ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

18.1.13

Εμπλέκουν και την κυβέρνηση Καραμανλή στην υπόθεση Λαγκάρντ

Πολλαπλά αντίγραφα της λίστας Λαγκάρντ έγιναν από το 2009, δηλαδή πριν από την ημερομηνία παραλαβής της από τις ελληνικές αρχές. Αυτό αποκαλύπτει η δικογραφία που παραδόθηκε χθες το βράδυ στη Βουλή.
Η δικογραφία αποδεικνύει ότι αντίγραφα άρχισαν να εκτυπώνονται από το 2009, ενώ η μεγαλύτερη «επιχείρηση» αντιγραφής εντοπίζεται πράγματι στις 8 Ιουλίου του 2011, όταν το στικάκι βρισκόταν στα χέρια του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη.
Από τη δικογραφία προκύπτουν τα εξής:
Οι παλιότερες ημερομηνίες αντιγραφής - δημιουργίας αρχείου - όπως καταγράφεται φαίνεται ότι ξεκινούν στις 15 Απριλίου του 2009, προτού καν παραδοθεί η λίστα και το αρχείο στις ελληνικές Αρχές. Ας σημειωθεί ότι η περίοδος αυτή συμπίπτει με την κυβέρνηση Καραμανλή.
Αποθήκευση του υλικού φαίνεται ότι έχει επίσης γίνει στις 4 Αυγούστου 2010, προτού καν παραδοθεί επίσημα η λίστα και στον έλληνα υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου.
Η αντιγραφή, που αφορά και τον κ. Διώτη εντοπίζεται ότι έγινε το μεσημέρι της 8ης Ιουλίου 2011, στις 2 και 3 λεπτά. Οπως αποκάλυψε ο ΣΥΡΙΖΑ, την ώρα που δημιουργούνταν το αντίγραφο γινόταν και η σύσκεψη με τους κ.κ. Διώτη και Βενιζέλο υπό τον Γιώργο Παπανδρέου και σύμφωνα με τη δήλωση του σημερινού αρχηγού του ΠΑΣΟΚ ουδέποτε ενημερώθηκε εκείνος ή ο τότε πρωθυπουργός για τη λίστα ή για οποιονδήποτε εν εξελίξει έλεγχο των καταθετών.
Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι διαφορετικές ώρες στις στήλες «τελευταία αποθήκευση» και «Ημερομηνία τροποποίησης» από το οποίο φαίνεται ότι πιθανόν τα αρχεία να έχουν ανοιχτεί και κλειστεί αλλά πιθανόν να έχουν τροποποιηθεί χωρίς να έχουν σωθεί.
Ο συνεργάτης του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, Γιώργος Αγγελόπουλος, που πήρε το CD για να το αναλύσει κατ' εντολήν του, καταθέτει ότι αντέγραψε τα αρχεία του CD (των οποίων τον αριθμό δεν θυμάται) στον υπολογιστή του. Όπως λέει όμως τα αρχεία αυτά τα διέγραψε από τον υπολογιστή του αφού τελείωσε την ανάλυση και παρέδωσε το CD και τη λίστα με τους 20 μεγαλύτερους καταθέτες στη γραμματεία του κ.Παπακωνσταντίνου. Ισχυρίζεται μάλιστα ότι ο ίδιος ο Παπακωνσταντίνου του έδωσε εντολή να διαγράψει τα προσωρινά αρχεία που δούλεψε στον υπηρεσιακό υπολογιστή του.
Το τελευταίο άτομο που καταθέτει ότι είδε το CD είναι ο κ.Αγγελόπουλος. Όπως λέει το άφησε μέσα σε ένα φάκελο στη γραμματεία του Υπουργού με την ένδειξη «από Αγγελόπουλο για τον Υπουργό».
Παρόμοια στοιχεία με την πραγματογνωμοσύνη του Βαξεβάνη
Τα παραπάνω στοιχεία της δικογραφίας που έρχονται στο φως είναι παρόμοια με όσα είχε αποκαλύψει ο Κώστας Βαξεβάνης στο HOT DOC την προηγούμενη εβδομάδα. Στο δημοσίευμα εκείνο ο δημοσιογράφος υποστήριζε ότι ο έλεγχος που έγινε από ειδικό πραγματογνώμονα τόσο στο ίδιο το στικάκι που έχει στην κατοχή του όσο και στα 2.059 μεμονωμένα αρχεία Excel που περιέχει αυτό, έδειξε ότι τα αρχεία πρωτοδημιουργήθηκαν σε μορφή Excel στις 15 Απριλίου 2009. Την ίδια ημερομηνία αναφέρει και η δικογραφία.
Στη συνέχεια, υποστήριζε το δημοσίευμα Βαξεβάνη, οι πληροφορίες (μεταδεδομένα) που διατηρούν τα ίδια αρχεία Excel έδειχναν ότι αυτά τυπώθηκαν σε δύο μαζικές «εκτυπώσεις» στις 13 Οκτωβρίου 2009: «Τα πρώτα 515 αρχεία σε έναν εκτυπωτή Ricoh και μετά τα υπόλοιπα 1544 αρχεία μετασχηματίστηκαν σε μορφή PDF. Όπως γράφει, αυτό δείχνει ότι πιθανότατα οι Γάλλοι δημιουργοί των αρχείων Excel τα τύπωσαν πριν τα παραδώσουν στην Ελλάδα.» Παρόμοιο στοιχείο υπάρχει και στη δικογραφία. Αυτό δείχνει ότι τα αρχεία με τις καταθέσεις των Ελλήνων της HSBC τυπώθηκαν πριν από την ως τώρα γνωστή ημερομηνία έλευσής τους στην Αθήνα.
Το ενδιαφέρον σημείο του άρθρου ήταν όμως στην ημερομηνία αντιγραφής και στα ονόματα των αρχείων στο USB stick που έχει στην κατοχή του ο κ.Βαξεβάνης. Όπως γράφει, η ημερομηνία αντιγραφής/δημιουργίας θα έπρεπε να είναι κάποια ημέρα του Οκτωβρίου του 2010, οπότε εξ όσων γνωρίζουμε ο συνεργάτης του κ.Παπακωνσταντίνου αντέγραψε τα αρχεία από το αρχικό CD που χάθηκε στο USB stick.
Ο κ.Βαξεβάνης όμως υποστήριζε, όπως και η δικογραφία, δείχνει πως τα αρχεία και στο δικό του στικάκι έχουν ημερομηνία 4 και 5 Αυγούστου 2010. «Περίοδο κατά την οποία όσοι ενεπλάκησαν στην υπόθεση Λαγκάρντ διαβεβαιώνουν πως δεν είχαν καν τη λίστα». Από αυτό το στοιχείο το δημοσίευμα άφηνε να εννοηθεί ότι «πρόκειται για λίστα από δύο διαφορετικές παραδόσεις». Αξίζει να σημειωθεί πάντως, όπως είχε αναφέρει το iefimerida.gr, ότι η ημερομηνία αντιγραφής ενός αρχείου μπορεί εύκολα να αλλοιωθεί με απλή αλλαγή της ημερομηνίας του υπολογιστή όπου γίνεται η αντιγραφή.
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως στο δημοσίευμα Βαξεβάνη αναφερόταν ότι τα τα 2.059 αρχεία που έχει στη διάθεσή του έχουν ελαφρώς διαφορετική ονομασία από εκείνα που έχει στην κατοχή του ο οικονομικός Εισαγγελέας. Τα δικά του είναι της μορφής "B1234567890.xls" ενώ στο usb των Εισαγγελέων τα αρχεία έχουν ονόματα της μορφής "BUT.1234567890.xls"... Αυτό το στοιχείο ενισχύει το σενάριο της ύπαρξης δύο διαφορετικών λιστών.
iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: