ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

8.4.14

Πιθανότερη λόγω Μπαλτάκου κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με ΔΗΜΑΡ


ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΑΣΤΙΚ

Οι αποκαλύψεις έδωσαν «φιλί της ζωής» στο κόμμα του Φώτη Κουβέλη και κατάφεραν μοιραίο πλήγμα στους φιλοκυβερνητικούς βουλευτές του
Εμφανώς κερδισμένος πολιτικά βγαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ από τη δημοσιοποίηση του διαλόγου του καρατομηθέντος γ.γ. της κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκου με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη. Η αποκάλυψη πέραν πάσης αμφιβολίας του υψηλότατου επιπέδου των διαύλων επικοινωνίας της ΝΔ με τη Χρυσή Αυγή ενισχύει εμμέσως τον Αλέξη Τσίπρα. Οι Ευρωπαίοι εταίροι του πρωθυπουργού γίνονται πλέον πολύ πιο καχύποπτοι απέναντι στα υποκριτικά «αντιακροδεξιά διαπιστευτήρια» του Αντώνη Σαμαρά.
Στο εσωτερικό ενδέχεται κάποιοι από τους κεντροδεξιούς ψηφοφόρους της ΝΔ να εγκαταλείψουν το κόμμα που αποδεικνύεται συνεργάτης και όχι «απηνής διώκτης» της Χρυσής Αυγής. Εχουν φυσικά και αυτά τη σημασία τους. Το σημαντικότερο, όμως, είναι ότι ο Τ. Μπαλτάκος έστειλε τη ΔΗΜΑΡ στην… αγκαλιά του ΣΥΡΙΖΑ! Η ΔΗΜΑΡ χαροπάλευε με το όριο της κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης του 3% εξαιτίας της συμμετοχής της στη μνημονιακή κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου.
Εχει αποχωρήσει, βεβαίως, από την κυβέρνηση αυτή πριν από σχεδόν έναν χρόνο για να προετοιμάσει το έδαφος συμμετοχής σε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αλλά η σφοδρή αντίθεση της «εξουσιολάγνου» πτέρυγάς της (Σπ. Λυκούδης, Γρ. Ψαριανός, Βασ. Οικονόμου κ.λπ.) προς τη γραμμή Κουβέλη είχε οδηγήσει σε οριακό σημείο τη δυνατότητα της ΔΗΜΑΡ να υπερβεί το όριο του 3% στις ευρωεκλογές. Η υπέρβαση του 3% είναι αναγκαία για να έχει ελπίδες κατάκτησης μίας ευρωβουλευτικής έδρας από τη δεύτερη κατανομή, έστω και με ποσοστό χαμηλότερο του εκλογικού μέτρου (4,76%). Ο διάλογος Μπαλτάκου – Κασιδιάρη αποτέλεσε πραγματικά πολιτικό «φιλί ζωής» για τη ΔΗΜΑΡ! Η υπενθύμιση της απειλής που είχε εκφράσει ο Τ. Μπαλτάκος προς τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΔΗΜΑΡ Νίκο Τσούκαλη, ότι αν η ΔΗΜΑΡ φύγει από την κυβέρνηση, η ΝΔ είναι αποφασισμένη να συγκυβερνήσει με τη Χρυσή Αυγή, λέγοντάς του μάλιστα να μεταφέρει τη θέση αυτή προς τον Φώτη Κουβέλη, σίγουρα βοηθάει τη ΔΗΜΑΡ να αμβλύνει τις αρνητικότατες εντυπώσεις από τη συμμετοχή της στην κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου.
Αν η ΔΗΜΑΡ υπερβεί το 3% στις ευρωεκλογές και πάρει και μία έδρα, θα έχει κατορθώσει να αποφύγει την τύχη του ΛΑΟΣ, το οποίο διαλύθηκε εξαιτίας της συμμετοχής του στη μνημονιακή κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου. Θα αποτελέσει άθλο για τη ΔΗΜΑΡ, αν επιβιώσει τελικά κοινοβουλευτικά και σε βουλευτικές εκλογές, ξεπερνώντας τη συμμετοχή της σε μνημονιακή κυβέρνηση.
Παράλληλα, τα όσα είπε ο Μπαλτάκος και η επαναφορά στην επικαιρότητα της δήλωσής του περί συγκυβέρνησης ΝΔ – Χρυσής Αυγής καθιστούν μονόδρομο για τη ΔΗΜΑΡ τον προσανατολισμό προς τον ΣΥΡΙΖΑ, αποδυναμώνοντας δραστικά όσους αλληθωρίζουν προς την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου.
Ο Μπαλτάκος, δηλαδή, κατάφερε αποφασιστικό πλήγμα εναντίον των εσωκομματικών αντιπάλων του Φώτη Κουβέλη που είναι φιλοκυβερνητικοί!
Οι ψηφοφόροι της ΔΗΜΑΡ είναι ακραιφνείς κεντροαριστεροί σε μεγάλο ποσοστό, άρα τους ενοχλεί βαθύτατα ο μέσω ΝΔ έμμεσος συγχρωτισμός ή και συνεργασία με τη Χρυσή Αυγή. Οι «σαμαρο – βενιζελικοί» της ΔΗΜΑΡ ήταν φυσικά ήδη μειοψηφική τάση στους κόλπους της.
Δεν άλλαξε ο Μπαλτάκος τους εσωτερικούς συσχετισμούς στο κόμμα αυτό, απλώς έδωσε το τελειωτικό χτύπημα στους φιλοκυβερνητικούς της ΔΗΜΑΡ.
Ο προσανατολισμός προς τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν ήδη δεδομένος, απλώς τώρα κατέστη μονόδρομος από πολιτική σκοπιά. Επιπροσθέτως, ο διάλογος Μπαλτάκου – Κασιδιάρη βοηθάει έμμεσα τη ΔΗΜΑΡ να υπερβεί το όριο του 3%.
Αν το καταφέρει, θα ελπίζει επιπλέον βάσιμα ότι θα αποτελέσει πολιτικό καταφύγιο αρκετών βουλευτών του ΠΑΣΟΚ αμέσως μετά τις ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου.
Τότε, δηλαδή, που πιθανότατα θα αναζητούν απεγνωσμένα κομματική στέγη για να διασώσουν το προσωπικό πολιτικό τους μέλλον, έστω και στερούμενοι προσωρινά τη βουλευτική έδρα τους. Αν μάλιστα η ΔΗΜΑΡ επιβιώσει κοινοβουλευτικά στις βουλευτικές εκλογές που θα γίνουν πιθανότατα αμέσως μετά τις ευρωεκλογές, θα υπάρξουν πλείστες όσες θέσεις του κρατικού μηχανισμού για να «βολευτούν»!


Δεν υπάρχουν σχόλια: