ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

30.10.08

Πυρηνική Βόμβα: η Τελική Καταστροφή

Nuclear Bonb
Μια πυρηνική καταστροφή, αν και έχει πολύ μικρή πιθανότητα να συμβεί, θα δημιουργήσει πολύ μεγάλα προβλήματα δημόσιας Υγείας τα οποία θα πρέπει να γνωρίζουμε πως να τα αντιμετωπίσουμε. Έχουμε διαβάσει στα βιβλία ιστορίας για τις ατομικές βόμβες που χρησιμοποιήθηκαν στον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο και έχουμε ακούσει πολλά στις ειδήσεις. (φωτο U.S. Mark 6: πυρηνική βόμβα τυπου implosion).
Πολλές χώρες έχουν αρχίσει διαπραγματεύσεις αφοπλισμού του οπλοστασίου πυρηνικών όπλων που έχουν στη κατοχή τους ενώ άλλες δυστυχώς προσπαθούν κρυφά να αναπτύξουν προγράμματα πυρηνικών όπλων. Έχουμε δει ότι αυτές οι συσκευές έχουν απίστευτη καταστρεπτική δύναμη.

Υπάρχουν δύο βασικοί τρόποι με τους οποίους μπορεί η πυρηνική ενέργεια να απελευθερωθεί από ένα άτομο: α) Πυρηνική σχάση: ο πυρήνας ενός ατόμου χωρίζεται σε δύο μικρότερα κομμάτια με τη βοήθεια ενός νετρονίου. Αυτή η μέθοδος περιλαμβάνει συνήθως ισότοπα του Ουράνίου (Ουράνιο-235, Ουράνιο-233) ή Πλουτώνιο-239. β) Πυρηνική σύντηξη - δύο μικρότερα άτομα, συνήθως Υδρογόνο ή ισότοπα Υδρογόνου (Δευτέριο, Τρίτιο) φέρνονται πολύ κοντά και σχηματίζουν ένα μεγαλύτερο άτομο (Ήλιο ή ισότοπα Ηλίου). Με αυτό τον τρόπο ο ήλιος παράγει ενέργεια.
Σε οποιαδήποτε διαδικασία, διάσπαση ή τήξη, εκπέμπονται μεγάλα ποσά θερμικής ενέργειας και ακτινοβολίας. Για να κατασκευαστεί όμως μια ατομική βόμβα, χρειάζονται: Μια πηγή σχάσιμου η συντηξιμου υλικού, μια συσκευή πρόκλησης παλμών (triggering device) και ένας μηχανισμός που θα επιτρέπει τη σχάση ή τη σύντηξη του μεγαλύτερου μέρους του υλικού πριν την έκρηξη.

Οι πρώτες πυρηνικές βόμβες ήταν συσκευές σχάσης και οι πιο πρόσφατες βόμβες σύντηξης απαίτησαν δικές τους συσκευές πρόκλησης παλμών (triggering device). Η Βόμβα Σχάσης (Gun-triggered) που πυροδοτήθηκε στη Χιροσίμα, Ιαπωνία, είναι γνωστή σαν Little Boy, ενώ η Βόμβα Σχάσης (Implosion) που πυροδοτήθηκε του 1945 στο Ναγκασάκι, Ιαπωνία, είναι γνωστή σαν Fat Man).

Οι βόμβες σχάσης λειτούργησαν μεν αλλά δεν ήταν πολύ αποδοτικές. Οι βόμβες σύντηξης, αποκαλούμενες επίσης θερμοπυρηνικές, έχουν υψηλότερες αποδόσεις Κιλοτόνων και μεγαλύτερες αποδοτικότητες από τις βόμβες διάσπασης. Ο Teller Ulam σχεδίασε μιας βόμβας σύντηξης υδρογόνου, η οποία δοκιμάστηκε στο νησί Elugelap το 1952.

Η εκπυρσοκρότηση μιας πυρηνικής βόμβας πάνω από ένα στόχο, όπως είναι μια κατοικημένη πόλη, προκαλεί τεράστιες ζημιές. Ο βαθμός της ζημιάς εξαρτάται από την απόσταση από το κέντρο της έκρηξης της βόμβας, το οποίο καλείται το hypocenter ή ground zero. Όσο πιο κοντά είναι στο hypocenter, τόσο μεγαλύτερη είναι η ζημία. Η ζημία προκαλείται από το κύμα έντονης θερμότητας από την έκρηξη, την πίεση του κρουστικού κύματος που δημιουργείται από τη έκρηξη, την ακτινοβολία και τη ραδιενεργό τέφρα (σύννεφα

Δεν υπάρχουν σχόλια: