ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

3.10.10

Λάθος του ΓΑΠ το οποίο δεν μπόρεσε να μαζέψει ο Πεταλώτης λοιπόν…

Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία,
Μία φράση ήταν αρκετή για να δημιουργηθεί ένα ακόμη επεισόδιο ανάμεσα στον Γ. Παπανδρέου και τον Κ. Σημίτη. Ο πρωθυπουργός σε μια χαλαρή συζήτηση που είχε με δημοσιογράφους την Πέμπτη το μεσημέρι στο μέγαρο Μαξίμου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι η έρευνα της εξεταστικής για την οικονομία, η οποία θα συσταθεί σύντομα, θα αγγίξει και θέματα πριν από το 2004, ακόμη και αυτό που αφορά το swap με την Goldman Sachs το 2001.
Η αποστροφή προκάλεσε αμηχανία στους παριστάμενους υπουργούς, ενώ η αντίδραση του πρώην πρωθυπουργού ήρθε την επόμενη μέρα με μία θυμωμένη δήλωση: «Εξεταστική επιτροπή για την οικονομία θα πρέπει να γίνει για την περίοδο από το 1996 και μετά. Δεν μπορεί η ίδια κυβέρνηση και τα ίδια πρόσωπα να ήταν έντιμα πριν από το 2001 και ύποπτα μετά. Υπονοούμενα, μισόλογα και πολιτικές εντυπώσεις δεν είναι αποδεκτά».
Ο κ. Σημίτης θεώρησε ότι ο πρωθυπουργός άφησε υπαινιγμούς για τη δική του περίοδο και αποφάσισε να παρέμβει. Οταν έμαθε το περιεχόμενο της κουβέντας που είχε ο Γ. Παπανδρέου με τους δημοσιογράφους στο μέγαρο Μαξίμου σκέφτηκε να μην προβεί σε καμία ενέργεια. Ωστόσο, την επομένη και εξαιτίας της διάστασης που έδωσαν τα μέσα ενημέρωσης, εκτίμησε ότι δεν ήταν δυνατόν να μείνει αναπάντητη η συγκεκριμένη αιχμή.
Μιλώντας με συνεργάτες του είπε, «ας πάμε σε εξεταστική για την οικονομία από το 1996 για να μάθει ο κόσμος σε ποιο επίπεδο παρέλαβα εγώ την οικονομία και σε ποια κατάσταση την παρέδωσα στον Καραμανλή το 2004». Οταν ένας εκ των συνομιλητών του του παρατήρησε ότι «έτσι θα μπει στο στόχαστρο η ΟΝΕ και η πορεία προς αυτήν», ήταν κατηγορηματικός: «Δεν φοβάμαι τίποτα. Κάναμε ό,τι έκαναν όλες οι χώρες για να ενταχθούν στην ΟΝΕ».
Ο τότε υπουργός Εθνικής Οικονομίας Γ. Παπαντωνίου που διαχειρίστηκε το θέμα του swap μιλώντας στην «Κ.Ε.» τόνισε ότι «ήταν μια απόλυτα νόμιμη και διαφανής πράξη, για την οποία είχαμε ενημερώσει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή».
Από την πλευρά της η κυβέρνηση δεν θέλησε να σχολιάσει επισήμως τη δήλωση Σημίτη, ωστόσο κύκλοι του μεγάρου Μαξίμου υπογράμμιζαν στην «Κ.Ε.» ότι «στην αναφορά του πρωθυπουργού δεν υπήρχε καμία αιχμή για τον Κ. Σημίτη. Απλώς επανέλαβε τη βασική θέση μας “όλα στο φως”». Βεβαίως η ένταση θα μπορούσε να αποφευχθεί μ’ ένα τηλεφώνημα του Γ. Παπανδρέου στον Κ. Σημίτη, που όμως δεν έγινε ποτέ. Εδώ και καιρό οι σχέσεις των δύο ανδρών είναι τυπικές.
Το ερώτημα που προκύπτει είναι αν όλα αυτά οφείλονται σε μια παρεξήγηση ή αν υπηρετούν ένα σχέδιο αποδόμησης της εποχής Σημίτη.
Τα γεγονότα έχουν ως εξής: Πράγματι ο Γ. Παπανδρέου είπε κατά λέξη αυτό που του αποδόθηκε. Την ώρα που το έλεγε, οι συνεργάτες του που παρακολουθούσαν το διάλογο κατάλαβαν ότι μπορεί να δημιουργηθεί πρόβλημα. Μετά την αποχώρηση του Γ. Παπανδρέου από τη βεράντα του μεγάρου Μαξίμου όπου γινόταν η δεξίωση, ο υφυπουργός Εσωτερικών Γ. Πεταλωτής και ο διευθυντής του γραφείου τύπου του Μαξίμου Γ. Ελενόπουλος έσπευσαν να τον συναντήσουν και του επισήμαναν ότι η φράση του μπορεί να παρερμηνευθεί. Υστερα από λίγο ο κ. Πεταλωτής επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις διευκρινίζοντας ότι «ο πρωθυπουργός εννοούσε ότι το θέμα θα πάει στην εξεταστική εφόσον υπάρχουν στοιχεία. Χωρίς στοιχεία δεν μπορεί να γίνει τίποτα». Ηταν όμως αργά. Η πρώτη εικόνα ήταν αυτή που έμεινε και αυτή προβλήθηκε από τα μέσα ενημέρωσης.
ΤΑΣΟΣ ΠΑΠΠΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: