ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

27.1.14

Φτάνει η ώρα της κρίσης για τα Ελληνικά κοιτάσματα


Τα αποτελέσματα των ερευνών αναμένονται τον Απρίλιο και θα καθορίσουν το μέλλον της αγοράς
  • Πολύ ψηλά βρίσκεται ο πήχης των προσδοκιών από τα μέχρι στιγμής δεδομένα
  • Πληροφορίες θέλουν να υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για το Ιόνιο, ενώ πέπλο μυστηρίου καλύπτει τα ευρήματα για την Κρήτη
Η προσεκτική διατύπωση που χρησιμοποίησε το καλοκαίρι ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, απέναντι στον πρόεδρο Ομπάμα ήταν ότι στην Ελλάδα οι πιθανοί πόροι φυσικού αερίου φτάνουν τα 4,7 (στις δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους αναφέρθηκε σε 5,3) τρισεκατομμύρια κυβικά μέτρα.
Πράγματι, με βάση την πετρελαϊκή ορολογία, στη φάση που βρίσκονται οι έρευνες για υδρογονάνθρακες στις θαλάσσιες περιοχές του Ιουνίου και της Κρήτης, κανείς δεν μπορεί να μιλήσει για κοιτάσματα, πολλώ δε μάλλον για βεβαιωμένα μεγέθη.

Ωστόσο, αυτό είναι πολύ πιθανό να αλλάξει, ίσως και στη διάρκεια της ελληνικής προεδρίας, καθώς μέχρι τον Απρίλιο αναμένεται η ολοκληρωμένη μελέτη της νορβηγικής εταιρείας PGS. Από αυτές τις έρευνες αναμένεται να δοθεί η πρώτη ξεκάθαρη εικόνα για τις προοπτικές που υπάρχουν, ενώ με βάση τα αποτελέσματα αυτών των ερευνών, αναμένεται να οριοθετηθούν και τα επόμενα βήματα, δηλαδή η χάραξη ερευνητικών θαλάσσιων οικοπέδων και η διενέργεια διεθνούς διαγωνισμού.
Και, εάν πράγματι επιβεβαιωθούν οι αρχικές εκτιμήσεις αλλά και προβλέψεις των μελετών που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, τότε η Ελλάδα μπορεί να αναδειχθεί –από κοινού με το Ισραήλ και την Κύπρο- σε μία από τις βασικές πηγές προμήθειας φυσικού αερίου, καλύπτοντας για 25 χρόνια το 50% των αναγκών της Ευρώπης σε αέριο (οι μετρήσεις αυτές είναι απολύτως συντηρητικές, ενώ το μετριοπαθές και αισιόδοξο σενάριο –που δείχνουν να επιβεβαιώνονται, αφού στα ενεργειακά κοιτάσματα δεν προσμετρώνται το Αιγαίο, η περιοχή που βρίσκεται νότια της Κρήτης (συγκεκριμένα το τεράστιο κοίτασμα Ηρόδοτος) και η ευρεία θαλάσσια περιοχή νότια του Καστελλόριζου, τα οποία φαίνεται να είναι τεράστια και με ποικιλία ενεργειακών ορυκτών- τοποθετεί την Ελλάδα ως χώρα ενεργειακού τροφοδότη του συνόλου της Ευρώπης για περισσότερα και από 100 χρόνια).

Χρονικά, πάντως, βρισκόμαστε ακόμη στην αρχή της διαδικασίας. Μόλις δώσει το πράσινο φως η PGS, αναμένεται να ξεκινήσει η λειτουργία σε Αθήνα, Λονδίνο, Τέξας και Όσλο των λεγόμενων data rooms, στα οποία οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στο πρωτογενές υλικό της μελέτης.
Τα επίσημα αποκαλυπτήρια για την «εκστρατεία» που πραγματοποίησε η PGS στην Ελλάδα, θα γίνουν στο Χιούστον του Τέξας τον Απρίλιο, στο μεγαλύτερο συνέδριο της ένωσης Αμερικανών Γεωλόγων APPEX. Θυμίζουμε ότι το περασμένο φθινόπωρο, στο περιφερειακό συνέδριο της APPEX που έγινε για πρώτη φορά στην Αθήνα, το «παρών» έδωσαν 150 στελέχη από 40 μεγάλες εταιρείες του κλάδου των πετρελαίων, αποδεικνύοντας ότι η ελληνική αγορά έχει κινήσει το ενδιαφέρον και σταδιακά μπαίνει στον διεθνή πετρελαϊκό χάρτη.

Πάντως, πληροφορίες θέλουν να έχει εκδηλωθεί ήδη σημαντικό ενδιαφέρον γύρω από τις περιοχές του Ιονίου (Οθωνοί), για τις οποίες μάλιστα υπάρχουν ερευνητικά δεδομένα και από το παρελθόν, ενώ και η ίδια η PGS στις παρουσιάσεις της επικεντρώνεται γύρω από τα ευρήματα στη Δυτική Ελλάδα. Την ίδια στιγμή, πέπλο μυστικότητας καλύπτει τα αποτελέσματα των ερευνών για την περιοχή νοτίως της Κρήτης, η οποία έχει συνδεθεί από επιστήμονες με την ευρύτερη λεκάνη της Ανατολικής Μεσογείου.

Για την Κρήτη, πάντως, στο πολύ πρόσφατο παρελθόν, είχε εκδηλωθεί απτό ενδιαφέρον και από την Ισραηλινή εταιρεία Delek, η οποία είχε προτείνει στην ελληνική κυβέρνηση να αναλάβει η ίδια το κομμάτι των σεισμικών ερευνών και να προχωρήσει ακόμα και σε γεωτρήσεις.
Θυμίζουμε ότι η Delek είναι η εταιρεία στην οποία ανήκει το πλειοψηφικό ποσοστό των κοιτασμάτων φυσικού αερίου στο Ισραήλ, καθώς επίσης και ποσοστό από τα κοίτασμα Αφροδίτη στην Κύπρο.
Τελικά, προκρίθηκε η λύση της διενέργειας των σεισμικών ερευνών από την PGS για λογαριασμό του Δημοσίου και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν οι διαγωνισμοί παραχώρησης. Και, όπως ξεκαθαρίζουν οι γνώστες της αγοράς πετρελαίου, υδρογονάνθρακες και κοιτάσματα ανακαλύπτονται μόνο έπειτα από γεωτρήσεις…

«Κεφάλαιο»

Δεν υπάρχουν σχόλια: