ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

8.7.10

Η σωτηρία της χώρας απαιτεί την πώληση των παιδιών που έρχονται ;

imagesΗ τοποθέτηση της Λιάνας Κανέλλη για το ασφαλιστικό-εργασιακό

Κάποιοι από τους μεγάλους μύθους της ελληνικής κλασσικής αρχαιότητας ασχολούνται με τα παιδιά χωρίς να το ομολογούν η να το τονίζουν. Έτσι εκφράζεται η σχέση με το μέλλον μιας γενιάς. Ο Θησέας για να παύσει η Αθήνα να πληρώνει κεφαλικό φόρο παιδιών – εφήβων στην μινωική Κρήτη, αναλαμβάνει να σκοτώσει τον μινώταυρο, σύμβολο της κρητικής δύναμη και αγριότητας. Έτσι η Αθήνα – ο μύθος του Θησέα υπόσχεται ήδη την κλασσική Αθήνα και την ηγεμονία της στην ελληνική σκέψη- διαδέχεται την Κρήτη, πιο ανατολίτικη, πιο άγρια, λιγότερο ελληνική. Για να αναδειχθεί μια άλλη κουλτούρα όπου ο αδύναμος, παιδί η γερός προστατεύεται αντί να θυσιάζεται στο βωμό των ισχυρών.

Ο Προμηθέας, στα παιδιά των θεών, τους ανθρώπους, μικρούς και αδύναμους, κάνει δώρο τη φωτιά, για να τους προστατεύει στο μέλλον, από τα δικά τους δεινά. αλλά και τις απαιτήσεις των θεών και ημίθεων. Οι ανθρωποθυσίες στην Ελληνική μυθολογία δεν ολοκληρώνονται, τα παιδιά σώζονται, όπως η Ιφιγένεια, αλλά αυτοί που τα θυσιάζουν το πληρώνουν ακριβά.

Αν κάτι κλασσικό υπάρχει στην αρχαία ελληνική αντίληψη των τραγωδιών, της μυθολογίας και της φιλοσοφίας, είναι η πίστη στο μέλλον του ανθρώπου, στην αθωότητα των παιδιών, στην ανάγκη να σωθούν οι γενιές που έρχονται.

Η τοποθέτηση της Λιάνας Κανέλλη στη Βουλή για το ασφαλιστικό – εργασιακό νομοσχέδιο είναι μέρος αυτής της κλασικότητας που σήμερα σφαγιάζεται όχι μόνο εδώ, αλλά ανά τον κόσμο. Δείτε την χωρίς παρωπίδες, από μια γυναίκα που δεν της συγχωρούν ότι έκανε την αντίστροφη πορεία…

Αυτήν την ομιλία θα καταγράψει ο ιστορικός του μέλλοντος στην έξοδο του πολιτιστικού μεσαίωνα, όχι τις άλλες, είτε μας αρέσει είτε όχι.

sxolio

2 σχόλια:

Χρήστος Κασανής είπε...

Αυτή δεν ήταν η φωνή της Κανέλλη. Ηταν η φωνή του Λαού.
Ενα μεγάλο μπράβο.

id65 είπε...

Τραγική η εικόνα της 65χρονης στα τέσσερα να σφουγγαρίζει σκάλες σε σχολείο, αλλά για 65χρονο οικοδόμο στην σκαλωσιά δεν μίλησε η Κανέλλη.
Ιστορικά η θανάτωση γυναικόπαιδων ισοδυναμεί με γενοκτονία μας είπε.
Ιστορικά η θέση της γυναίκας ΗΤΑΝ στο σπίτι και τα παιδιά.
Τώρα παλεύουμε μαζί , αλλά δεν έχω κανένα δικαίωμα προστασίας.

Ως πότε σαν άνδρας και πατέρας θα θεωρούμε αναλώσιμος;
Έχω δικαίωμα στην οικογενειακή ζωή και στα παιδιά μου;
Έχω ρόλο την διαπαιδαγώγησή τους;