ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

18.6.10

Κύμα φυγής επιχειρήσεων από την Ελλάδα


Κύμα φυγής επιχειρήσεων από την Ελλάδα

Η άλογη οικονομική πολιτική που έχει επιβάλει η κυβέρνηση αναγκάζουν πολλές επιχειρήσεις να ακολουθήσουν τον δρόμο της μεγάλης φυγής από την Ελλάδα.
Τα σκληρά φορολογικά μέτρα , οι «αγκυλώσεις» που πλήττουν την επιχειρηματικότητα καθώς και οι συνεχείς έκτακτες εισφορές , έχουν αναγκάσει την πλειονότητα των επιχειρηματιών να εξετάζουν λεπτομερώς τη δυνατότητα της «επιχειρηματικής μετανάστευσης».

Μεγάλες εταιρείες με θυγατρικές στο εξωτερικό δείχνουν ενδιαφέρον να μεταφέρουν την έδρα τους εκτός Ελλάδας, αφού τα μερίσματά τους εισάγονται υποχρεωτικά στην χώρα μας και φορολογούνται με συντελεστή 40% ή 45%.
Αυτή η επιβάρυνση είναι εξοντωτική για τις εταιρείες , όταν οι φορολογικοί συντελεστές στις περισσότερες χώρες είναι πολύ χαμηλότεροι. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην Κύπρο, τη Βουλγαρία και τη Σερβία τα εταιρικά κέρδη φορολογούνται με 10% .

Είναι φανερό ότι για τους Έλληνες επιχειρηματίες το φορολογικό περιβάλλον είναι πλέον ασφυκτικό. Παράλληλα , παρατηρείται συστηματική καθυστέρηση επιστροφής ΦΠΑ στις επιχειρήσεις , κάτι που εκτός της ασφυξίας ρευστότητας στην αγορά προκαλεί και έντονο πρόβλημα αξιοπιστίας. Η κατά κανόνα λοιπόν ασυνέπεια του δημοσίου κάνει ακόμα πιο δύσκολο το έργο των ελληνικών επιχειρήσεων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι πολλές από αυτές , μόνο και μόνο επειδή εδρεύουν στην Ελλάδα, αναγκάζονται να προπληρώνουν τις παραγγελίες πρώτων υλών και να μην απολαμβάνουν ουδεμίας πιστώσεως από τους ξένους προμηθευτές. Κάτι που μέχρι και πριν λίγους μήνες ουδέποτε είχε τεθεί ως θέμα στις συναλλαγές τους.

Στην ουσία δηλαδή οι ελληνικές επιχειρήσεις χωρίς να φταίνε , πληρώνουν το μάρμαρο της κακής εικόνας που καλλιεργήθηκε τους τελευταίους μήνες στο εξωτερικό, από την ίδια την κυβέρνηση!

Οι «φυγόκεντρες» δυνάμεις είναι ακόμα πιο έντονες για πολλές επιχειρήσεις που είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο και στο μετοχολόγιο τους έχουν σημαντικό μερίδιο οι ξένοι επενδυτές , όπου και δέχονται έντονες πιέσεις να μεταφερθούν στο εξωτερικό.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τουλάχιστον δύο από τους ισχυρότερους πολυεθνικούς ομίλους με διεθνείς δραστηριότητες που είναι στο Χ.Α, βρίσκονται στο παρά πέντε της εξόδου από την χώρα μας.
Κατόπιν όλων αυτών , είναι ηλίου φαεινότερο ότι τα δημόσια έσοδα θα υποστούν «μπλακάουτ» και η ανεργία θα εκτιναχθεί σε επίπεδα που ΠΟΤΕ δεν γνώρισε η χώρα μας.

Η κυβέρνηση είναι φανερό ότι έχει αποτύχει στην επιλογή του κατάλληλου μίγματος οικονομικής πολιτικής. Είναι χαρακτηριστικό ότι υψηλόβαθμα στελέχη εφοριών τονίζουν ότι η παρατηρούμενη κάμψη δημοσίων εσόδων οφείλεται ως ένα βαθμό και στο γεγονός ότι το 2010 έχει δραματικά αυξηθεί ο αριθμός των επιχειρήσεων που εγκατέλειψαν τη χώρα με προορισμό την Κύπρο .

Bookmark It

Δεν υπάρχουν σχόλια: