ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

28.11.10

Πιάνει δουλειά ο «ψαλιδοχέρης»

thumb

Ήγγικεν η ώρα… 
Ο «ψαλιδοχέρης» του μνη­μονίου ετοιμάζεται να πιάσει δουλειά και να κόψει όλες τις πρόσθετες παροχές κα­θώς και τα επιδόματα σε ΔΕΚΟ, υπουργεία και ορ­γανισμούς. Το «μαχαίρι» των μειώσεων θα μπει βα­θύτερα στα «ψηλά πατώματα» του Δημοσίου. Στις ειλημμένες πλέον αποφάσεις από πλευράς τρόι­κας συνηγορεί και πλήθος δημοσιευμάτων.
Σε πρόσφατο άρθρο του «Economist» επισημαί­νεται ότι η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να τα βγάλει πέρα, εάν δεν προχωρήσει, εκτός από τις μειώσεις μισθών, και σε απολύσεις στον δημόσιο τομέα. Το 2011, επισημαίνει, θα είναι η σειρά των εργαζομέ­νων στις ΔΕΚΟ, καθώς η τρόικα πιέζει όλο και περισσότερο για μειώσεις των θέσεων εργασίας κα­θώς και των μισθών στο Δημόσιο.
Μπορεί λοιπόν ο Παπανδρέου να επιμένει πως δεν θα υπάρξουν ούτε απολύσεις ούτε μειώσεις, αλλά μόνο μετακινήσεις εντός του Δημοσίου, σε ό,τι αφορά τους σημερινούς εργαζομένους, ωστό­σο ο «Economist» επισημαίνει πως η Ελλάδα θα πρέπει να αρχίσει να συνειδητοποιεί ότι αυτή δεν πρόκειται να είναι η πραγματικότητα για τη χώρα το επόμενο έτος και πως ο επόμενος γύρος των πε­ρικοπών αναπόφευκτα θα αφορά τις ΔΕΚΟ.
Όπως σημειώνει το περιοδικό, η δημοσιονομική κρίση της Ελλάδας αποδεικνύεται μία μακρά οδύσ­σεια και η στήριξη για τη δημοσιονομική εφαρμο­γή στην οποία προχωρά η κυβέρνηση διατηρείται «με το ζόρι».
Την ίδια ώρα, πλανάται πάνω από την ελληνική κοινωνία το φάντασμα των απολύσεων στο Δημόσιο. Στο στόχαστρο βρίσκονται και πάλι οι ΔΕΚΟ και ιδιαίτερα οι συμβασιούχοι, οι οποίοι συνο­λικά στο Δημόσιο θα πρέπει να μειωθούν το 2011 στις 45.000 από 64.000 που εί­ναι σήμερα.
Το μαχαίρι που θα… πέσει αφορά περί τα 100 επιδόματα γενικά ή ειδικά, σε συνολικά 768.000 δημόσιους υπάλληλους, τα οποία στοιχίζουν στον κρατικό προϋπολογισμό 5,2 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ οι βασικοί μισθοί είναι στα 6,9 δισεκατομμύρια ευρώ.
Όσο για τις δευτερεύουσες απολαβές, όπως υπερωρίες και εκτός έδρας, αυτές θα πρέπει να μην ξεπερνούν το 10% του βασικού μισθού.
Ειδικότερα, παραμένουν αυτοτελή στο ενιαίο μισθολόγιο, το οποίο αναμένεται να εφαρμοστεί το αργότερο έως τα μέσα του 2011, τρία μόνο επιδόματα, το οικογενειακό, το επίδομα ευθύνης για τους προϊσταμένους και το ανθυγιεινό, το οποίο λαμβάνουν ορισμένες κατηγορίες εργαζομένων στο Δημόσιο, όπως οι νοσηλευτές.
Τα βασικότερα επιδόματα τα οποία θα καταργη­θούν ή θα ενσωματωθούν στον βασικό μισθό είναι η προσωπική διαφορά των 176 ευρώ που λαμβά­νουν οι περισσότεροι υπάλληλοι, το επίδομα πλη­ροφορικής, το επίδομα εξωδιδακτικής απασχόλη­σης και, τέλος, το επίδομα προβληματικών περιο­χών για όσους υπηρετούν στην παραμεθόριο.
Μάλιστα, το υπουργείο προσανατολίζεται να προτείνει στην ΑΔΕΔΥ τη δημιουργία κλαδικών μι­σθολογίων, τα οποία θα αφορούν τους διοικητι­κούς υπαλλήλους, τους τεχνικούς, τους επιστήμο­νες και το βοηθητικό προσωπικό, ενώ θα εξομοιω­θούν μισθολογικά σε βάθος τετραετίας οι υπάλλη­λοι ίδιων προσόντων, ανεξάρτητα με το πού υπη­ρετούν. Αυτό θα έχει ως συνέπεια τα λεγόμενα μισθολο­γικά ρετιρέ του Δημοσίου να υποστούν μει­ώσεις, ενώ αντίστοιχα θα βγουν κερ­δισμένοι οι χαμηλόμισθοι υπάλ­ληλοι. Προτεραιότητα επίσης του υπουργείου Εσωτερικών είναι η σύνδεση της αμοιβής με την παραγωγικότητα για υπαλλήλους, αλλά και για υπηρεσίες

Δεν υπάρχουν σχόλια: