ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

5.12.09

Ιδεολογία ή Κοσμοθεωρία;


Γραφει ο Κωστας Λαμπος




Συχνά, ιδιαίτερα μετά την απορρόφηση του «υπαρκτού σοσιαλισμού» από τον παγκοσμιοποιημένο καπιταλισμό, ακούμε το ερώτημα: "Υπάρχει σήμερα ιδεολογία"; Αυτό το ερώτημα, για κάποιους άλλους παραπέμπει, στο άλλο ερώτημα :"Υπάρχει θεός"; Και επειδή η απάντηση που υπαινίσσονται όσοι βάζουν τέτοια ερωτήματα είναι : Όχι δεν υπάρχει ιδεολογία, κι’ αν κρίνουμε από την ανισότητα και την αδικία που πνίγει τον κόσμο, τότε ούτε θεός υπάρχει, για να καταλήξουν στο βολικό συμπέρασμα: " Ε, τότε είμαστε χαμένοι. Αυτή είναι η μοίρα μας. Να βρισκόταν τουλάχιστον κάποιος ηγέτης-μεσσίας να μας σώσει»!

Η συνέχεια είναι απλή. Έρχονται κάποιοι 'μάγκες’ που φτιάχνουν ιδεολογίες, φτιάχνουν θρησκείες, ηγέτες, μεσσίες και θεούς και αναλαμβάνουν να μας σώσουν. Φτάνει να δεχτούμε πως υπάρχουν και ιδεολογίες και θεοί, να δεχτούμε δηλαδή να γίνουμε δούλοι των ιερατείων των ιδεολογιών, των θρησκειών και των πάσης φύσεως εξουσιών. Η ιστορία είναι γνωστή. Είναι η ιστορία της ανθρωπότητας. Μέχρι σήμερα.

Η άποψή μου είναι πως δεν χρειαζόμαστε ούτε νέες ιδεολογίες, ούτε θεούς παλιούς και νέους, για να σωθούμε από την καπιταλιστική βαρβαρότητα, γιατί αυτές και «αυτοί» δημιούργησαν αυτή τη βαρβαρότητα. Εκείνο που χρειαζόμαστε είναι Γνώση. Γνώση. Γνώση. Γνώση και Επίγνωση. Η γνώση είναι Δύναμη Απελευθέρωσης από σκοταδιστικούς μύθος, από εξουσιαστικές ιδεολογίες και εκμεταλλευτικές εξουσίες. Η Επίγνωση είναι Ελευθερία δημιουργικής επαναστατικής δράσης. Συνεπώς η σωτηρία μας είναι συνάρτηση της εκλαΐκευσης και διάχυσης μιας "ποιοτικά κρίσιμης μάζας" της επιστημονικά έγκυρης και κοινωνικά χρήσιμης γνώσης από και προς τις δυνάμεις της Εργασίας, της Επιστήμης και του Πολιτισμού, ικανής να διαμορφώσει την αναγκαία Αυτογνωσία, την Αυτοπεποίθηση και τον Αυτοσεβασμό, στοιχεία απαραίτητα για τον αυτοπροσδιορισμό κάθε ατόμου και συνόλου, κάθε κοινωνίας και τελικά ολόκληρης της ανθρωπότητας.

Άρα η πιό επαναστατική πράξη σήμερα είναι συσσώρευση γνώσης και η απόκτηση κοσμοθεωρίας που απελευθερώνει. Αυτό το γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα μας όλα τα ιερατεία και γι' αυτό οργανώνουν με κάθε τρόπο την παραπληροφόρησή μας και το 'τάϊσμά' μας με ένα σωρό άχρηστες πληροφορίες, αντεπιστημονική γνώση, δογματικές και ταξικές ιδεολογίες και πολιτιστικά σκουπίδια.

Θα πρότεινα λοιπόν, να πάψουμε να ψάχνουμε για ιδεολογίες και ντουντούκες και να στραφούμε προς τη γνώση και τις βιβλιοθήκες, οι οποίες είναι το ίδιο απαραίτητες με τις κατσαρόλες και το ψυγείο σε κάθε σπίτι και περισσότερο απαραίτητες από πολλά διαρκή καταναλωτικά «αγαθά» των «καταναλωτικών δανείων» και διάφορες απαξιωτικές «ψυχαγωγικές» ψευδαισθήσεις, που μας χωρίζουν και μας κοιμίζουν όπως οι ουσίες, οι ανοησίες, τα σκυλάδικα και ο χουλιγκανισμός, γιατί εκεί στις βιβλιοθήκες υπάρχει αρκετή γνώση που μας ενώνει και μας κάνει ικανούς να χτίσουμε όλοι μαζί έναν καλύτερο κόσμο. Έναν κόσμο της Ανθρωπιάς. Και να παραμερίσουμε την καπιταλιστική βαρβαρότητα, για να βάλουμε στη θέση της ένα Οικουμενικό Ουμανιστικό Πολιτισμό.

Ο τεράστιος πνευματικός, πολιτιστικός και επιστημονικός πλούτος που με τεράστιες θυσίες συσσώρευσε στο αργόσυρτο και βασανιστικό διάβα της ολόκληρη η ανθρωπότητα σε συνεργασία με τη σύγχρονη τεχνολογία μπορούν σήμερα, στον 21ο αιώνα, αυτόν τον καλύτερο κόσμο από όνειρο, από Ουτοπία να τον κάνουν πραγματικότητα. Οι λεπτομέρειες βρίσκονται στις βιβλιοθήκες, στο διάλογο και στη συνεργασία.

Μόνο μέσα από την εκλαΐκευση και τη διάχυση της Γνώσης και την κατάκτηση της Επίγνωσης θα μπορέσουν οι κοινωνίες (και στο σύνολό της η εργαζόμενη ανθρωπότητα) να ξεδοντιάσουν τον καπιταλισμό και τις δεξιές, κεντροδεξιές, κεντροαριστερές και «αριστερές» εξουσίες, που τις καταδυναστεύουν με τη βοήθεια των ιδεολογιών, των θρησκειών, των ουσιών και των ανοησιών, του Φόβου και των όπλων των ενόπλων.


Δεν υπάρχουν σχόλια: