ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

6.7.10

Ένα οφίκιο για τον κ. Ψυχάρη...












Του Αντώνη-Μάριου Παπαγιώτη

Θεωρώ την είδηση σημαντική, με ξεχωριστά σημαίνοντα, αλλά κατανοώ το γεγονός ότι δεν κατείχε την έκταση που της αναλογεί. Μόνο σε γνωστό portal για εκκλησιαστικά θέματα έπαιξε, απ' όπου πληροφορήθηκα τις λεπτομέρειες και άντλησα το φωτογραφικό υλικό. Τα φίλια μέσα ήτο λογικό και αναμενόμενο να μην αναφερθούν στην ιδιαίτερη τελετή, για να μην προσδώσουν μια σημαντότητα σ' ένα σεμνό αλλά ξεχωριστό γεγονός. Τα εχθρικά, ως ένδειξη ίσως απέχθειας ή εκδικητικότητας εσίγησαν.

Το Οφίκιο του Μέγα Πρωτονοτάριου του Οικουμενικού Πατριαρχείου έλαβε ο Πρόεδρος του Ομίλου Λαμπράκη, κ. Σταύρος Ψυχάρης, από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο την Κυριακή 20 Ιουνίου 2010. Η απονομή έγινε στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, στο Φανάρι, όπου αρχικά τελέστηκε Θεία Λειτουργία, στην οποία προηξήρχε ο Μητροπολίτης Ίμβρου κ. Κύριλλος.


Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, παρουσία του Υφυπουργού Οικονομίας κ. Μάρκου Μπόλαρη (θρήσκος, εύχομαι όχι θρησκόληπτος και αναρωτιέμαι αν συζητήθηκε καθόλου η υπόθεση του Βατοπεδίου ενώπιόν του, καθώς ο ίδιος πρωτοστάτησε στις αποκαλύψεις), του Βουλευτού του ΠΑΣΟΚ κ. Πέτρου Ευθυμίου, του Πολιτικού Διοικητού του Αγ. Όρους κ. Αρίστου Κασμίρογλου, του Εξάρχου του Παναγίου Τάφου στην Αθήνα (γνωστού πια από τις αποκαλύψεις του PRESS-GR για το ταξίδι αναψυχής στην Κίνα), Αρχιμ. Δαμιανού, απένειμε το οφίκιο στον κ. Ψυχάρη. Ο λόγος αυτής της απονομής, αν και δεν είναι ευδιάκριτος από το ενημερωτικό δημοσίευμα στο romfea.gr, νομίζω ότι είναι η συνολική προσφορά του κ. Ψυχάρη στην Ορθοδοξία (υπενθυμίζω ότι έχει διατελέσει Διοικητής του Αγίου Όρους).

Ο κ. Ψυχάρης μεταξύ άλλων τόνισε: "Οφείλω να ομολογήσω ότι πολλάκις μετά την αναγγελία της αποφάσεώς σας να με τιμήσετε με οφίκιον της μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας διερωτήθην αν είμαι άξιος τοιαύτης τιμής και ευνοίας... Τον προβληματισμό μου αυτόν διετύπωσα και προς τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, ο οποίος μου εξήγησε ότι πρόκειται για απονομή διακρίσεως η οποία ισούται με ανάθεση αποστολής. Η Εκκλησία σου δίνει άλλο ένα όπλο για να εργαστείς υπέρ αυτής, μου είπε ο Μακαριώτατος", πρόσθεσε ο κ. Ψυχάρης.

Στην Αίθουσα του Θρόνου, ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος, Αρχιμ. Αλέξιος προσέφερε στον κ. Ψυχάρη μια εικόνα της Παναγίας, την οποία επέδωσε ο Παναγιωτάτος Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Στη συνέχεια, ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Αθήνα, Αρχιμ. Δαμιανός Πάνου, επέδωσε ένα εγκόλπιο στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο εκ μέρους του Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεοφίλου.

Τέλος, να σημειωθεί, ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης παρέθεσε επίσημο γεύμα προς τιμήν του κ. Σταύρου Ψυχάρη στην Πατριαρχική Τράπεζα, όπου παρακάθισαν οι Μητροπολίτες του Θρόνου, ο Υφυπουργός Οικονομίας κ. Μπόλαρης, ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Πέτρος Ευθυμίου, ο Γενικός Πρόξενος στην Κωνσταντινούπολη, ο Πολιτικός Διοικητής του Αγ. Όρους κ. Αρίστος Κασμίρογλου, ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου, Αρχιμ. Ελπιδοφόρος, ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Αθήνα, Αρχιμ. Δαμιανός, ο Εκπρόσωπος Τύπου του Πατριάρχης Ιεροσολύμων στην Αθήνα, Γεώργιος Βασιλείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: