ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

10.2.14

Αυτό θα το πείτε ανάπτυξη; Εγώ θα το πω παρακμή, κοροϊδία και κατάντημα


Το 2014 θα είναι η χρονιά της επιστροφής στην ανάπτυξη λένε στελέχη της κυβέρνησης και υπερασπιστές της.


του Στρατή Μαζίδη

Η παραπάνω ατάκα συνοδεύεται με πανηγυρικά συνθήματα του τύπου "φεύγουμε από τα μνημόνια" και "τελειώνουμε με την τρόικα" σαν ένα στρατηγό που επιχαίρει πως τάχα κέρδισε τη μάχη ενώ γύρω υπάρχουν διασκορπισμένα πτώματα.

Αλλά για ποια ανάπτυξη μιλάμε; Και τι σημαίνει στην πράξη 0,6%; Θα σας παραθέσω δύο υποθετικά σενάρια και θέλω να μου πείτε αν αυτά λογίζονται ως ανάπτυξη.

Α. Ανεργία - Προσλήψεις

Έχουμε αυτή τη στιγμή έστω 1.500.000 εγγεγραμμένους ανέργους στα μητρώα του ΟΑΕΔ. Ας υποθέσουμε ότι στις 7/1/2015 έχουμε 1.450.000 εγγεγραμμένους και αντίστοιχα επίσημα 50.000 περισσότερες προσλήψεις από ότι απολύσεις.

Με δεδομένο ότι όλοι αυτοί οι άνεργοι ήταν μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα με μισθό από πχ € 700,00 έως € 2.000,00 καθαρά, η επάνοδος τους στην αγορά εργασίας με μισθούς 8ωρου στα € 300,00 (και αν) καθαρά ή έναντι αμοιβής σε είδος, μπορεί να λογιστεί ποτέ ως πραγματική ανάπτυξη;

Β. Άνοιγμα επιχειρήσεων

Ας υποθέσουμε ότι ζούμε στον Α δήμο του λεκανοπεδίου. Πριν τα μνημόνια είχαμε 10 κομμωτήρια. Τώρα έχουμε 2.

Μέσα στο 2014 ανοίγει ένα ακόμη και γίνονται τρία. Αυτό συγκρινόμενο με τα 2 θα λογιστεί ως ανάπτυξη. Με τα 10 που είχαμε όμως πριν τα μνημόνια; Δεν είναι συρρίκνωση;

Πρέπει να καταλάβουν καλά ορισμένοι ότι παρήλθαν οι εποχές που μπορούσε να γίνει ανεκτό από την κοινωνία το παιχνίδι με τα νούμερα διότι να! που δε λένε πάντα την αλήθεια.

Αυτής της μορφής η ανάπτυξη θα παρατηρηθεί στην Ελλάδα το 2014, μολονότι έχω πολύ σοβαρές ενστάσεις για το αν ακόμη κι αυτό ως στατιστικό δεδομένο θα γίνει πραγματικότητα.

Τα παραπάνω όμως, όχι ως ανάπτυξη, αλλά μόνο ως παρακμή, συρρίκνωση, κατάντημα και κοροϊδία μπορούν να ερμηνευθούν.

Οι αριθμοί των χαρτιών σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να φτιασιδώσουν την πραγματικότητα της ζωής...

Δεν υπάρχουν σχόλια: