εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: