ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

7.4.14

Από το «Μπαλτάκος-gate» στις αγορές. Αλλαγή ατζέντας


Από το «Μπαλτάκος-gate» στις αγορές. Αλλαγή ατζέντας
Επιχειρώντας να αλλάξει την πολιτική ατζέντα και να μετατοπίσει το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης από την υπόθεση Μπαλτάκου, η κυβέρνηση επισπεύδει την έξοδο της χώρας στις αγορές, την οποία μπορεί να παρουσιάσει ως "απόδειξη  επιτυχίας" του προγράμματος σταθεροποίησης και της ακολουθούμενης πολιτικής των Μνημονίων. Η από καιρό σχεδιαζόμενη έκδοση μεσοπρόθεσμου ομολόγου θα πραγματοποιηθεί αυτή την εβδομάδα, πιθανότατα την Τετάρτη - ίσως και σήμερα, όπως υποστηρίζει η Guardian. Θα είναι μια πιλοτική έκδοση 5ετών χρεογράφων μικρού ποσού, με προεξασφαλισμένη κάλυψη, που ο βαθμός επιτυχίας της της θα εξαρτηθεί από το ύψος του επιτοκίου (κόστος δανεισμού).
Σημαντικό μέρος εκτιμάται ότι θα καλυφθεί  από ελληνικές τράπεζες και από χαρτοφυλάκια συνδεόμενα με τους διεθνείς οίκους (JP Morgan, Goldman Sachs κλπ) τους οποίους η κυβέρνηση έχει προσλάβει ως συμβούλους στο εγχείρημα.
Θα προηγηθεί την Τρίτη η έκδοση νέας σειράς εντόκων γραμματίων  εξάμηνης διάρκειας, η οποία θα  αποτελέσει  χρήσιμο  - και κρίσιμο - τεστ για τις "διαθέσεις" των αγορών. Θα διατεθούν τίτλοι αξίας 1 δια. ευρώ και μαζί με τις μη ανταγωνιστικές προσφορές το Δημόσιο θα αντλήσει συνολικά 1,3 δισ.
Το κριτήριο επιτυχίας και σ'αυτή την έκδοση θα είναι το επιτόκιο (κόστος δανεισμού). Αν υποχωρήσει αισθητά σε σχέση με την προηγούμενη αντίστοιχη δημοπρασία,  θα θεωρηθεί καλός οιωνός για  την επιτυχή επάνοδο της χώρας στις αγορές.
Πέραν του ότι θέλει να μεταθέσει τη δημόσια συζήτηση και το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης και των media από την υπόθεση Μπαλτάκου, η κυβέρνηση έχει ένα ακόμη λόγο να επισπεύσει την έξοδο στις αγορές: Την Παρασκευή έρχεται στην Αθήνα η καγκελάριος Μέρκελ και κατά τις συναντήσεις της με τον πρωθυπουργό θα τεθεί ασφαλώς επίτάπητος και το θέμα της ελάφρυνσης χρέους. Ο κ. Σαμαράς θέλει να έχει στα χέρια του μια απτή απόδειξη, μιά "πιστοποίηση" από τις αγορές ότι η Ελλάδα πηγαίνει καλά, την εμπιστεύονται και μπορεί να δανεισθεί.
 Επιβεβαίωση αποτελεί και η πορεία των τιμών/αποδόσεων των  (παλιών) ελληνικών χρεογράφων: Τους τελευταίους μήνες οι τιμές ανεβαίνουν συνεχώς, οι αποδόσεις υποχωρούν (βρίσκονται στο 6%-6,10%) και τοspread έχει πέσει στα επίπεδα των 450 μονάδων βάσης 

sofokleousin

Δεν υπάρχουν σχόλια: