ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

2.2.14

Γιατί έρχεται καταιγίδα κατασχέσεων μετρητών από τον Μάρτιο

Γιατί έρχεται καταιγίδα κατασχέσεων μετρητών από τον Μάρτιο
Επί αδίκων αλλά και δικαίων πέφτει, πλέον, ο πέλεκυς του υπουργείου Οικονομικών, καθώς ο νέος Κώδικας Φορολογικών Διαδικασιών δικαιώνει και με το παραπάνω τον χαρακτηρισμό του «Δρακόντειου Νόμου».
Και αυτό γιατί προβλέπει εξοντωτικά σε πολλές περιπτώσεις πρόστιμα, ακόμα και για φορολογούμενους με... «λευκό» φορολογικό ιστορικό, που μπορεί να υποπέσουν σε μια απλή, τυπική παράβαση λόγω αμέλειας.Οι βαριές «καμπάνες» δεν είναι, όμως, το μοναδικό «εργαλείο» που χρησιμοποιεί από τη 1η Ιανουαρίου το οικονομικό επιτελείο για να πατάξει -υποτίθεται- τη φοροδιαφυγή, αφού οι ηλεκτρονικές εντολές κατάσχεσης καταθέσεων λόγω χρεών, έχουν πάρει τη μορφή «καταιγίδας».
Μόνο 4 ΔΟΥ σήμερα
Αν και το νέο σύστημα υποβολής αιτημάτων κατασχέσεων από τις εφορίες προς τις τράπεζες, εφαρμόζεται πιλοτικά μόνο σε τέσσερις Δ.Ο.Υ., μέσα σε αυτή τη δοκιμαστική περίοδο των περίπου έξι εβδομάδων έχουν αποσταλεί πάνω από 700 ηλεκτρονικά κατασχετήρια! Σύμφωνα με εφοριακούς που χειρίζονται την εφαρμογή, η διαδικασία είναι τόσο απλή και γρήγορη (δεν απαιτούνται πάνω από 2 λεπτά), που δίνει τη δυνατότητα «ξεφορτώματος» δεκάδων φακέλων οφειλετών κι αν αναλογιστεί κανείς ότι έως το τέλος Μαρτίου το σύστημα θα εφαρμόζεται σε όλες τις Δ.Ο.Υ., τότε τα κατασχετήρια καταθέσεων αναμένεται να πάρουν τη μορφή «πλημμύρας».

Το μόνο... μελανό σημείο στη διαδικασία, σύμφωνα με εφοριακούς, είναι ότι πολλές φορές οι τράπεζες καταστρατηγούν τη προθεσμία που ορίζει ο νόμος για απόδοση των κατασχεμένων εντός 10 ημερών, επικαλούμενες νομικά κωλύματα και χρειάστηκε η «απειλή» της ειδοποίησης του οικονομικού εισαγγελέα για να εφαρμοστούν οι σχετικές διατάξεις.
Ο «κανόνας», επί του παρόντος, είναι ότι τα ηλεκτρονικά κατασχετήρια δεν αποστέλλονται για οφειλές μικρότερες των 10.000 ευρώ, ωστόσο με τη πλήρη εφαρμογή του συστήματος δεν θα ισχύουν πλέον παρά μόνο οι νομικοί περιορισμοί ήτοι απαγόρευση κατασχέσεων για οφειλές μικρότερες των 500 ευρώ και απαγόρευση κατασχέσεων επί μισθών και συντάξεων που δεν ξεπερνούν τα 1.500 ευρώ. Σημειώνεται ότι ακόμα κι αν κάποιος έχει προλάβει να αποσύρει τις καταθέσεις του, από τη στιγμή που έχει υποβληθεί το ηλεκτρονικό αίτημα κατάσχεσης με κοινοποίηση μέσω του ΤΕΙΡΕΣΙΑ σε όλα τα πιστωτικά ιδρύματα, μόλις επιχειρήσει να τα ξανακαταθέσει για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις επαγγελματικές του υποχρεώσεις, τότε θα ενεργοποιηθεί αυτόματα η εντολή κατάσχεσης.

Με δεδομένες τις μνημονιακές υποχρεώσεις για είσπραξη τουλάχιστον του 25% των νέων οφειλών και ταχύ ξεκαθάρισμα του στοκ των παλαιών οφειλών (τουλάχιστον 2 δισ ευρώ κατ' έτος), οι έφοροι πλέον «πατάνε» πάνω στις νέες διαδικασίες κατασχέσεων, οι οποίες ούτε λίγο ούτε πολύ καταλήγουν σε διαδικασίες- εξπρές, αν και όπως τονίζουν κάποιοι έφοροι με νόημα «μόνο επί αυτών που έχουν φανερά περιουσιακά στοιχεία, γιατί οι άλλοι...».
Ειδικότερα, με βάση τις εντολές που έχει δώσει στις εφορίες ο Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης:
• «σε περίπτωση μη καταβολής ληξιπρόθεσμων οφειλών κοινοποιείται στον υπόχρεο, οφειλέτη ή συνυπόχρεο πρόσωπο, ατομική ειδοποίηση καταβολής οφειλής - υπερημερίας για τις καθυστερούμενες οφειλές πριν από τη διενέργεια οποιασδήποτε πράξης εκτέλεσης, πλην της κατάσχεσης χρημάτων ή απαιτήσεων στα χέρια του φορολογούμενου ή τρίτου». Τι σημαίνει αυτό; Πολύ απλά ότι για να κατασχέσει η εφορία τις καταθέσεις του οφειλέτη δεν χρειάζεται να τον ειδοποιήσει εκ των προτέρων!
• «σε περίπτωση μη καταβολής των καθυστερούμενων οφειλών ή μη υπαγωγής αυτών σε πρόγραμμα ρύθμισης εντός 30 ημερών από την κοινοποίηση της ατομικής ειδοποίησης καταβολής οφειλής - υπερημερίας, το αρμόδιο όργανο της Φορολογικής Διοίκησης προβαίνει στη λήψη κάθε αναγκαστικού μέτρου είσπραξης κατά τις κείμενες διατάξεις». Η διαδικασία αυτή ουσιαστικά εφαρμόζεται στις περιπτώσεις κατασχέσεων ακινήτων, όπου δεν απαιτείται νέα ειδοποίηση μετά την παρέλευση της πρώτης ειδοποίησης.
• «σε περίπτωση απώλειας προγράμματος ρύθμισης οφειλών, για τη λήψη αναγκαστικών μέτρων είσπραξης δεν απαιτείται κοινοποίηση ατομικής ειδοποίησης καταβολής οφειλής - υπερημερίας». Αυτό σημαίνει πολύ απλά ότι εάν κάποιος υπαχθεί σε ρύθμιση αλλά δεν μπορέσει ή δεν επιθυμεί να πληρώσει τις δόσεις, τότε η εφορία προχωρά σε κατασχέσεις χωρίς να χρειαστεί να τον ενημερώσει. Σημειώνεται ότι με άτυπη οδηγία στις εφορίες, ουσιαστικά παρέχεται η δυνατότητα παράκαμψης των «σφικτών» όρων υπαγωγής στις ρυθμίσεις οφειλών, με αποδοχή ελάχιστων μηνιαίων καταβολών αλλά υπό τη προϋπόθεση ότι ο οφειλέτης δεν έχει περιουσιακά στοιχεία που μπορούν να καλύψουν την οφειλή.
Το άκρον άωτον του κυνισμού, για κάποιους, είναι ότι το υπουργείο Οικονομικών δίνει πλέον και με το νόμο, τη δυνατότητα «ξεπουλήματος» κάποιου ακινήτου και την εκχώρηση του τιμήματος στο Δημόσιο, για την εξόφληση οφειλών. Στην αίτηση, η οποία υπέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης, δηλώνονται το ύψος του τιμήματος καθώς και τα στοιχεία του ακινήτου που πρόκειται να μεταβιβαστεί και του αγοραστή αλλά και αυτά που αποδεικνύουν την οικονομική αδυναμία του οφειλέτη να καταβάλει το φόρο.



fpress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: