ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

25.10.09

Για τα stage από βήματος...

Της Μαίρη Απ.

Κυρίες και Κύριοι,
Επανέρχομαι σε ενα επίκαιρο και συνάμα θλιβερό και καταίσχυντο θέμα. Το θέμα που απασχολεί χιλιάδες νέους εργαζόμενους οι οποίοι με την ελπίδα της ηυξημένης μοριοδότησης ή και της μονιμοποίησης δέχθηκαν να απασχοληθούν στον Δημόσιο και στο Ευρύτερο Δημόσιο Τομέα υπο καθεστώς μαύρης και μεσαιωνικής εργασίας. Ανασφάλιστοι, χωρίς να δικαιούνται άδεια, επίδομα αδείας και αποδοχές 15 ευρώ την ημέρα, ποσό που δεν κάλυπτε ούτε τα κατώτατα όρια της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
Το καθεστώς αυτό της απασχόλησης (stage), είναι ένας θεσμός που πρώτο καθιέρωσε το ΠΑΣΟΚ στη δεκαετία του '90, με σκοπό να βολέψει δικά του πράσινα παιδιά. Πράγμα το οποίο και έκανε δυο φορές!!

Αρχικά με το νόμο 2738/99 και στην συνέχεια για να συμπεριλάβει και όλους όσους δεν είχαν όλες τις προυποθέσεις την πρώτη φορά, με το Ν. 2639/2000. Με τον τρόπο αυτό δημιουργούσε στρατιές πράσινων ψηφοφόρων και έτσι έπαιρνε τις εκλογές.. Μετά το 2000 άρχισε να δημιουργεί άλλες στρατιές πράσινων ψηφοφόρων προσλαμβάνωντας προσωπικό με συμβάσεις έργου..
Βέβαια γι' αυτούς δεν πρόφτασε να νομοθετήσει αλλά φρόντισε για λογαριασμό τους η ΝΔ δια του κυρίου Παυλόπουλου το 2004 όταν ήρθε στην εξουσία και τους μονιμοποίησε!!
Σήμερα η νεα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, έκανε πράξη τις προεκλογικές απειλές του Αντιπροέδρου της κυρίου Πάγκαλου και αποφάσισε να εκδικηθεί τα χιλιάδες παιδιά που απασχολούνται με τα προγράμματα stage στο Δημόσιο και στους ΟΤΑ σε όλη την χώρα..
Έτσι η νεα κυβέρνηση έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο, το οικείο σε όλους όσους δεν έχουμε κοντή μνήμη, δημιουργώντας στρατιές ανέργων, μέσω οικονομικής κρίσης, γιατί οι άνθρωποι του ΠΑΣΟΚ φοβήθηκαν οτι θα εξασφαλίσουν γαλάζια παιδιά.. Τεράστιο λάθος κύριοι της κυβέρνησης.

Πέραν απο ηθικό και για δυο πρόσθετους λόγους: 1ον) είμαι σε θέση να το γνωρίζω και να το αποδείξω οτι απασχολούμενοι σε stage ήταν άνεργα Ελληνόπουλα φίλα προσκείμενα σε όλες τις πολιτικές παρατάξεις και 2ον) η πλειονότητα αυτών κατά τις πρόσφατες εκλογές ψήφισαν ΠΑΣΟΚ θέλοντας με αυτό τον τρόπο να εκδικηθούν τη ΝΔ γιατί δεν τους διόρισε!!
Αντιλαμβάνεστε λοιπόν, τον βαθμό της αχαριστίας και της κοινωνικής ευαισθησίας της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Γιατί όμως αυτή η αντιμετώπιση?
Είναι απλό για έναν και μοναδικό λόγο, για να κάνει με την ησυχία του αυτό που ήξερε πάντα να κάνει, να προσλάβει καταπράσινα παιδιά!! Να λοιπόν ένας λόγος για τον οποίο η ΝΔ έχασε τις εκλογές, πλήρωσε την υπόθεση των stage, εξαιτίας της κόντρας δύο υποψηφίων της Β' Αθήνας, του κ. Βερναδάκη, πρώην Διοικητή του ΟΑΕΔ, και σημερινού υποστηρικτή του κ. Σαμαρά, και της πρώην βουλευτού και υπουργού κ. Φάνης Πάλλη-Πετραλιά. Τσακωνόντουσαν ποιός θα θέσει για λογαριασμό του σε ομηρία όλα αυτά τα παιδιά.. Στην ουσία τα πήραν στο λαιμό τους..
Η μεν κυρία Πετραλιά τους υπόσχετο οτι όλοι θα διοριστούν με την διαδικασία του ηυξημένου bonus προυπηρεσίας, ο δε κύριος Βερναδάκης σε κατ' ιδίαν συζητήσεις τους έλεγε οτι έχει έτοιμη διάταξη και οτι λίγο πριν τις εκλογές θα τους μονιμοποιήσει, για να μην χάσει τον σταυρό, μιας και σκόπευε να πολιτευτεί, πράγμα και το οποίο έκανε τελικά, με το γνωστό γι' αυτόν αποτέλεσμα..

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μαίρη Απ.,

Ασφαλώς κανείς δεν αρνείται, ούτε καν το ίδιο το ΠΑΣΟΚ, ότι επί των ημερών του μονιμοποιήθηκαν χιλιάδες stagiaires στους Δήμους (ν. 2738/99) και στις Νομαρχίες (ν. 2839/2000). Παράλληλα, και με την καταλυτική συνδρομή του κ. Παυλόπουλου, μονιμοποιήθηκαν χιλιάδες συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ (πδ. 164/2004).

Ομοίως, κανείς δεν αρνείται ότι τα προγράμματα κατάρτισης και απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας ανέργων (stage) συνεχίστηκαν και επί των ημερών της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, χωρίς ωστόσο να συνοδευτούν από νομοθετικές επιταγές για μονιμοποίηση.

Και παρότι αυτή τη στιγμή χιλιάδες stagiaires, οι οποίοι εκουσίως τοποθετήθηκαν στον ευρύτερο Δημόσιο τομέα προκειμένου να αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία, βρίσκονται υπό καθεστώς διωγμού από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αρκείστε στο να αποδίδεται το μείζον αυτό θέμα που αναπαράγεται εδώ και μια ολόκληρη δεκαετία σε προεκλογικές κόντρες και διενέξεις του ενός και του άλλου.

Μήπως τελικά τα φαινόμενα απατούν; Μήπως η θύελλα που έχει ξεσπάσει για τα stage είναι αποτέλεσμα της παρασκηνιακής δράσης άλλων προσώπων; Ας μην πάμε πολύ μακριά, στην β’ εκλογική περιφέρεια κατέβαιναν επίσης γνωστά κυβερνητικά στελέχη: Βαρβιτσιώτης, Γιακουμάτος, Καμένος…