ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

2.2.14

Νέο δικαστικό πλήγμα στο Μνημόνιο

Είναι γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα η Δικαιοσύνη έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στο μνημονιακό μέτωπο και την κυβερνητική πολιτική. Το πρώτο πλήγμα ήταν η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας... (δεν έχει ακόμη καθαρογραφεί), με την οποία δικαιώνονται οι ένστολοι για το αναδρομικό κόψιμο των αποδοχών τους.

Αν και η απόφαση αυτή δεν αφορά παρά το λεγόμενο σκληρό πυρήνα του κράτους, πολλοί θεώρησαν πως άρχισε επιτέλους κάτι να κινείται στη Δικαιοσύνη. Ηδη, όπως αποκαλύπτει η «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», την ερχόμενη Τετάρτη συζητείται στην ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου η υπόθεση του κουρέματος που επιβλήθηκε στις συντάξεις όλων των ειδικών μισθολογίων, δηλαδή όχι μόνο των ενστόλων, αλλά και των δικαστών, των καθηγητών ΑΕΙ και των διευθυντών του ΕΣΥ.

Σύμφωνα με βάσιμες πληροφορίες, ο γενικός επίτροπος, εναρμονιζόμενος με προηγούμενη γνωμοδότηση του Δικαστηρίου, θα εισηγηθεί να κριθούν αντισυνταγματικές αυτές οι περικοπές. Εάν, όπως όλα δείχνουν, η εισήγηση γίνει δεκτή, η απόφαση θα προκαλέσει ακόμη ένα σοβαρό ρήγμα στο μνημονιακό νομοθετικό πλέγμα.

Βέβαια, θα πούνε μερικοί, πρόκειται για αποφάσεις που ευνοούν ειδικές κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων και όχι το σύνολό τους. Η παρατήρηση είναι σωστή, αλλά, όπως όλα δείχνουν, πρόκειται για την αρχή μιας μεγαλύτερης μεταστροφής της δικαστικής εξουσίας, η οποία μέχρι τώρα, σε ανώτατο επίπεδο, δεν είχε δημιουργήσει προβλήματα στην κυβέρνηση, καθώς κατά βάσιν έκρινε σύμφωνο με το Σύνταγμα, λόγω δημοσίου συμφέροντος, το σύνολο, σχεδόν, των μνηνονιακών διατάξεων.

Το πλήγμα που προκάλεσε η απόφαση του ΣτΕ στους δημοσιονομικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης θα μεγαλώσει ακόμη περισσότερο, εάν στο χορό της αντισυνταγματικότητας συμπεριληφθούν και οι περικοπές σε όλους τους συνταξιούχους των ειδικών μισθολογίων. Αλλά έπεται και συνέχεια.

Σειρά έχουν πάρει στο ΣτΕ μια σειρά από άλλες, μείζονος σημασίας για την εφαρμογή των Μνημονίων, υποθέσεις, όπως η διαθεσιμότητα στο Δημόσιο και οι περικοπές στο εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίες συζητούνται την προσεχή εβδομάδα.

Η δικαστική αυτή αντίδραση κατά μνημονιακών περικοπών δεν είναι ελληνικό φαινόμενο. Πριν από λίγο καιρό, ανάλογη απόφαση στην Πορτογαλία υποχρέωσε την κυβέρνηση να αναζητήσει νέα, πιο δίκαια, ισοδύναμα μέτρα.

Είναι αναμφισβήτητο ότι η δημοσιονομική προσαρμογή έγινε μονόπλευρα, πάντα εις βάρος των πιο αδύνατων κοινωνικών στρωμάτων. Η ενεργοποίηση της Δικαιοσύνης για την προστασία του κοινωνικού κράτους, που πλήττεται από τη μνημονιακή λαίλαπα, αν και αργοπορημένη, είναι ευπρόσδεκτη. Δεν πρέπει να μείνει όμως μόνο στους προνομιούχους του Δημοσίου, αλλά οφείλει να επεκταθεί στο σύνολο των εργαζομένων. Η οριστική ρήξη με τη μνημονιακή βαρβαρότητα είναι θέμα ζωτικής κοινωνικής ανάγκης. 
 
 
Αντικρυ

Δεν υπάρχουν σχόλια: