ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

15.1.13

ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ"ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΕΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ" ...Μ@Λ@Κ@ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ ΕΣΥ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΕΣ...ΠΑΡΕ ΝΑ'ΧΕΙΣ



Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2013
Σε καιρούς που ο λαός βρίσκεται αντιμέτωπος με το φάσμα της ακραίας φτώχειας, της ανεργίας, της αποδόμησης όλων, ακόμα και των στοιχειωδών  κοινωνικών, προνοιακών, εργασιακών δικαιωμάτων του, οι νέες περικοπές συντάξεων αποτελούν ανυπόφορη πρόκληση.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΝΑ ΣΗΚΩΣΕΙ
ΑΛΛΕΣ ΘΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΑΔΙΚΙΕΣ

Ο ΔΗΘΕΝ «ΕΠΑΝΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ» ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΣΥΓΧΩΡΟΧΑΡΤΙ
ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΔΥΣΤΥΧΙΑ
ΤΟ ΜΑΡΤΗ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΕΦΑΠΑΞ
“Ο Υπουργός Εργασίας κ. Γιάννης Βρούτσης αναγγέλλει από το βήμα της Βουλής -με την αιτιολογία του «ΕΠΑΝΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ» -κι άλλες μεγάλες μειώσεις, που θα εξαθλιώσουν ακόμα περισσότερο τον Έλληνα συνταξιούχο. Η κυβέρνηση της επαναδιαπραγμάτευσης ανακάλυψε τώρα και πίσω, πως δεν έχει «περικόψει όσο πρέπει» τις συντάξεις. Έτσι  νέες περικοπές από 1η Μαρτίου, με μειώσεις από 3% έως 14% σε ποσά άνω των 1.400 ευρώ και στη συνέχεια 12% περικοπή στα ποσά άνω των 1.300 ευρώ. Από τον Απρίλιο μάλιστα θα μειωθούν έως και 50%, κάποιες επικουρικές, με τη δημιουργία του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης ενώ επίσης πέρα από τις μειώσεις των συντάξεων, αναμένεται να καθιερωθεί από την 1η Ιανουαρίου του 2014, ενιαίος τρόπος υπολογισμού του εφάπαξ που θα φέρει νέες περικοπές.
Αυτά όπως γνωρίζετε δεν είναι «λόγια της Κασσάνδρας» αλλά του Υπουργού Εργασίας, που δυστυχώς ήρθε χθες στη Βουλή με τις ανακοινώσεις αυτές, να επιβεβαιώσει τα όσα έντρομος κατέγραφα στην παραίτησή μου, ό, τι δηλαδή είχαν αποδεχτεί οι τρεις αρχηγοί, με την «ΜΗ ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ»”αυτά είπε μεταξύ άλλων, ο τ. Υφυπουργός Εργασίας κ. Νίκος Νικολόπουλος, απαντώντας σε σχετικές δημοσιογραφικές ερωτήσεις και συνέχισε:
“Αυτές οι νέες επιδρομές κατά των φτωχοποιηθέντων συνταξιούχων, θα σαρώσουν και θα αποτελειώσουν την κοινωνία. Αν δεν μπει ένα «στοπ»  σε αυτές τις πολιτικές, καμία «σωτηρία» δεν θα έχει νόημα, αφού η Ελλάδα θα είναι ένα κοινωνικό και οικονομικό «νεκροταφείο».
Δυστυχώς η ηγεσία της Ν.Δ., η οποία μέχρι πριν πέντε μήνες υποστήριζε τα ίδια ακριβώς, αμέσως μετά τις εκλογές αποφάσισε να αλλάξει τακτική και να δεθεί στο άρμα του κ. Βενιζέλου και της λογικής που επί δυο χρόνια ακολούθησε το ΠΑΣΟΚ  και να κάνει ακόμα χειρότερα…”
Στην συνέχεια ο αρμόδιος Τομεάρχης Εργασίας της «αντιπολιτευόμενης Ν.Δ.» θύμισε τις συγκεκριμένες δεσμεύσεις του Α. Σαμαρά.
«Ο σημερινός Πρωθυπουργός στο ΖΑΠΠΕΙΟ ΙΙΙ είχε πει:
«Όχι ξανά μείωση μισθών, και όχι νέα οριζόντια περικοπή στις συντάξεις».
Επίσης εκεί ο κ. Σαμαράς  δεσμεύθηκε για την αποκατάσταση των πολύ χαμηλών συντάξεων και των πολυτεκνικών επιδομάτων καθώς και τη διασφάλιση 13ου και 14ου μισθού, λέγοντας χαρακτηριστικά:
«Δεσμεύομαι να κάνω τα πάντα, ώστε να μην υπάρξουν τέτοιες οριζόντιες περικοπές ξανά». Φυσικά αυτές οι δεσμεύσεις επαναλαμβάνονταν καθημερινά μέχρι τις εκλογές. Αυτές άλλωστε, ομόφωνα τις είχε αποδεχτεί και το σώμα των εκλεκτόρων της Εθνικής Εκλογικής Συνδιάσκεψης  της Νέας Δημοκρατίας στις (25-5-2011).
Η συγκεκριμένη παράγραφος σας θυμίζω ότι τονίζει επί λέξει:
«Αυτό είναι το πρόγραμμά μας.
Όχι άλλες μειώσεις μισθών και συντάξεων.
Πρόκειται να επαναδιαπραγματευθούμε την αποκατάσταση των αδικιών, την επιστροφή των πολύ χαμηλών συντάξεων στα επίπεδα του 2009, την αποκατάσταση των πολυτεκνικών επιδομάτων, και την αποκατάσταση των περικοπών στα ειδικά μισθολόγια…»
Στο ερώτημα της κυβερνητικής τρικομματικής προπαγάνδας σωστά όλα αυτά, αλλά με τι λεφτά θα γίνουν κ. Νικολόπουλε;
Απαντά ο Νο 2 Πρωθυπουργός του «ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ», στις 21-4-2012 από τη Θήβα: «Να θυμάστε ότι για να επανορθώσουμε αδικίες που απαιτούν 550 εκατομμύρια, βρήκαμε ήδη διπλάσια «ισοδύναμα»! Κι αν  χρειαστεί υπάρχουν κι άλλα…»
Έχομεν χρείαν άλλων απαντήσεων είπε ο παραιτηθείς Υφυπουργός κ. Νίκος Ι. Νικολόπουλος και συνέχισε:
Τι θα πει «επανυπολογισμός»;
Οι  ελιές κοτόπουλο και το ψάρι κρέας δεν γίνονται, όπως και να το κάνουμε.
Είναι καθαρό πως όπως και να βαφτίσει ο κ. Βρούτσης τις νέες περικοπές, επανυπολιγισμό ή όπως αλλιώς, η σκληρή εμμονή, η τύφλωση και η εξάρτηση από την πολιτική Κουτρουμάνη - Παπανδρέου όχι μόνο δεν θα αλλάξει την ουσία αλλά δυστυχώς και δεν θα βάλει και τέλος…
Είμαι σίγουρος, το βλέπετε δεν ορρωδούν ούτε μπροστά στα εκατομμύρια των εξαθλιωμένων συνταξιούχων, ούτε στα δράματα που παίζονται γύρω μας.
Ο δήθεν επανυπολογισμός δεν δίνει συγχωροχάρτι πάνω στη δυστυχία.
Ίσως, τα σύνορα της …τριεθνούς κυβέρνησης να μην θυμούνται αυτά για τα οποία δεσμεύονταν απέναντι στον λαό μέχρι πριν 5 μήνες.
Σας μεταφέρω λοιπόν από τα πρακτικό συμφωνίας των τριών κομμάτων αυτολεξεί αυτό και υπογράφτηκε από την Κυβερνητική κοινοπραξία:
«Αποκατάσταση αδικιών (χαμηλοσυνταξιούχοι, πολυτεκνικά επιδόματα, κλπ) με άμεσα δημοσιονομικά ισοδύναμα».
Σας ερωτώ λοιπόν είπε ο συντονιστής του ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ κινήματος κ. Νίκος Ι. Νικολόπουλος.
«Ποιος μπορεί σήμερα να μας πείσει ότι όλα αυτά ήσαν αθώα;
Ποιος μπορεί να πείσει τον ελληνικό λαό ότι πέσαμε στον λάκκο με τα φίδια επειδή… δεν γινόταν αλλιώς»;
Ο λαός μας και θυμάται και ξέρει!
Και ο λαός μας ζητάει συνέπεια λόγων και έργων από τους πολιτικούς.
Πλέον ο Πρωθυπουργός εγκαλείται για τις «κόκκινες γραμμές» που είχε θέσει προεκλογικά και αφού τις έκανε κόκκινες κορδέλες, τώρα κυριολεκτικά ούτε που να τις θυμάται δεν θέλει.
Τελικά όπως όλοι καταλάβαμε, οι τρείς αρχηγοί αποφάσισαν μέσω του «επανυπολογισμού» όπως είπε χθες ο κ. Βρούτσης -να εξακολουθούν πεισματικά να δίνουν στο λαό και στην οικονομία, το ίδιο «πικρό φάρμακο».
Περικοπές μισθών και συντάξεων.
Μέτρα δηλαδή, που θα συνεχίσουν να ανατροφοδοτούν την ύφεση και να προκαλούν πόνο, αίμα και δάκρυα στου πολλούς.
Ο κ. Νίκος Νικολόπουλος κατέληξε:
Σε καιρούς που ο λαός βρίσκεται αντιμέτωπος με το φάσμα της ακραίας φτώχειας, της ανεργίας, της αποδόμησης όλων, ακόμα και των στοιχειωδών – κοινωνικών, προνοιακών, εργασιακών δικαιωμάτων του, οι νέες περικοπές συντάξεων αποτελούν ανυπόφορη πρόκληση.
Παντού η κοινωνία αναστενάζει .
Ο κόσμος, δεν μπορεί και δεν αντέχει να σηκώσει άλλες θυσίες και αδικίες.
Το ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ κίνημα πιστεύω ότι το πράγμα δεν οδηγεί πουθενά.
Τέτοια υψίστου βαθμού υποτακτική και κοντόφθαλμη πολιτική μετάλλαξη, ευθέως ενάντια στα συμφέροντα του λαού  και της πατρίδας, ειλικρινά δεν θα μπορούσα να φανταστώ ποτέ… από εκείνους, που μαζί πολεμάμε σκληρά, εναντίον αυτής της πολιτικής.
 Αυτή δεν είναι η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας και ας την εφαρμόζουν χέρι-χέρι,  κάποιοι λίγοι που βρίσκονται στην κορυφή της κυβέρνησης των τριών κομμάτων.
Το ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ κίνημα επιμένει στην ανάγκη, να υλοποιηθούν οι προεκλογικές δεσμεύσεις καθώς και οι μετεκλογικές υπογραφείσες  συμφωνίες μεταξύ Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη οι οποίες εξακολουθούν να είναι άμεσα εφαρμόσιμες.
Έστω την ύστατη ώρα αποτελούν υπεύθυνες και συγκεκριμένες πολιτικές ανάκαμψης, που μπορούν να αναστρέψουν το οικονομικό κλίμα, να φέρουν ελπίδα και προοπτική.
Ο Πρωθυπουργός οφείλει «εις εαυτόν δε ελθών»,  να αλλάξει κατεύθυνση και πολιτική, για να βγει η χώρα από το αδιέξοδο».


Δεν υπάρχουν σχόλια: