ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

8.4.10

Πριν να είναι αργά να πάψουμε να δουλευόμαστε μεταξύ μας

Του Δ.Γ. Παπαδοκωστόπουλου

Με τα spread να ανεβαίνουν καθημερινά, όσοι επενδυτές αγόρασαν ελληνικά ομόλογα χθες, βλέπουν σήμερα την επένδυσή τους να απομειώνεται. Δηλαδή το χθεσινό 1 ευρώ αποτιμάται σήμερα 95 σεντς, αύριο 92 σεντς και πάει λέγοντας.

Στον πανικό του ότι θα χάσει περισσότερα ο επενδυτής, πουλάει τα ομόλογα προκαλώντας αύξηση των spreads και πτώση των τιμών των ομολόγων.

Σ΄ εκείνο το σημείο ανακαλύπτουμε τους κερδοσκόπους, ή τα «βαθιά λαρύγγια» που κάνουν διαρροές και πάει λέγοντας. Γενικά πάντα κάτι ανακαλύπτουμε εδώ στην Ελλάδα, προκειμένου να μεταθέσουμε αλλού τις ευθύνες.

Αυτό ακριβώς κάνει σήμερα η κυβέρνηση, που δεν έχει ψηφίσει ακόμα ούτε φορολογικό νομοσχέδιο, ούτε αναπτυξιακό νομοσχέδιο. Και βέβαια την ίδια στιγμή η κυβέρνηση αντί να σημάνει γενικό συναγερμό και να ξεκινήσει τη δράση, αναλώνεται σε τηλεοπτικές φιλολογίες των οικονομικών υπουργών της, αλλά και σε κατηγορίες κατά της πρώην κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, που έχει περιπέσει σε γενική ανυποληψία. Κατά ένα περίεργο τρόπο, συμπεριφέρεται στα κρίσιμα θέματα με τον ίδιο τρόπο που συμπεριφέρονταν πολλά χρόνια πριν η κυβέρνηση Καραμανλή, η οποία όλοι ξέρουμε που οδηγήθηκε η ίδια και το κυριότερο, που οδήγησε τη χώρα.

Όταν το έλλειμμα του προϋπολογισμού του 2009 φαίνεται να κλείνει κοντά στα επίπεδα του 13% και το δημόσιο έχει περισσότερους από 800.000 δημοσίους υπαλλήλους, το να ψάχνουμε κερδοσκόπους είναι σαν να δουλευόμαστε και μεταξύ μας…

Την ίδια στιγμή μόνο για τόκους του δημοσίου χρέους εφέτος θα πληρώσουμε πάνω από 12 δισ. ευρώ και άλλα 30 δισ. για τα χρεολύσια. Αυτά τα δύο νούμερα από μόνα τους θα έπρεπε να προβληματίζουν τους κυβερνητικούς και να τους κάνουν να κινούνται περισσότερο γρήγορα και αποτελεσματικά.

Η άσκηση πολιτικής μέσω των εμφανίσεων σε τηλεοράσεις, όπως απέδειξε και η εμπειρία με την κυβέρνηση Καραμανλή, δεν αποδίδει. Η «επικοινωνία» αντί της πολιτικής είναι καλή για τις εποχές που όλα πάνε καλά και έχει το γκουβέρνο λεφτά να μοιράσει.

Σήμερα δεν υπάρχουν, ούτε λεφτά, ούτε μάγοι της επικοινωνίας, ούτε «μάστορες» στη δημιουργική λογιστική, σαν εκείνους που είχαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις Σημίτη και Καραμανλή.

Ολα τα προαναφερόμενα, με τη δημοσιότητα που έχει πάρει το θέμα της Ελλάδος, οι ξένοι επενδυτές τα βλέπουν και βέβαια δυσκολεύονται να μας δανείσουν. Σκέφτονται το τι θα μπορούσε να γίνει αύριο και σίγουρα ανησυχούν, όπως θα έκανε κάθε φυσιολογικός άνθρωπος.

Και το χειρότερο, πολύ σύντομα ίσως οι ξένοι αντιληφθούν σε όλο της το μέγεθος την τραγική εσωτερική κατάσταση της χώρας και την πλήρη αποσάθρωσή της, που είναι φανερό ότι η σημερινή πολιτική σκηνή δεν μπορεί να ανατάξει.
Iσοτιμια

Δεν υπάρχουν σχόλια: