ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

6.10.10

H ναυτιλία χρειάζεται φορέα με αποκλειστικές αρμοδιότητες

Σύμφωνα με το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, ο τομέας της Εμπορικής Ναυτιλίας αποτελεί έναν υγιή και ανεξάρτητο οικονομικό κλάδο με παγκόσμια εμβέλεια και δραστηριότητα, που μπορεί να αντικατοπτρίζει τη νέα σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα, πολλαπλασιάζοντας τα οφέλη για την ελληνική οικονομία.
Η δημιουργία και λειτουργία φορέα με αποκλειστική αρμοδιότητα τα θέματα της εμπορικής ναυτιλίας αποτελεί, σύμφωνα με το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, το μόνο μέσο για να επιτευχθεί η μεγιστοποίηση των ωφελειών για την ελληνική οικονομία από τον κλάδο.
Ειδικότερα το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο αντιλαμβάνεται ότι στην Ελλάδα σήμερα υλοποιούνται δομικές και διαρθρωτικές αλλαγές τέτοιας έκτασης, ώστε να δημιουργούνται βάσιμες ελπίδες πως χρονίζοντα προβλήματα που στρέβλωναν την αγορά και εμπόδιζαν την αναπτυξιακή πορεία της χώρας τώρα επιλύονται.
Ανεξάρτητα από το γεγονός ότι, όπως κατ' επανάληψη έχει επισημάνει, ήρθε η ώρα της λήψης μέτρων που θα επιτρέψουν, σε συνδυασμό με την εξυγίανση των δημοσιονομικών, την είσοδο της χώρας σε αναπτυξιακή τροχιά, οφείλουν -όπως σημειώνουν- να αναγνωρίσουν ότι καταβάλλεται εργώδης και επίπονη προσπάθεια προς την κατεύθυνση αυτή.
Παγκόσμιας εμβέλειας
Πέραν των ενεργειών για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων και τη δημιουργία νέου πλαισίου εγκρίσεων που στόχο έχει την παράκαμψη των αγκυλώσεων της γραφειοκρατίας και άρα την επιτάχυνση υλοποίησής τους, το Επιμελητήριο υπογραμμίζει ότι: «οφείλουμε να επισημάνουμε την αναγκαιότητα επίλυσης αντίστοιχων προβλημάτων σε ήδη υπάρχοντες συναλλαγματοφόρους τομείς της ελληνικής οικονομίας.
Τέτοιος τομέας είναι αυτός της Εμπορικής Ναυτιλίας, ο οποίος αποτελεί έναν υγιή και ανεξάρτητο οικονομικό κλάδο με παγκόσμια εμβέλεια και δραστηριότητα που μπορεί να αντικατοπτρίζει τη νέα σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα.
Ο δυναμισμός και η ανάπτυξη του κλάδου αυτού μπορεί να πολλαπλασιάσει τα οφέλη για την ελληνική οικονομία εφόσον δοθεί η απαραίτητη βαρύτητα στην επίλυση θεσμικών προβλημάτων του κλάδου εντός της ελληνικής επικράτειας και επιτευχθεί συναντίληψη για τις μελλοντικές από κοινού κινήσεις και δράσεις κράτους και ελληνόκτητης ναυτιλίας».
Τι απαιτείται
Σύμφωνα με το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο προς τούτο απαιτείται:
- Σαφές και οροθετημένο πλαίσιο συνεργασίας
- Άρση των γραφειοκρατικών εμποδίων
- Εμπέδωση κλίματος εμπιστοσύνης
- Εκπόνηση και υλοποίηση ευρύτατου σχεδίου επίγειων υποδομών
- Yπαρξη συγκεκριμένου πλαισίου κινήτρων
- Αναβάθμιση σε συνεννόηση με τον κλάδο των ναυτικών σχολών
- Δημιουργία μηχανισμού άμεσης επίλυσης των προβλημάτων που κάθε φορά παρουσιάζονται
«Για να επιτευχθούν τα ανωτέρω κρίνεται σκόπιμη η δημιουργία και λειτουργία φορέα με αποκλειστική αρμοδιότητα τα θέματα της εμπορικής ναυτιλίας ώστε να μεγιστοποιηθεί το όφελος και να ελαχιστοποιηθούν οι ζημίες που προκαλούν οι συναρμοδιότητες και το ασαφές θεσμικό πλαίσιο», καταλήγει το Επιμελητήριο. 
Ναυτεμπορικη

Δεν υπάρχουν σχόλια: