ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

14.3.14

Εις μνήμη Τony Βenn

Αθήνα, 14 Μαρτίου 2014
 
 
«Ο αγώνας των λαών της Ευρώπης πρέπει να είναι για τη Δημοκρατία και όχι για το ευρώ»

Έφυγε σήμερα σε ηλικία 88 ετών, ο παλαίμαχος βουλευτής και υπουργός του Εργατικού Κόμματος της Βρετανίας, Tony Benn. Βουλευτής επί σειρά ετών και υπουργός στις διαδοχικές Εργατικές Κυβερνήσεις Wilson και Callaghan, ήταν η πλέον επιφανής φυσιογνωμία της Αριστερής τάσης του Εργατικού Κόμματος. Είχε μάλιστα χαρακτηριστεί ως ο μοναδικός Υπουργός που έγινε περισσότερο Αριστερός μετά την Υπουργική του θητεία.

Ιστορική έμεινε η αποκήρυξη του τίτλου ευγενείας του και οι προσπάθειες που έκανε για την μείωση της ισχύος των εκπροσώπων των ευγενών απέναντι στους αιρετούς εκπροσώπους του Λαού, που τελικά καρποφόρησαν με την ψήφιση του Νόμου για την αποκήρυξη των Τίτλων Ευγενείας (Peerage Act 1963).
Χαρακτηριστικό γνώρισμα του Tony Benn ήταν οι ριζοσπαστικές του απόψεις, η σταθερή προσήλωσή του στα ζητήματα της κοινωνικής δικαιοσύνης και της υπόθεσης της Αριστεράς και η διαρκής του συμπαράταξη με τα ακτιβίστικα και διεκδικητικά κινήματα στη Βρετανία και στην Ευρώπη.

Η πολιτική του παρακαταθήκη θα είναι πάντα πολύτιμη στους αγώνες των προοδευτικών και αριστερών ανθρώπων για ένα καλύτερο αύριο.

Για την Ελλάδα και την κρίση που αντιμετωπίζει είχε πει: «Νομίζω ότι η Ελλάδα είναι ένα πολύ σημαντικό παράδειγμα για το τι ακριβώς είναι το σύστημα. Ο σύγχρονος καπιταλισμός περιλαμβάνει την καταστροφή της δημοκρατίας και την αντικατάστασή της από εντολές που δίνουν άνθρωποι πλούσιοι που δεν έχουν εκλεγεί»

Καλό ταξίδι σύντροφε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: