ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

15.6.10

Οι δήμαρχοι υπερβαίνουν τα κόμματα. ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ






Του Δημήτρη Συρμάτση

Μόνο στα παλαιά των υποδημάτων τους δεν έχουν γράψει οι δήμαρχοι του ΠΑΣΟΚ την εγκύκλιο του κόμματος για την υποβολή υποψηφιοτήτων στην ιστοσελίδα, α λα opengov. Τα ίδια περίπου γίνονται και στην πλευρά της ΝΔ, μόνο που εκεί ακόμα δεν υπάρχει κεντρικός κομματικός μηχανισμός για να οργανώσει και να τους ελέγξει.

Οσφρίζονται το κοινό αίσθημα

Σε πολλούς δήμους, τα τοπικά στελέχη της αυτοδιοίκησης αποφάσισαν να ενεργήσουν αυτόνομα και να πραγματοποιήσουν αλλεπάλληλες συσκέψεις για το αύριο και ειδικότερα για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Στο τοπικό ΠΑΣΟΚ, δεν το κρύβουν ότι η εγκύκλιος για την ανάδειξη υποψηφίων στην τοπική αυτοδιοίκηση που απέστειλε ο γραμματέας του εθνικού συμβουλίου Σωκράτης Ξυνίδης είναι για τα σκουπίδια. «Δεν μπορείς να στέλνεις Τρίτη την εγκύκλιο και να βάζεις deadline Κυριακή. Είναι σκέτη ανοησία» μας δήλωσε μεγάλο στέλεχος με σημαίνοντα ρόλο στο νομό. Η πεποίθηση ότι θα καταλήξει και θα αποτύχει όπως το opengov, διαπερνά όλα τα πράσινα στελέχη, που βλέπουν και τις τοπικές κοινωνίες αδιάφορες για τους νεωτερισμούς της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ.

Γεγονός, είναι πως ενώ κανείς δεν αναμένει να παραταθεί ο χρόνος υποβολής των αιτήσεων υποψηφιότητας, διοργανώνεται αύριο Κυριακή, λίγες ώρες πριν εκπνεύσει η διορία, σε γνωστό ξενοδοχείο της πόλης μια σύσκεψη πολιτικών στελεχών και όχι δημάρχων που διοργανώνεται ύστερα από πρωτοβουλία του βουλευτή Β’ Αθήνας Λάμπρου Μίχου, σχετικά με το πολιτικό πλαίσιο των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Στη ΝΔ, αντίστοιχα, η απουσία κεντρικού κομματικού μηχανισμού με στέρεες βάσεις που μπορεί να οργανώσει επιτυχώς τις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές δίνει την δυνατότητα σε αυτονομήσεις δημάρχων, καθώς και σε πληθώρα συνελεύσεων με σκοπό να σχεδιάσουν και να αποφασίσουν το αύριο, βάζοντας το κόμμα σε δεύτερη μοίρα.

Ίσως διαφαίνεται η πρώτη «ανταρσία» του πρώτου βαθμού διοίκησης της χώρας και το πρώτο μεγάλο χτύπημα στο κεντρικό πολιτικό σύστημα. Αν προσθέσουμε και το γεγονός πως οι δήμαρχοι λαμβάνουν πρώτοι τα μηνύματα της κοινωνίας, τότε δεν θα ήταν άδικο να πούμε πως εκφράζουν και το κοινό αίσθημα.

Συσκέψεις και πολλοί υποψήφιοι στα δυτικά

Ξεκινώντας μια χαρτογράφηση από τα δυτικά, βλέπουμε ότι στο νέο Δήμο Χαλκηδόνας υπάρχει μια πρωτοβουλία των τεσσάρων τοπικών οργανώσεων να καλέσουν στις 20 Ιουνίου όλα τα αυτοδιοικητικά στελέχη που ανήκουν στον χώρο για να διαφανούν οι φερόμενοι ως υποψήφιοι και να προσανατολίσουν τις επόμενες κινήσεις τους για την επιλογή του υποψηφίου, είτε αυτό θα γίνει με κάλπες, είτε με δημοσκόπηση είτε με κοινή απόφαση των υποψηφίων. Φερόμενοι οι οποίοι θα δηλώσουν υποψηφιότητα είναι ο δήμαρχος Κουφαλίων, Δημήτρης Μπελίδης, ο Παναγιώτης Τσανής από τον Άγιο Αθανασίο, οι πρώην δημοτικοί σύμβουλοι Κουφαλίων Σαραφίδης Κων/νος και Μηντσιούδης Μαυρουδής και ο δημοτικός σύμβουλος Χαλκηδόνας Δημήτρης Τερζάκης.

Στον γείτονα δήμο του Εχεδώρου ή καλύτερα νέου δήμου Δέλτα, στην προχθεσινή συνάντηση των δημοτικών ομάδων που πρόσκεινται στο κυβερνών κόμμα αποφασίσθηκε από κοινού να μην υποβληθεί καμία υποψηφιότητα στην διαδικασία του κόμματος και να αποφασίσουν μόνοι τους οι υποψήφιοι την διαδικασία για τον εκλεκτό. Υπερασπιστές της ιδέας να στηθούν κάλπες ήταν ο αντιδήμαρχος Διαβατών Γ. Διαμαντόπουλος και ο Κ. Διαμαντής από τη Χαλάστρα, ενώ αντίθετα πιο πρόθυμοι για δημοσκόπηση ήταν ο δήμαρχος Χαλάστρας Γρηγ. Ουζούνης και ο Δ. Ζακαλκάς από τον Αξιό. Ο δήμαρχος Εχεδώρου Σπύρος Σταματάκης, διαμήνυσε πως δεν έχει κανένα πρόβλημα και με τις δύο λύσεις δείχνοντας την πίστη στον εαυτό του ως φαβορί για την τελική υποψηφιότητα.

Κλείνοντας με τους δήμους της Δυτικής Θεσσαλονίκης, ο δήμος Ωραιοκάστρου φαίνεται να αποτελεί μια δύσκολη περίπτωση καθώς πολύ δύσκολα θα βρεθεί υποψήφιος για να τα βάλει με τους δημάρχους της ΝΔ. Όπως μας δήλωσε σύμβουλος ενός εκ των τριών συνενωμένων δήμων, το ΠΑΣΟΚ δεν έχει καμιά ελπίδα και θα είναι θαύμα αν κατεβάσουμε συνδυασμό και πάμε στο δεύτερο γύρο.

Ψάχνουν άτομο στον Λαγκαδά

Στο μεγάλο δήμο Λαγκαδά έγινε την Πέμπτη μια σύσκεψη στελεχών του νομού, με σκοπό να βρούνε υποψήφιους να πάνε ενάντια στα δυνατά ονόματα της ΝΔ Καραγιάννη και Αναστασιάδη. Το μεγαλύτερο όνομα που μπορεί να συσπειρώσει όλες τις κεντροαριστερές δυνάμεις της περιοχής, είναι η Συλβάνα Καρασαββίδου και σε αυτή μάλλον προσανατολίζονται και από την Ιπποκράτους.

Δίπλα ακριβώς, στο νέο Δήμο Βόλβης ήδη έχουν αρχίσει να «γυρνάνε» στα χωριά οι υποψήφιοι και αυτοί που το σκέφτονται ακόμα. Στο ΠΑΣΟΚ δεν είναι αισιόδοξοι ότι θα υπάρχει μόνο ένας πράσινος συνδυασμός με το πιθανότερο ενδεχόμενο να υπάρχουν στις εκλογές του Νοέμβρη τρεις συνδυασμοί. Ένας του δημάρχου Αγ. Γεωργίου Άγγελου Φραντζή και άλλοι δύο των ξαδέρφων Στοϊτσα, του Γιώργου και του Αντώνη.

Σίγουρος ο Παπαδόπουλος στη Θέρμη

Στην ανατολική πλευρά του νομού και στον Δήμο Θέρμης, μπορούμε να θεωρήσουμε ως βέβαιο και καθόλα στηριζόμενο από όλα τα υπόλοιπα στελέχη, τον δήμαρχο Θέρμης Θεόδωρο Παπαδόπουλο. Και ο δήμαρχος Μίκρας, Θεόδωρος Γκουστίλης και ο Απ. Τσολάκης από τα Βασιλικά. Οι φήμες περί υποψηφιότητας του βουλευτή Βασίλη Γερανίδη μπορεί να φέρουν τα πάνω κάτω αλλά δεν θεωρείται αρκετά πιθανό.

Πάντως στέλεχος που δεν έχει και σε μεγάλη εκτίμηση τον βουλευτή, μας δήλωσε ότι «μόνο με τον Γερανίδη θα μπορούσε να κερδιθεί ο Δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη». Στο ΠΑΣΟΚ παρουσιάζεται μια λειψανδρία και στην περιοχή αυτή, καθώς κανείς δεν δείχνει ικανός να μπορεί να αντιμετωπίσει τους δημάρχους Πυλαίας, Χορτιάτη και Πανοράματος. Την επιθυμία του να διεκδικήσει τον δήμο έχει εκφράσει ο πρώην πρόεδρος του ΔΗΣΥΝ Πυλαίας Νίκος Νυφούδης. Ο Βασίλης Ζωίδης που προτάθηκε από ορισμένα στελέχη δήλωσε στην εφημερίδα μας ότι δεν τον ενδιαφέρει τέτοιο ενδεχόμενο και το απορρίπτει μετά βδελυγμίας. Για τον δήμο ενδιαφέρθηκε και ο ανιψιός του Άκη Τσοχατζόπουλου, ο οποίος δείχνει να αποσύρεται μετά από τις υποθέσεις του θείου, όπως το ίδιο έκανε για προσωπικούς του λόγους ο Γ. Μπουρμπουλιάς από τον Χορτιάτη.

Τέλος στον δήμο Θερμαϊκού η κόντρα μεταξύ Πασόκων δείχνει να μην αποτρέπεται καθώς η επαναδραστηριοποίηση του Γιώργου Κύρκου, με τον διορισμό του από τον Γιώργο Παπανδρέου ως περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, τον έβαλε ξανά στο παιχνίδι για υποψήφιο δήμαρχο Θερμαϊκού, γεγονός που θα συσπειρώσει σε ένα κοινό μέτωπο τους δημάρχους Μηχανιώνας και Επανομής, Ι. Μαυρομμάτη και Απ. Οικονομίδη αντίστοιχα.
Πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: