ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

4.10.10

ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2011: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΥΠΕΡΑΚΟΝΤΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ! ΚΙΝΗΜΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΤΩΡΑ!

«ΤΣΟΥΝΑΜΙ» 10 ΔΙΣ ΣΑΡΩΝΕΙ ΤΑ ΛΑΪΚΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ!
 ΜΟΝΟΙ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΙ ΠΙΣΤΩΤΕΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ! 

Το προσχέδιο του προϋπολογισμού, που κατέθεσε σήμερα στη Βουλή ο Υπουργός Οικονομικών, αποδεικνύεται πιο δρακόντειο και από το ίδιο το μνημόνιο! Οι προβλέψεις του στο σκέλος τόσο των εσόδων όσο και των δαπανών σηματοδοτούν την πιο άγρια λεηλασία των εισοδημάτων των ευρύτερων λαϊκών στρωμάτων που έχει συμβεί στη χώρα μεταπολεμικά.
Αναλυτικά, το προσχέδιο προβλέπει μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος στο 7% του ΑΕΠ την επόμενη χρονιά, έναντι 7,6% που αναφέρει το μνημόνιο! Δηλαδή, η ακραία νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ υπερακοντίζει και την ίδια την τρόϊκα! Συγκεκριμένα τα δημοσιονομικά μέτρα του 2011, ύψους συνολικά άνω των 9 δις ευρώ έχουν ως εξής(ποσά σε εκ. ευρώ):
Δαπάνες                                                                               1400
Μείωση ενδιάμεσης κατανάλωσης γενικής κυβέρνησης                400
Εξοικονόμηση από Καλλικράτη                                                 500
Εξοικονόμηση από Ενιαία Αρχή Πληρωμής                                 100
Μείωση επενδύσεων χρηματοδοτούμενων από εγχώριους πόρους 300
Αναστολή χορήγησης αυξήσεων σε συντάξεις                       100
Έσοδα 5310
Απόδοση από την εφαρμογή τεκμηρίων φορολόγησης         700
Προσωρινές «εισφορές κρίσης» σε κερδοφόρες επιχειρήσεις 1000
Αύξησης φορολόγησης αμοιβών σε είδος                         150
Απόδοση λογιστικού προσδιορισμού εισοδημάτων            50
Φόροι πολυτελείας                                                        40
Είσπραξη προστίμων αυθαιρέτων                                   500
Έσοδα από ημιυπαίθριους                                            600
Αναπροσαρμογή αντικειμενικών αξιών                             270
Πράσινα τέλη (για βιομηχανικούς ρύπους)                      300
Άδειες τυχερών παιχνιδιών 500
Δικαιώματα τυχερών παιχνιδιών                                     200
Διεύρυνση φορολογικής βάσης ΦΠΑ
-ανακατάταξη προϊόντων μεταξύ συντελεστών                 1000
Αποδόσεις μέτρων 2010                                               2440
Σύνολο                                                                       9150
Η επικείμενη λοιπόν λεηλασία των εισοδημάτων και της περιουσίας των εργαζομένων, των ανέργων και των συνταξιούχων μεθοδεύεται (και) με τα ως άνω μέτρα. Επίσης, η ονομαστική μείωση των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων κατά 2,3%, σε συνδυασμό με την πρόβλεψη για πληθωρισμό της τάξης του 2,2% θα οδηγήσει σε περαιτέρω φτωχοποίηση τους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα. Οι συντάξεις θα «παγώσουν» και οι δημόσιες επενδύσεις θα μειωθούν περαιτέρω κατά 300 εκ. ευρώ σε σχέση με το ιστορικά χαμηλό – ως ποσοστό του ΑΕΠ- του 2010 και η ανεργία θα «σκαρφαλώσει» επίσημα στο 14,5%!
Είναι αναγκαίο ακόμα να τονιστεί ότι τα έσοδα του 2011 θα στηριχτούν περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά στην κοινωνικά άδικη έμμεση φορολογία. Συνολικά, εκτιμάται ότι οι έμμεσοι φόροι θα αποφέρουν έσοδα 34,76 δισεκατομμυρίων ευρώ έναντι 31,787 δις ευρώ το 2010. Αντίθετα, προβλέπεται μείωση στην (δικαιότερη) άμεση φορολογία. Εκτιμάται ότι θα αποφέρει 21,098 δισεκατομμύρια ευρώ έναντι 21,4 δισεκατομμυρίων ευρώ για το 2010.
Οι μόνοι όμως που φαίνεται ότι θα μείνουν ικανοποιημένοι από αυτόν τον τερατώδη για τα λαϊκά συμφέροντα προϋπολογισμό θα είναι οι πιστωτές της χώρας. Συγκεκριμένα θα έχουμε το 2011 εκτίναξη των δαπανών τόκων , ακολουθώντας μια τρελή κούρσα αύξησης του δημοσίου χρέους. Το 2011, το ελληνικό δημόσιο θα καταβάλλει για δαπάνες τόκων 15,8 δις ευρώ από 13,209 δις ευρώ φέτος με την αύξηση να φτάνει στα 2,591 δις ευρώ. Πίσω από την εκτίναξη των δαπανών τόκων κρύβεται η έκρηξη του δημοσίου χρέους στα 330,130 δις ευρώ ( από 313,290 δις ευρώ φέτος) ή στο 142,2% του ΑΕΠ ( από 132,7% του ΑΕΠ φέτος). Δραματική θα είναι επίσης και η διόγκωση και των χρεολυσίων από τα 19,504 δισ. ευρώ φέτος στα 27,625 δισ. ευρώ με αύξηση 41,6%, γεγονός που σημαίνει ότι το μεγαλύτερο κομμάτι των φορολογικών εσόδων θα χρησιμοποιείται για την πληρωμή των τοκοχρεολυσίων!
Φαίνεται ξεκάθαρα λοιπόν ότι ο προϋπολογισμός αυτός, όπως αποτυπώνεται στο προσχέδιο, είναι αδιέξοδος και οδηγεί με μαθηματική βεβαιότητα στην αναδιάρθρωση του χρέους υπό την αιγίδα της τρόϊκα και με όρους κοινωνικής και οικονομικής βαρβαρότητας για τον ελληνικό λαό. Η iskra θα επανέλθει πολύ πιο αναλυτικά με πολύ περισσότερα στοιχεία στο σημαντικότατο αυτό θέμα του προϋπολογισμού.
Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ,  αναφερόμενος στο προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2011 που κατέθεσε σήμερα η κυβέρνηση, προέβη στο εξής πρώτο σχόλιο: alt
 Η κυβέρνηση με το προσχέδιο προϋπολογισμού του 2011 που κατέθεσε, όχι μόνο εφαρμόζει αλλά και υπερακοντίζει σε ένα αντικοινωνικό προσανατολισμό και αυτούς τους στόχους ανελέητης κατεδάφισης που περιλαμβάνονται στο «νεοαποικιακό» μνημόνιο το οποίο συνομολόγησε με την Τρόικα.
Είναι αδιανόητο ότι το  προσχέδιο προϋπολογισμού, μετά την περσινή πρωτοφανή κοινωνική λεηλασία, περιλαμβάνει νέα δημοσιονομικά εισπρακτικά μέτρα, που θα φτάσουν, περίπου, τα 7 δισ. ευρώ, τα οποία κυρίως θα πνίξουν τα εισοδήματα που έχουν εναπομείνει στα λαϊκά στρώματα.
Ακόμα χειρότερα, το προσχέδιο του προϋπολογισμού, προβλέπει νέα απόλυτη μείωση μισθών και συντάξεων και απόλυτη μείωση της στήριξης στη δημόσια Υγεία και στα ασφαλιστικά ταμεία, πράγμα που σημαίνει ότι η χώρα βυθίζεται σε πραγματική κοινωνική άβυσσο!
Η τραγωδία γίνεται ακόμα μεγαλύτερη αν συνυπολογίσουμε ότι το προσχέδιο του προϋπολογισμού προβλέπει νέα μεγάλη μείωση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, γεγονός το οποίο, μαζί με την κατάρρευση των λαϊκών εισοδημάτων, θα οδηγήσει μέσα στο 2011 την οικονομία σε ακόμα μεγαλύτερη και πιο καταστροφική ύφεση.
Μέσα στη γενική οικονομική και κοινωνική αφαίμαξη, μόνο τα τοκοχρεολύσια εμφανίζονται υπεραυξημένα, καταδεικνύοντας ότι οι κατεξοχήν ικανοποιημένοι και ενθουσιασμένοι από τον προϋπολογισμό είναι οι πιστωτές της χώρας και το χρηματιστικό κεφάλαιο.
Η κυβέρνηση εξωθεί τη χώρα σε μια μεγάλη οικονομική και κοινωνική τραγωδία, που κινδυνεύει να δώσει τη χαριστική βολή στο μέλλον αυτού του τόπου και ιδιαίτερα στο μέλλον των νέων ανθρώπων!
Αυτή την ώρα γίνεται όρος εθνικής και κοινωνικής επιβίωσης η ανάπτυξη ενός μεγάλου ενωτικού λαϊκού ρεύματος και κινήματος, για να φύγει η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου, να ηττηθεί συνολικά το σημερινό κατεστημένο πολιτικό σκηνικό και να ανοίξει ο δρόμος, μέσα από τη συμπαράταξη της Αριστεράς, για μια νέα προοδευτική και σοσιαλιστική πορεία της χώρας.
4/10/2010                                                                              ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: