ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

7.4.10

Ποιος θα πληρώσει τις δηλώσεις που κοστίζουν δισεκατομμύρια ευρώ;

Του Δ.Γ. Παπαδοκωστόπουλου

Και τι πταίει η γλαύξ, η θρηνούσα επί ερειπίων; Πταίουν οι πλάσαντες τα ερείπια. Και τα ερείπια τα έπλασσαν οι ανίκανοι κυβερνήται της Ελλάδος, έγραφε το 1896 ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης.

Η Ελλάδα θα επαναδιαπραγματευθεί την συμφωνία με το ΔΝΤ.

Ήταν η σοφία που ειπώθηκε από κυβερνητικά χείλη και εκτόξευσε τα spread των ομολόγων, προσκαλώντας τους «κακούς κερδοσκόπους» να κάνουν πάρτι.

Αυτή η κυβέρνηση έχει πολύ σοβαρό πρόβλημα με τις άστοχες δηλώσεις που κάνουν τα μέλη της, τα οποία προφανώς δεν έχουν ακόμα καταλάβει ότι έχουν υψηλόβαθμες θέσεις στον κυβερνητικό μηχανισμό. Είναι φανερό ότι ακόμα και στην πλέον δύσκολη ώρα για τη χώρα πολλοί κυβερνητικοί παράγοντες, είτε από άγνοια, είτε γιατί δεν καταλαβαίνουν τα όσα συμβαίνουν, εμφανίζονται να κάνουν δηλώσεις δίνοντας τη δική τους ερμηνεία.

Η τακτική αυτή δεν προσομοιάζει σε κυβέρνηση, αλλά περισσότερο σε κόμμα αντιπολίτευσης, όπου γίνεται μάχη για οφίτσια και καρέκλες.

Τα spread εκτινάχθηκαν χθες από τις «ανώνυμες δηλώσεις» και το απόγευμα βγήκε ο υπουργός Οικονομικών να διαψεύσει τις φήμες. Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου άργησε πολύ να κάνει τη διάψευση, προφανώς γιατί ήθελε να καταλάβει τι ακριβώς γίνεται…

Με τόσα που έχουν δει τα μάτια του αντιλαμβάνεται και αυτός ότι όπως είναι τα πράγματα ποτέ δεν ξέρεις ποιος πραγματικά κλείνει την πόρτα τελευταίος!

Η σύγχυση του πρώτου καιρού που επικρατούσε στην κυβέρνηση, μπορούσε να δικαιολογηθεί.

Όταν ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου πήγε ως νέος υπουργός στο πρώτο ΕΚΟΦΙΝ, μετά τις νικηφόρες εκλογές του Οκτωβρίου του 2009, έκανε την ίδια ακριβώς κίνηση που έκανε και ο Γιώργος Αλογοσκούφης πολλά χρόνια νωρίτερα. Έριξε όλες τις ευθύνες στην προηγούμενη κυβέρνηση, λέγοντας (όπως και ο προηγούμενος) ότι εμείς θα τα φτιάξουμε τέλεια…

Έτσι το έλλειμμα του 2009 από 7,9% που έλεγε ότι θα κλείσει ο Γιάννης Παπαθανασίου, οι Ευρωπαίοι άκουσαν ότι θα πάει στο 12,7% και έπαθαν σοκ. Βέβαια ο νέος υπουργός δεν καταλάβαινε ότι εκεί δεν ενάγονταν η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, αλλά η Ελλάδα. Όπως δεν καταλάβαινε ακριβώς λίγα χρόνια νωρίτερα και ο προαναφερόμενος υπουργός Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας.

Έτσι η ιστορία με τις άστοχες δηλώσεις επαναλαμβάνεται, καθώς είναι το μόνο που μπορούν σήμερα να κάνουν οι πολιτικοί μας.

Τα προηγούμενα χρόνια έκαναν άστοχες ενέργειες, που εκτόξευσαν το χρέος στα 380 δισ. ευρώ..., το οποίο υποτίθεται σήμερα προσπαθούν να συμμαζέψουν, χωρίς να μπορούν να πείσουν κανένα από τους ξένους επενδυτές, για τα κεφάλαια των οποίων πληρώνουμε όσο όσο!

Οι άστοχες δηλώσεις των πολιτικών επισωρεύουν δισεκατομμύρια πρόσθετο χρέος, που βέβαια πέφτει μέσα στην χοάνη με το ήδη υπάρχον τεράστιο δημόσιο χρέος. Βέβαια κάποιον που αισθάνεται περαστικός και ανεύθυνος, η κατάσταση αυτή δεν τον πονάει ούτε τον στενοχωρεί.

Και άρα η ιστορία θα επαναλαμβάνεται χωρίς τίποτα να αλλάζει

Ο οιωνός

Το έτος 1896 ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης γράφοντας για το θέμα των οιωνών ειρωνεύονταν τους οιωνοσκόπους πολιτικούς της εποχής εκείνης, που απέφευγαν την πραγματικότητα και τις ευθύνες τους, προβλέποντες τραγωδίες και μόνο.

Στο ίδιο κείμενο ο σκιαθίτης διηγηματογράφος πρόβαλε απαξιωτική για τους επικαλούμενους τους οιωνούς απάντηση του ήρωα της Τροίας Εκτορα (που σώζει ο Ομηρος) σύμφωνα με την οποία: «Εις οιωνός άριστος – αμύνεσθαι περί πάτρης.»

Και με αφορμή την απάντηση του Εκτορά ο Παπαδιαμάντης στην αλλαγή του χρόνου του 1896, έγραφε προφητικά.

…Ημύνθησαν περί πάτρης οι άστοργοι πολιτικοί, οι εκ περιτροπής μητρυιοί του ταλαιπώρου ωρφανισμένου Γένους, του «στειρεύοντος πριν, και ητεκνωμένου δεινώς σήμερον;».

Άμυνα περί πάτρης δεν είναι αι σπασμωδικαί, κακομελέτητοι και κακοσύντακτοι επιστρατείαι, ουδέ τα σκωριασμένης επιδεικτικότητος θωρηκτά. Άμυνα περί πάτρης θα ήτο η ευσυνείδητος λειτουργία των θεσμών, η εθνική αγωγή, η χρηστή διοίκησις, η καταπολέμησις του ξένου υλισμού και του πιθηκισμού, του διαφθείραντος το φρόνημα και εκφυλίσαντος σήμερον το έθνος, και η πρόληψις της χρεωκοπίας.

Τις ημύνθη περί πάτρης;

Και τι πταίει η γλαύξ, η θρηνούσα επί ερειπίων; Πταίουν οι πλάσαντες τα ερείπια. Και τα ερείπια τα έπλασσαν οι ανίκανοι κυβερνήται της Ελλάδος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: