ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

14.6.10

"Σκοντάφτει" στον πληθωρισμό το μνημόνιο

«Αγκάθι» στην εφαρμογή του μνημονίου για το πακέτο διάσωσης της Ελλάδας από το ΔΝΤ και την ΕΕ αποδεικνύεται ο πληθωρισμός.

Το κλιμάκιο της τρόικας που βρίσκεται από σήμερα στην Αθήνα για έναν από τους προγραμματισμένους και τακτικούς ελέγχους, εξέφρασε ανησυχία για την πορεία των τιμών. Κατά την πρώτη συνάντηση που είχε στο υπουργείο Οικονομικών με τον υπουργό Γιώργο Παπακωνσταντίνου, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την πορεία του ΑΕΠ, καθώς εντείνονται οι εκτιμήσεις για ύφεση έως και -4%, αν και τα στοιχεία από την πορεία των εσόδων είναι ενθαρρυντικά.

Αξιωματούχος της ελληνικής κυβέρνησης που μίλησε στο Bloomberg αποκάλυψε ότι ο πληθωρισμός δεν αναμένεται να επιτύχει τον ετήσιο στόχο που έχει συμπεριληφθεί στο μνημόνιο.

Σημειώνεται ότι ο πληθωρισμός εκτινάχθηκε το Μάιο στο 5,4% από 4,8% τον Απρίλιο 2010, με οδηγό την αύξηση του κόστους στις μεταφορές, στη στέγαση και στα αλκοολούχα ποτά και τον καπνό ύστερα από τις πρόσφατες αυξήσεις στις φορολογίας. Σημαντική ήταν η άνοδος των τιμών και στη διατροφή και τα μη αλκοολούχα ποτά.

Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή, ο Γενικός Δείκτης τον Μάιο σε σύγκριση με τον Απρίλιο, παρουσίασε αύξηση 0,8% έναντι αύξησης 0,2% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του προηγούμενου έτους.



Οι 20 εμπειρογνώμονες της τρόικας θα επισκεφτούν σήμερα την Τράπεζα της Ελλάδος και το ΙΚΑ και θα επιστρέψουν στο υπουργείο Οικονομικών για να ελέγξουν την αποδοτικότητα των μέτρων που έχουν ήδη ληφθεί.

Αύριο, το κλιμάκιο του ΔΝΤ, της ΕΕ και της ΕΚΤ θα επισκεφθεί το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, όπου θα ενημερωθεί από τον υπουργό Εργασίας για το Ασφαλιστικό, τον ΟΔΔΗΧ και το υπουργείο Εσωτερικών.

Την Τετάρτη, οι εμπειρογνώμονες θα επισκεφτούν τραπεζικά ιδρύματα , ενώ θα έχουν συναντήσεις στο ΙΟΒΕ και στην Ελληνική Στατιστική Αρχή, ενώ θα υπάρξει και συνάντηση για το καυτό θέμα των φορολογικών εσόδων.

Να σημειωθεί ότι οι παρατηρήσεις των ελεγκτών θα πρέπει να εφαρμοσθούν άμεσα, ώστε στην επίσημη αξιολόγηση του Ιουλίου, όλα να κινούνται βάσει του προγράμματος. Μέχρι τέλος του Ιουνίου 2010, οι δαπάνες του προϋπολογισμού δεν πρέπει να υπερβούν το ποσό των 34 δισ. ευρώ, ενώ στο 9μηνο Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου, το συνολικό ύψος των δαπανών δεν πρέπει να υπερβεί το ποσό των 50 δισ. ευρώ. Στο πεντάμηνο οι δαπάνες ανήλθαν σε 25,8 δισ. ευρώ.

Σε ό,τι αφορά το σκέλος των εσόδων, η υστέρηση που παρατηρήθηκε στο πεντάμηνο Ιανουαρίου - Μαΐου δεν ανησυχεί το υπουργείο Οικονομικών, καθώς θεωρεί ότι με την πλήρη ανάπτυξη των φορολογικών μέτρων, που έχουν ληφθεί, και με την αύξηση των συντελεστών του ΦΠΑ από την 1η Ιουλίου, οι εισπράξεις θα επανέλθουν εντός των στόχων.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα το πρωτογενές έλλειμμα της Γενικής Κυβέρνησης δεν πρέπει να υπερβεί το 5% τον Ιούνιο, το 4% το Σεπτέμβριο και το 5,7% στο σύνολο του 2010, ενώ το συνολικό ύψος του δημόσιου χρέους, στο τέλος του 2010, δεν μπορεί να υπερβεί το ποσό των 342 δισ. ευρώ, από 310,38 δισ. ευρώ, που διαμορφώθηκε στις 31 Μαρτίου 2010.

Ισοτιμια

Δεν υπάρχουν σχόλια: