ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

10.11.09

25 έτη ο μέσος χρόνος ασφάλισης στην Ελλάδα

Ηλίας Π. Γεωργάκης

ΤΑ 25 ΧΡΟΝΙΑ είναι ο μέσος όρος πραγματικού χρόνου ασφάλισης (και καταβολής ασφαλίστρων) στην Ελλάδα, όταν σε χώρες της Ε.Ε. φθάνει μέχρι και τα 40 έτη. Ο μικρός χρόνος ασφάλισης που συμπληρώνουν οι εργαζόμενοι αποτελεί μια από τις βασικές αιτίες για τις χαμηλές συντάξεις, εκτός από τη σημαντική οικονομική επιβάρυνση που προκαλεί στο σύστημα. Παράλληλα, η ανεργία στην οποία βρέθηκαν για μεγάλα διαστήματα κατά τη διάρκεια της ζωής τους πολλοί από τους σημερινούς συνταξιούχους, τους στέρησε τη δυνατότητα να έχουν μεγαλύτερο χρόνο ασφάλισης.

Όπως παρατηρεί ο κ. Γιώργος Ρωμανιάς, επιστημονικός συνεργάτης του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ και πρόεδρος του Παρατηρητηρίου Απασχόλησης, σχετική έρευνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης έδειξε ότι ο μέσος όρος πραγματικού χρόνου καταβολής ασφαλίστρων από τους σημερινούς συνταξιούχους στην Ελλάδα είναι τα 25 έτη (στις γυναίκες είναι τα 20,8 και στους άνδρες τα 27,5), όταν στη Σουηδία είναι τα 37, στη Βρετανία στα 35 και γενικώς στην Ε.Ε. τα 33- 34 έτη.

Χαμηλές συντάξεις
Εδώ πρέπει να τονιστεί ότι σημαντικά μεγάλος αριθμός ασφαλισμένων έχει χαμηλές αποδοχές ή οι επιχειρήσεις στις οποίες εργάζονται εμφανίζουν χαμηλότερες αποδοχές προκειμένου να πληρώνουν μικρότερες εισφορές. Χαμηλές αποδοχές όμως σημαίνουν χαμηλές εισφορές και χαμηλότερη σύνταξη. Με αποδοχές 800 ευρώ τον μήνα, ακόμη και όταν υπάρχουν 30 χρόνια ασφάλισης, η κύρια σύνταξη δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 560-570 ευρώ. Το επίπεδο των χαμηλών συντάξεων οφείλεται και στη διαδοχική ασφάλιση. Οι εργαζόμενοι που συνταξιοδοτούνται έχοντας ασφαλιστεί σε περισσότερα του ενός Ταμεία, χρόνο με το χρόνο αυξάνονται. Ήδη περίπου ένας στους δύο από όσους συνταξιοδοτούνται αυτή την περίοδο ανήκει σε αυτή την κατηγορία. Με τον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων αυτής της κατηγορίας, όμως, που εφαρμόζεται τα τελευταία 15 χρόνια και ο οποίος οριακά μόνο βελτιώθηκε με τον Νόμο Ρέππα (3029/02), υπάρχουν μεγάλες απώλειες στη σύνταξη. Έτσι, ένας εργαζόμενος που έχει ασφαλιστεί σε δύο ή περισσότερα Ταμεία μπορεί να έχει έως και 30% μικρότερη σύνταξη από εκείνη που θα έπαιρνε αν είχε ασφάλιση σε ένα Ταμείο για ολόκληρο τον εργασιακό βίο του.

Πηγή Τα Νεα

Δεν υπάρχουν σχόλια: