ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

13.2.14

ΠΡΟΔΙΔΕΤΕ ΤΟΜΑΡΙΑ


https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQZEXm9F6kYkGLBjQQg-zz0yy0H_S9K_kZnpO9t67tSL4vGn_lM

του 
ΣΤΑΥΡΟΥ ΧΡΙΣΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Ο κατοχικός ηγέτης σε δηλώσεις του ξεκαθάρισε μερικά απλά πράγματα, τα οποία...
πολλές ισχυρές και ηχηρές πολιτικές και μιντιακές «φωνές», στην Κύπρο και την Ελλάδα, προσπαθούν με επιμέλεια – πλην ματαίως – να συσκοτίσουν.

Ο Ντερβίς Έρογλου, λοιπόν, ξεκαθάρισε την τουρκική οπτική λέγοντας ότι «τα κρατίδια που θα ιδρυθούν θα είναι κυρίαρχα και αυτό δεν μπορεί να σημαίνει ότι θα είναι ένα και αδιαίρετο κράτος». Στην πραγματικότητα, δηλαδή, διαψεύδει την καταφανή πομφόλυγα ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα διαπραγματευθεί στη βάση της «μίας και μόνης κυριαρχίας» και, όπως σημειώνει σε ρεπορτάζ του καλού συναδέλφου Κώστα Βενιζέλου η κυπριακή εφημερίδα Φιλελεύθερος, «επιμένει σε παρθενογένεση».

Άλλωστε ο Έρογλου δεν έχει λόγο να κρύβεται, όπως οι δικοί μας. Πρώτη του προτεραιότητα, όπως είπε ο ίδιος, είναι τα συμφέροντα του τουρκοκυπριακού λαού – δηλαδή των Τούρκων εποίκων στην Κύπρο, για να συνεννοούμαστε – και, φυσικά, της Τουρκίας.

Στη συνέχεια ξεκαθάρισε ότι επιδιώκεται μια συμφωνία, η οποία «θα καθιστά εφικτή σε αυτά τα εδάφη τη ζωή με ασφάλεια και ευημερία του “λαού”». Όπως σημειώνει η κυπριακή εφημερίδα, «όταν αναφέρεται σε “αυτά τα εδάφη”, είναι σαφές πως δεν σκέφτονται για εδαφικές αναπροσαρμογές».

Βεβαίως η «ερμηνεία» του Έρογλου αποκαλύπτει και μια ακόμη… λεπτομέρεια: Ότι τα δύο κυρίαρχα κράτη αναιρούν αυτομάτως την έννοια της ομοσπονδίας και παραπέμπουν σε συνομοσπονδία. Αν, λοιπόν, αυτά είναι «τα συμφέροντα του τουρκοκυπριακού λαού και της Τουρκίας», τι ακριβώς συζητούν η Αθήνα και η Λευκωσία;

Ακόμη χειρότερα, αν η συνομοσπονδία είναι το πρώτο βήμα για τη διχοτόμηση, από πού προκύπτει η… ελπίδα πως Κύπρος και Ελλάδα πρέπει να αρπάξουν την ευκαιρία; Βρε παλικάρια, ειδικά στην Αθήνα, το σκεφτήκατε καλά; Ή θα τρέχετε οσονούπω να πάρετε πίσω όσα προφανώς ανεδαφικά λέτε σήμερα;

Δεν υπάρχουν σχόλια: