ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

14.3.14

ΟΙ ΣΑΜΑΡΟΒΕΝΙΖΕΛΟΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΝΑ "ΣΤΗΣΟΥΝ" ΠΑΛΙ ΤΟΝ ΛΑΟ ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ! ΞΑΝΑ ΒΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΕ ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΣΕ Ν/Σ 'ΣΚΟΥΠΑ" ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑ

ΣΣ: ΑΝ ΔΕΝ "ΦΑΜΕ" ΕΝΑΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ
Με ν/σ-«σκούπα» στη Βουλή, ό,τι συμφωνηθεί με την τρόικα
Ελπίζοντας ότι οι μέχρι το Σαββατοκύριακο θα έχει επιτευχθεί συμφωνία με την τρόικα, η κυβέρνηση ετοιμάζεται για τη  μεγάλη «μάχη» που θα χρειασθεί να δώσει στη Βουλή, προκειμένου τα συμφωνηθέντα με τους δανειστές να μετουσιωθούν σε νομοθετικές ρυθμίσεις. Η ψήφιση τους θα αποτελέσει και ισχυρό "χαρτί"  στο Eurogroup, όπως και για να πεισθεί το ΔΝΤ να εκταμιεύσει τις καθυστερούμενες δόσεις. Η ισχνή κοινοβουλευτική πλειοψηφία που διαθέτει η κυβέρνηση, δεν αφήνει μεγάλα περιθώρια χειρισμών. Το θέμα συζητήθηκε στη χθεσινή συνάντηση Σαμαρά-Βενιζέλου. Για να περάσουν από τη Βουλή  με συνοπτικές διαδικασίες και με τις μικρότερες δυνατές "απώλεεις" όλες τις ρυθμίσεις που θα συμφωνηθούν με την τρόικα, αποφασίσθηκε να περιληφθούν σε νομοσχέδιο- «σκούπα» 
Το ν/σ θα ετοιμασθεί άρον-άρον την επόμενη εβδομάδα και θα κατατεθεί αμέσως στη Βουλή, για να συζητηθεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος. Στόχος είναι να ψηφισθεί πρίν από την επόμενη συνεδρίαση του Eurogroup, που θα γίνει την 1η Απριλίου στην Αθήνα.
Ο χειρισμός του θέματος έχει συζητηθεί και στα επιτελεία των δύο κυβερνητικών κομμάτων, που θέλουν να σφυγμομετρήσουν αντιδράσεις στις κοινοβουλευτικές τους ομάδες και να προλάβουν διαφοροποιήσεις βουλευτών σε επιμέρους θέματα.
Η απόφαση των δυο εταίρων ενέχει υψηλό πολιτικό ρίσκο, καθώς μια κοινοβουλευτική αναμέτρηση στην παρούσα χρονική περίοδο, δυο μήνες πριν από τις ευρωεκλογές, μπορεί να επιφυλάξει εκπλήξεις. Τα ζητήματα για τα οποία  μπορεί να υπάρξουν σοβαρές αντιδράσεις είναι οι ρυθμίσεις για απολύσεις και εργασιακά, για την ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών και τον φόρο υπεραξίας ακινήτων.
Για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο συνολικής καταψήφισης του νομοσχεδίου-«σκούπα», θα υπάρχει ξεχωριστό άρθρο για κάθε ρύθμιση. Ετσι οι διαφοροποιήσεις θα εκφρασθούν σε επιμέρους θέματα και το νομοσχέδιο να ψηφισθεί εν συνόλω.
Το κυβερνητικό οικονομικό επιτελείο εκτιμά ότι ακόμη κι αν δεν έχει ολοκληρωθεί  η ψήφιση του ν/σ μέχρι τη συνεδρίαση του Eurogroup, και μόνο η κατάθεση του στη Βουλή θα αποτελεί ισχυρό χαρτί, καθώς θα επιβεβαιώσει εμπράκτως την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει χωρίς καθυστερήσεις στην υλοποίηση των συμφωνημένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: