ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

9.4.10

Για όσους ακόμα πιστεύουν ότι το Σκοπιανό είναι διμερές ζήτημα

aΟ πρόεδρος Γκιόργκι Παρβάνοφ δήλωσε ότι η Βουλγαρία θα χαιρετίσει την επίτευξη συμφωνίας για την επίλυση της διαφοράς για την ονομασία της ‘Δημοκρατίας της Μακεδονίας’, αλλά αυτό πρέπει να γίνει μέσω διατύπωσης, που δεν θα δημιουργήσει δυνατότητες να προβάλλονται μελλοντικές διεκδικήσεις σε βάρος της Βουλγαρίας από την πλευρά της Μακεδονίας. Ο πρόεδρος υπογράμμισε ότι στις συνομιλίες του για το θέμα με τον Έλληνα πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας της Μακεδονίας Γκιόργκι Ιβάνοφ έχει τονίσει, ότι η αποδοχή της ονομασίας της Δημοκρατίας της Μακεδονίας με ορισμένο γεωγραφικό περιεχόμενο, πρέπει να συμπεριλαμβάνει και ρητές εγγυήσεις για τη βουλγαρική πολιτεία”.

Αυτό υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας, που εκδόθηκε έπειτα από τη συνάντηση που είχε, σήμερα, ο πρόεδρος Γκιόργκι Παρβάνοφ, με τον δήμαρχο του Πλόβντιβ (Φιλιππούπολη), Σλάφτσο Ατανάσοφ και τον πρόεδρο της νεοσύστατης παράταξης VMRO – NIE, αντιδήμαρχο Πλόβντιφ, Πέτκο Ατανάσοφ (η παράταξη ιδρύθηκε, έπειτα από τη διάσπαση του κόμματος VMRO, με πρόεδρο τον Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ, τον Μάρτιο του 2010). Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, σκοπός της συνάντησης ήταν να παρουσιαστούν στον κ. Παρβάνοφ οι κύριες προτεραιότητες της παράταξης, στη δημιουργία της οποίας προχώρησαν στελέχη που διαφωνούν με ορισμένες ακραίες εθνικιστικές θέσεις του VMRO, κατά τον βουλγαρικό Τύπο.

Στη συνάντηση με τον κ. Παρβάνοφ, ο πρόεδρος του VMRO-NIE τόνισε ότι, η παράταξή του αναμένει να εκφραστεί η ενιαία και ομόφωνη θέση της Βουλγαρίας “για τη διευθέτηση της διαφοράς μεταξύ της Ελλάδας και της Μακεδονίας αναφορικά με την ονομασία της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας με τρόπο που δεν θίγει τα εθνικά συμφέροντα της Βουλγαρίας”, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση. “Ο κ. Ατανάσοφ επισήμανε την ανάγκη να προσδιοριστούν με σαφή τρόπο οι συγκεκριμένοι όροι, που αποτελούν προϋπόθεση για την υποστήριξη, εκ μέρους της Βουλγαρίας, της ένταξης της Δημοκρατίας της Μακεδονίας στην Ευρωπαϊκή ‘Ενωση και το ΝΑΤΟ”, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ακόμη πως ο κ. Ατανάσοφ τόνισε την ανάγκη να εγκαταλειφθεί “η γλώσσα του μίσους” των μέσων ενημέρωσης της ΠΓΔΜ εναντίον της Βουλγαρίας, όπως και να παύσει η “αρπαγή και πλαστογράφηση της βουλγαρικής ιστορίας”. Ο Βούλγαρος πρόεδρος -σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση- υπογράμμισε ότι η βουλγαρική κοινωνία πρέπει να αντιπαρατίθεται αποφασιστικά σε ριζοσπαστικές ιδέες, που υποδαυλίζουν την ένταση σε εθνική και θρησκευτική βάση, ως απάντηση στην ανησυχία για εξάπλωση ορισμένων θέσεων του ριζοσπαστικού εθνικισμού στη Βουλγαρία, την οποία εξέφρασε η ηγεσία του VMRO- NIE. Σε δηλώσεις του, έπειτα από τη συνάντηση με τον κ. Παρβάνοφ, ο επικεφαλής του VMRO – NIE είπε πως “εμείς (το κόμμα) προσπαθούμε να ξεκινήσουμε δημόσιο διάλογο σχετικά με την υποψηφιότητα της ΠΓΔΜ για ένταξη στην Ευρωπαϊκή ‘Ενωση”.

Στη συνάντηση του κ. Παρβάνοφ με την ηγεσία του VMRO-NIE αναφέρεται το ηλεκτρονικό έντυπο “Mediapool”, όπου επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, πως “ο πρόεδρος Παρβάνοφ `νομιμοποίησε` την ομάδα, η οποία αποχώρησε από το κόμμα VMRO” και προστίθεται ότι ο Βούλγαρος πρόεδρος “συζήτησε με την ηγεσία της παράταξης, μελλοντικές, κοινές πολιτικές πρωτοβουλίες”. Στο ίδιο σχόλιο τονίζεται ότι ο δήμαρχος του Πλόβντιβ εξελέγη με την κοινή υποστήριξη του VMRO και του κυβερνώντος κόμματος GERB. Στη συνέχεια, ο αυτοδιοικητικός συνασπισμός στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Βουλγαρίας διαλύθηκε, λόγω διαφορών των δύο παρατάξεων και τώρα η πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο στηρίζεται στο αντιπολιτευόμενο σοσιαλιστικό Κόμμα.-

Τα Πραγματα

Δεν υπάρχουν σχόλια: