ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

24.2.14

Τράπεζες: Στην τρόικα τα κλειδιά


Τράπεζες: Η τρόικα κρατά το κλειδί των ανακεφαλαιοποιήσεων
Από το σενάριο που θα αποδεχθεί η τρόικα για την πορεία της ελληνιικής οικονομίας - αν θα παραμείνει δηλαδή σε ύφεση το 2014/2015, ή θα μπει σε τροχιά ανάκαμψης -  θα εξαρτηθεί τελικά τι κεφάλαια θα χρειασθούν οι 4 συστηματικές τράπεζες. Τα αποτελέσματα των  ελέγχων της BlackRock είναι ιδιαίτερα θεττικά και ελπιδοφόρα, καθώς δείχνουν ότι οι συνολικές ανάγκες τους είναι περίπου 5 δισ, ενώ μόνον η Eurobank θα χρειασθεί  να αντλήσει "ζωντανό" χρήμα μέσω ΑΜΚ. Εθνική και Πειραιώς  θα καλύψουν τις ανάγκες τους με διαχείριση στοιχείων ενεργητικού, ενω η Alpha δεν χρειάζεται  πρόσθετα κεφάλαια.  Ομως οι εκτιμήσεις αυτές βασίζονται στο αισιόδοξο σενάριο, που προβλέπει αύξηση του ελληνικού ΑΕΠ κατά 0,6% φέτος και 2,9% την επόμενη χρονιά.
To δυσμενές σενάριο της BlackRock προβλέπει συνέχιση της ύφεσης, με ΑΕΠ -2,5% φέτος και -0,5% το 2015. Αν η τρόικα επιμείνει σ 'αυτή την αρνητική εκδοχή, θα αναπροσαρμοσθούν αναλόγως και οι εκτιμήσεις για τις κεφαλαιακές ανάγκες των συστημικών τραπεζών.
Θα χρειασθούν τότε επίπονες χρονοβόρες συζητήσεις και διαπραγματεύσεις για να υπάρξει συμφωνία, που θα δώσει τη δυνατότητα στην κυβέρνηση να φέρει στη Βουλή το νέο νομοσχέδιο περί ανακεφαλαιοποιήσεων. 
Η ψήφιση των νέων διατάξεων είναι προαπαιτούμενο για να προχωρήσουν εν συνεχεία οι διαδικασίες αυξήσεων κεφαλαίου και  να γίνουν τα πρώτα βήματα επανιδιωτικοποιήσεων.
Το θέμα θα συζητηθεί  αυτή την εβδομάδα σε διαδοχικές συναντήσεις του Διοικητής της ΤτΕ και του υπουργού Οικονομικών με τους επικεφαλής του κλιμακίου της τρόικας. Το μείζον ζήτημα θα είναι βέβαια ποιό σενάριο θα γίνει αποδεκτό για τον καθορισμό του ύψους των κεφαλαιακών αναγκών. Δεύτερο - πολύ σημαντική -  θέμα όπου θα  υπάερξει ενδεχομένως διάσταση απόψεων, θα είναι οι όροι των νέων ανακεφαλαιοποιήσεων, τηςσυμμετοχής ιδιωτών και της διάθεσης πακέτων μετοχών από το ΤΧΣ.

Οι εκτιμήσεις της BlackRock
Βάση συζητήσεων θα αποτελέσουν τα πορίσματα των ελέγχων και οι εκτιμήσεις της BlackRock, για τα οποία έχουν ενημερωθεί ήδη ανεπισήμως οι διοικήσεις των 4 συστημικών τραπεζών.  Εντός της εβδομάδος θα λάβουν επισήμως γνώση του πλήρους περιχομένου των εκθέσεων. Η συνοπτική έκθεση του αμερικανικού οίκου θα δοθεί στη δημοσιότητα την επόμενη εβδομάδα.

Τα στοιχεία της είναι σε γενικές γραμμές γνωστά. Οπως αναφέρεται σε σχετικό ρεπορτάζ που δημοσίευσε το Sofokleousin.gr την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου, ο αμερικανικός οίκος υπολογίζει τις συνολικές κεφαλαιακές ανάγκες των 4 τραπεζών σε κάτι λιγότερο από 5 δισ. ευρώ - με βάση  το προαναφερθέν "αισιόδοξο" σενάριο για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.
Το μεγαλύτερο μέρος αυτού του ποσού μπορειί  να καλυφθεί  με  ρευστοποίηση/διαχείριση  περιουσιακών στοιχείων (ακινήτων, θυγατρικών, συμμετοχών κλπ). Η μόνη τράπεζα που θα χρειασθεί να προσφύγει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου είναι η Eurobank.
Η BlackRock  υπολογίζει τις κεφαλαιακές ανάγκες της Eurobank σε 2,5 δισ. ευρώ, της Εθνικής σε 2 δισ. και της Πειραιώς σε λιγότερα από 500 εκατ. ευρώ. Για την Alpha Bank εκτιμά ότι  δεν χρειάζεται πρόσθετα κεφάλαια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: