ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

23.2.14

Bruegel: 40 δισ. χρειάζεται η Ελλάδα, αν το ελληνικό χρέος μείνει ψηλά...


Σύμφωνα έκθεση του ερευνητικού κέντρου Bruegel, οι όροι που εξετάζονται αυτή τη στιγμή για την επιπλέον ελάφρυνση του χρέους της Ελλάδας, θα άφηναν και πάλι το χρέος της χώρας στο 120% του ΑΕΠ μέχρι το 2022, μακριά από τον στόχο του «χαμηλότερα από το 110%» που συμφωνήθηκε με το ΔΝΤ το Νοέμβριο του 2012.

Η Ελλάδα θα πρέπει να λάβει νέο πακέτο ενίσχυσης ύψους 40 δισ. ευρώ και η Ευρωζώνη θα πρέπει να είναι έτοιμη να «συγχωρέσει» τους τόκους αν το χρέος της χώρας παραμείνει πολύ υψηλό, αναφέρεται σε έκθεση οικονομολόγων του κέντρου ερευνών Bruegel, που δημοσιοποιήθηκε την Πέμπτη, επισημαίνεται σε δημοσίευμα στην ηλεκτρονική σελίδα της Wall Street Journal.

Σύμφωνα με την έκθεση, οι όροι που εξετάζονται αυτή τη στιγμή για την επιπλέον ελάφρυνση του χρέους της Ελλάδας, θα άφηναν και πάλι το χρέος της χώρας στο 120% του ΑΕΠ μέχρι το 2022, μακριά από τον στόχο του «χαμηλότερα από το 110%» που συμφωνήθηκε με το ΔΝΤ το Νοέμβριο του 2012.

Επίσης, σημειώνεται ότι μέχρι το 2030 η Ελλάδα θα έπρεπε να εκδώσει νέα ομόλογα συνολικής αξίας 74 δισ. ευρώ, και πάλι θα είχε μια αναλογία χρέους/ΑΕΠ της τάξης του 95%.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, πρόκειται για αριθμούς που βασίζονται σε «αισιόδοξες εκτιμήσεις» και την Ελλάδα να επιτυγχάνει όλους τους στόχους για την ανάπτυξη και τις επιδόσεις του προϋπολογισμού, δηλαδή ένα πρωτογενές πλεόνασμα της τάξης του 3,1% καθώς και μια αύξηση του ΑΕΠ της τάξης του 3,7% για την χρονική περίοδο 2022-2030, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Δεδομένης της διαφαινόμενης «λιγότερο αισιόδοξης» προοπτικής της ελληνικής οικονομίας, οι οικονομολόγοι της δεξαμενής σκέψης Bruegel προτείνουν το πιο κάτω σχέδιο για το επόμενο πρόγραμμα ενίσχυσης της Ελλάδας:
- Επιπλέον δάνεια ύψους 40 δισ. ευρώ, τα οποία θα κρατήσουν τη χώρα εκτός αγοράς πέραν του 2030, εφόσον βέβαια μπορεί η Ελλάδα να διατηρήσει ένα πρωτογενές πλεόνασμα της τάξης του 4% μετά το 2022 και κατορθώσει να συγκεντρώσει 21 δισ. ευρώ από ιδιωτικοποιήσεις.
- Η Ευρώπη θα πρέπει να δαπανήσει περισσότερα χρήματα σε επενδύσεις στην Ελλάδα ώστε να δώσει ώθηση στην ανάπτυξη, καταρχήν ενισχύοντας το κεφάλαιο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.
- Η Ευρωζώνη θα πρέπει να είναι έτοιμη να «συγχωρέσει» όλους τους τόκους των δανείων της Ελλάδας, σε περίπτωση που η χώρα αποτύχει να εκπληρώσει τους στόχους της για τη μείωση του χρέους και εφόσον έχει εκπληρώσει όλες τις δεσμεύσεις της στις μεταρρυθμίσεις και στις δαπάνες.
Σύμφωνα με τους οικονομολόγους της Bruegel, η «συγχώρεση» των τόκων θα είναι «η λιγότερο απαράδεκτη» επιλογή για τη μείωση του ελληνικού χρέους -σε αντίθεση με μια περικοπή του βασικού χρέους της χώρας ή της αγοράς μετοχών ελληνικών τραπεζών από το ταμείο ενίσχυσης της Ευρωζώνης - διότι θα επιτρέψει στην Ευρωζώνη να διατηρεί την άσκηση πίεσης στην Αθήνα να ικανοποιεί τους στόχους του προγράμματος.

Διαβάστε την έκθεση του Ερευνθιτικού Κέντρου BRUEGEL »»»


Δεν υπάρχουν σχόλια: