ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

16.1.13

Νέες περικοπές σε κύριες και επικουρικές συντάξεις θα τεθούν σε εφαρμογή από την άνοιξη.....

Ρεπορτάζ: Μαυρούλη Αργυρώ

  ........πριν ακόμη ολοκληρωθούν οι μειώσεις από 5% έως 20%, σε ποσά συντάξεων που υπερβαίνουν τα 1000 ευρώ κύρια και επικουρική. Υπενθυμίζεται ότι... οι συνταξιούχοι θα λάβουν μειωμένες συντάξεις το Φεβρουάριο, ενώ η παρακράτηση του Ιανουαρίου, θα κοπεί σε 4 δόσεις (από τη σύνταξη Φεβρουαρίου, έως τη σύνταξη Μαΐου).

Ο υπουργός Εργασίας Ιωάννης Βρούτσης έκανε λόγο χθες στη Βουλή για επανυπολογισμό συντάξεων με βάση τους νόμους που έχουν ψηφιστεί έως τώρα. «Οι πρώτες θετικές επιπτώσεις της λειτουργίας της ψηφιακής βάσης είναι πως το υπουργείο ανακάλυψε ότι δύο νόμοι, του 2010 και του 2011, για την περικοπή συντάξεων, δεν είχαν εφαρμοστεί και, πλέον, από τον Απρίλιο κιόλας, θα εφαρμοστεί ο επανυπολογισμός όλων των συντάξεων στη βάση των νόμων που έχουν ψηφιστεί. Ταυτόχρονα, με τη μετατροπή της ΗΔΙΚΑ σε ενιαία βάση ελέγχου και πληρωμής των συντάξεων θα παταχθεί η φοροδιαφυγή, αφού η φορολογητέα ύλη θα εντοπίζεται αυτόματα και το όφελος αναμένεται να φτάσει τα 100 εκατ. ευρώ», επισήμανε ο κ. Βρούτσης.

Οι νέες μειώσεις που θα βρεθούν αντιμέτωποι συνταξιούχοι το προσεχές διάστημα είναι οι εξής:

Από τη σύνταξη Φεβρουαρίου, που θα δοθεί 31 Ιανουαρίου, οι συνταξιούχοι θα δουν μειώσεις, λόγω της εισφοράς από 5% έως 20%, σε ποσά συντάξεων που αποτελούν άθροισμα κύριας και επικουρικής άνω των 1000 ευρώ. Το ποσό που αντιστοιχεί στην παρακράτηση του Ιανουαρίου, θα κρατηθεί σε τέσσερις δόσεις (στις συντάξεις Φεβρουαρίου, έως Μαΐου).

Οι μειώσεις στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα επεκταθούν σε 110.000 περίπου διπλές συντάξεις, με ρύθμιση που είχε ψηφιστεί με παλαιότερο νόμο και η οποία αναμένεται να ενεργοποιηθεί με τις συντάξεις Απριλίου, που καταβάλλονται στο τέλος Μαρτίου.

Σύμφωνα με τις νομοθετικές ρυθμίσεις και συγκεκριμένα παλαιότερο νόμο για τις διπλές συντάξεις θα υπάρξουν μειώσεις 3% έως 14% σε ποσά άνω των 1.400 ευρώ και στη συνέχεια 12% περικοπή στα ποσά άνω των 1.300 ευρώ. Από το μέτρο αναμένεται να επηρεασθούν περισσότερο ασφαλισμένοι στο Ταμείο Αυτοαπασχολούμενων (δικηγόροι, γιατροί, μηχανικοί) που παίρνουν δεύτερη σύνταξη από το Δημόσιο ή το ΙΚΑ.

Αρμόδιες πηγές αιτιολογώντας την χρονική εφαρμογή του μέτρου, ανέφεραν ότι καθυστέρησε λόγω μη επαρκών στοιχείων από τους ελέγχους και τώρα, μετά από διασταυρώσεις, θα εφαρμοσθεί επειδή υπάρχει ολοκληρωμένη εικόνα για τον ακριβή αριθμό διπλοσυνταξιούχων.

Το νέο κύμα μειώσεων θα συμπληρωθεί με τον περιορισμό των επικουρικών συντάξεων, που σε ορισμένες περιπτώσεις θα υπερβεί και το 50%, μέσα στο πρώτο τρίμηνο του χρόνου.

Οι μειώσεις σηματοδοτούνται με την ένταξη ασφαλισμένων στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης, για το οποίο η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας εμφανίζεται αποφασισμένη, μέχρι το τέλος Ιανουαρίου, να ξεκαθαρίσει ποια ταμεία θα ενταχθούν τελικά στο ΕΤΕΑ και ποια θα έχουν την δυνατότητα να μετατραπούν σε επαγγελματικά ταμεία.

Στο Ενιαίο Ταμείο έχουν ενταχθεί το ΕΤΕΑΜ, το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΕΑΔΥ), οι τομείς του ΤΑΔΚΥ και ΤΕΑΠΟΚΑ, αλλά και το ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Υπαλλήλων Εμπορικών Καταστημάτων, ενώ υποχρεωτικά θα ενταχθούν και άλλα Ταμεία, που μετά από αναλογιστικές μελέτες δεν αποδείξουν την οικονομική τους βιωσιμότητα. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί, το θέμα θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου.

Όπως επισημαίνουν στελέχη του υπουργείου Εργασίας, το ταμείο δεν θα είναι βιώσιμο εάν συνεχίσει να καταβάλει τα ποσά που δίνονται σήμερα. Ο χαρακτήρας της ασφάλισης αλλάζει ριζικά και από κεφαλαιοποιητικός γίνεται ανταποδοτικός, καθώς θα υπάρξει σύνδεση εισφορών και παροχών, ενώ θα μπορούν να γίνονται παρεμβάσεις, ακόμα και ανά τρίμηνο με στόχο των περιορισμό των συντάξεων ανάλογα με την οικονομική κατάσταση του ταμείου.

Πέρα από τις μειώσεις κύριων και επικουρικών συντάξεων, αναμένεται να καθιερωθεί από την 1η Ιανουαρίου του 2014 και νέος ενιαίος τρόπος υπολογισμού του εφάπαξ, βάσει του οποίου θα υπολογίζονται οι συνολικές εισφορές εργαζομένων και εργοδότη και η οικονομική βιωσιμότητα του Ταμείου. Αυτό αναμένεται να οδηγήσει σε νέες μειώσεις στα εφάπαξ, τη στιγμή που ήδη έχουν εφαρμοστεί περικοπές έως και 83%.

(real.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: