ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

13.6.10

ΣΦΙΓΓΕΙ Η ΜΕΓΓΕΝΗ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΝΣΤΟΛΟΥΣ


Φίλοι Ένστολοι,
Σφίγγει η μέγγενη του ασφαλιστικού και για τα στελέχη των Ένοπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Καθιερώνεται 35ετία πραγματικής υπηρεσίας, με αύξηση των ορίων ηλικίας και των χρόνων παραμονής στο βαθμό, ενώ θεσπίζεται παράλληλη επετηρίδα και τροποποιείται το σύστημα αξιολόγησης και προαγωγών των αξιωματικών των Ένοπλων Δυνάμεων.Προσχέδιο νόμου για την αναθεώρηση του νόμου περί ιεραρχίας και προαγωγών βρίσκεται στο γραφείο του υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελου Βενιζέλου για τις τελευταίες τροποποιήσεις, οι οποίες θα γίνουν κατόπιν συνεννόησης με τον υπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Παπακωσταντίνου και τον υπουργό Εργασίας κ. Ανδρέα Λοβέρδο προκειμένου να υπάρξει σύμπνοια με το ασφαλιστικό των Δημοσίων Υπαλλήλων. Οι αλλαγές που θα αφορούν στους στρατιωτικούς θα επηρεάσουν σαφώς τα όρια παραμονής τους στο Στράτευμα, αυξάνοντας αυτά τουλάχιστον κατά μία 5ετία και θα περιορίσουν τις μηνιαίες αποδοχές και τη σύνταξη, καθώς βαθμοί και χρόνια υπηρεσίας αυξάνουν.
Βασική αρχή του σχεδίου νόμου είναι η 35ετία πραγματικής υπηρεσίας. Σε αυτά θα συνυπολογίζεται η υπηρεσία που διανύθηκε, στις Ένοπλες Δυνάμεις και στις λοιπές Δημόσιες Υπηρεσίες με οποιαδήποτε σχέση εφόσον αναγνωρίζεται ως συντάξιμη, στα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης με οποιαδήποτε σχέση εφόσον αναγνωρίζεται ως συντάξιμη και ο ελάχιστος προβλεπόμενος από την εκάστοτε νομοθεσία χρόνος σπουδών στα Ανώτατα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα του εσωτερικού ή αναγνωρισμένα του εξωτερικού εφόσον το ληφθέν πτυχίο αποτέλεσε προϋπόθεση για την κατάταξη στις Ένοπλες Δυνάμεις. Σημειώνεται πώς σήμερα οι στρατιωτικοί καθιερώνουν δικαίωμα σύνταξης στα 25 χρόνια υπηρεσίας (15 πραγματικά), στα οποία συμπεριλαμβάνονται και τα 4 χρόνια φοίτησης στα Ανώτατα Στρατιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.
Η 35ετία επιτυγχάνεται με επιμήκυνση των χρόνων παραμονής στους βαθμούς της ιεραρχίας και ταυτίζεται με την προαγωγή ενός στελέχους σε ανώτατο αξιωματικό. Οι αξιωματικοί θα παραμένουν δηλαδή στο βαθμό του συνταγματάρχη μέχρι τη συμπλήρωση των 34 χρόνων πραγματικής υπηρεσίας.

Ανθυπολοχαγός
3 χρόνια

Υπολοχαγός
5 χρόνια

Λοχαγός
6 χρόνια

Ταγματάρχης
6 χρόνια

Αντισυνταγματάρχης
6 χρόνια

Συνταγματάρχης
4 χρόνια

Ταξίαρχος
2 χρόνια

Υποστράτηγος

Συνυπολογίζονται και τα 4 χρόνια της σχολής.

Την ίδια στιγμή αυξάνονται και τα όρια ηλικίας κατά τα οποία κρίνονται απαραιτήτως ευδοκίμως τερματίσαντες τη σταδιοδρομία τους ή αποστρατευτέοι. Ειδικά για τους αξιωματικούς Υγειονομικού, ιατρούς, οδοντίατρους, φαρμακοποιούς, κτηνίατρους, ψυχολόγους, νοσηλευτικής στους βαθμούς του συνταγματάρχη, ταξίαρχου και υποστράτηγου και αντίστοιχων των άλλων δύο κλάδων, τα όρια ηλικίας αυξάνονται κατά 5 επιπλέον χρόνια. Επίσης, για τους αξιωματικούς του Θρησκευτικού Σώματος αυξάνονται επιπλέον κατά 5 χρόνια τα όρια ηλικίας.

Ανθυπολοχαγός
53 χρόνων

Υπολοχαγός
54 χρόνων

Λοχαγός
55 χρόνων

Ταγματάρχης
57 χρόνων

Αντισυνταγματάρχης
58 χρόνων

Συνταγματάρχης
60 χρόνων

Ταξίαρχος
61 χρόνων

Υποστράτηγος
62 χρόνων

Αντιστράτηγος
63 χρόνων

Στρατηγός
65 χρόνων

-Τα όρια ηλικίας ισχύουν για συνταξιοδότηση εφόσον πριν δεν έχουν συμπληρωθεί τα 35 χρόνια πραγματικής υπηρεσίας.
-Τα όρια ηλικίας για τους αξιωματικούς του Υγειονομικού και του Θρησκευτικού αυξάνονται κατά 5 χρόνια.

Όπως αναφέρεται στο σχέδιο νόμου, οι αξιωματικοί που καταλαμβάνονται από το όριο ηλικίας εφόσον δεν έχουν συμπληρώσει 35 χρόνια πραγματικής υπηρεσίας, τίθενται εφόσον το επιθυμούν ή παραμένουν εκτός οργανικών θέσεων. Στο σημείο αυτό δηλαδή έρχεται η παράλληλη επετηρίδα προκειμένου να τους καλύψει έως τη συμπλήρωση της 35ετίας. Στην παράλληλη επετηρίδα θα περνούν και οι αξιωματικοί με τη διαδικασία της «κατ’ απόλυτο εκλογή». Πρόκειται για μία παρέμβαση η οποία στόχο έχει να αναδείξει στην ιεραρχία στελέχη με τυπικά και ουσιαστικά προσόντα και επιχειρησιακές ικανότητες. Ωστόσο, το σημείο αυτό είναι και το πλέον επικίνδυνο, καθώς είναι υποκειμενικός ο τρόπος που χαρακτηρίζονται τα προσόντα των προς προαγωγή στελεχών. Κάτι που ενδέχεται να ανοίξει χορό προσφυγών στη δικαιοσύνη εάν και εφόσον εφαρμοσθεί από σημερινούς αξιωματικούς.
Προακτέοι «κατ’ απόλυτο επιλογή» θα κρίνονται οι αξιωματικοί βαθμού ταγματάρχη και αντισυνταγματάρχη εφόσον συγκεντρώνουν σε βαθμό εξαίρετο (95-100%) ουσιαστικά προσόντα, έχουν με τον ίδιο βαθμό αποφοιτήσει απο τα υποχρεωτικά για προαγωγή σχολεία και ασκήσει τα διοικητικά και ειδικής υπηρεσίας καθήκοντα τους και έχουν ευρεία και ποικίλη διοικητική και επιτελική εμπειρία και ικανότητα που να συνάγεται από τις θέσεις που υπηρέτησαν, είτε σε εθνικό, είτε σε διεθνές επίπεδο (ΟΗΕ, ΝΑΤΟ, ΕΕ). Προακτέοι «κατ’ απόλυτο επιλογή» θα κρίνονται και οι συνταγματάρχες πληρώντας επιπροσθέτως των δύο προηγούμενων βαθμών την προϋπόθεση της αποφοίτησης από την Ανώτατη Σχολή Πολέμου με εξαίρετο βαθμό και ως ενισχυτικά προσόντα πανεπιστημιακή μόρφωση και γνώση ξένων γλωσσών.
Ερωτήματα ωστόσο προκύπτουν για την αξιολόγηση των ουσιαστικών προσόντων που αφορούν στην προσωπικότητα, στις ικανότητες, στις δυνατότητες και στην απόδοση των αξιωματικών. Ποιος είναι αυτός που θα αξιολογεί; Από τον ίδιο κλάδο, από το ίδιο Όπλο ή Σώμα και ποιας ειδικότητας; Τα ερωτήματα αυτά δεν απαντώνται στο σχέδιο νόμου, όπως επίσης και το πότε θα αρχίσει η αξιολόγηση ενός στελέχους. Η «κατ’ απόλυτο επιλογή» θα ισχύσει για τους ανώτερους αξιωματικούς σήμερα ή για όσους βγαίνουν από τη Σχολή; Διότι, όπως επισημαίνουν στρατιωτικοί, τα σχολεία εν παραδείγματι δεν βαθμολογούνταν άρα κάποιος μπορεί να μην αποφοίτησε με εξαίρετο βαθμό. Μεταβατικό επίσης στάδιο για την υλοποίηση των αλλαγών στο νόμο περί ιεραρχίας και προαγωγών δεν υπάρχει στο σχέδιο νόμου. Εκτιμάται πώς θα αποφασισθεί στις συνομιλίες των κ.κ. Βενιζέλου και Λοβέρδου και ίσως να υπάρξει σύμπλευση με το 2015 οπότε και αναμένεται να τεθεί σε πλήρη εφαρμογή το ασφαλιστικό των δημοσίων υπαλλήλων σύμφωνα με τις επιταγές της «τρόικας»
--
Με θαλασσινούς χαιρετισμούς,
Exantas

Δεν υπάρχουν σχόλια: