ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

19.1.14

" Το ΠαΣοΚ και οι 58 φίλοι του"


Η αστραπιαία αποδοχή από το ΠΑΣΟΚ της πρότασης των «58» για τη συγκρότηση της Προοδευτικής Δημοκρατικής Παράταξης, ως σχήματος καθόδου στις ευρωεκλογές, δεν παραξένεψε κανέναν.
Η διαδικασία ήταν τέτοια ώστε όλοι αντιλήφθηκαν ότι οι «58» είναι σε απόλυτο συντονισμό με το ΠΑΣΟΚ και επιδιώκουν να το .........
σηκώσουν από τον βούρκο της ανυποληψίας.
Αυτό που προκύπτει από την εξέλιξη των πραγμάτων είναι ότι οι «58», που κινούνται στον εκσυγχρονιστικό, φιλελεύθερο και κεντρώο χώρο και αναζητούν εναγωνίως την πολιτική τους ύπαρξη, αποτελούν στην παρούσα φάση το μοναδικό σωσίβιο για το ΠΑΣΟΚ. Η οργανωτική προσπάθεια να αποκτήσει πυρήνες σε όλη τη χώρα, διενεργώντας μάλιστα σχετική οικονομική καμπάνια, δείχνει την προσπάθεια να απευθυνθούν για άλλη μια φορά σε κοψοχέρηδες ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι περιπλανιούνται αναζητώντας πολιτική στέγη.
Με δεδομένο ότι το ίδιο το ΠΑΣΟΚ αποτελεί μάλλον μια απωθητική – στην παρούσα τουλάχιστον φάση – πολιτική δύναμη, η μετάλλαξή του με την βοήθεια των «58», οι οποίοι προσέρχονται στην πολιτική ζωή ως πολίτες που δεν έχουν ασκήσει εξουσία – παρ’ ότι δεν ισχύει για πολλούς αυτό, όπως τους Μπίστη, Γιαννίτση κ.ά. – και υποθετικά δεν βαρύνονται από τα τεράστια κρίματα του «κυβερνοΠΑΣΟΚ».

Άλλοθι
Για το περιτύλιγμα λοιπόν ο λόγος και η Προοδευτική Δημοκρατική Παράταξη, που προέκυψε από τους «58», δίνει στο ΠΑΣΟΚ και τους «εξωτικούς» του φίλους άλλοθι να συγκροτήσει ψηφοδέλτιο στις ευρωεκλογές χωρίς να προβάλλεται και πολύ το «τοξικό» – κατά δήλωση πολλών πρώην στελεχών – λογότυπό του.
Παρά την ένταση που επικράτησε στην τελευταία συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής από τις πληροφορίες ότι το λογότυπο ΠΑΣΟΚ δεν θα υπάρχει στο ψηφοδέλτιο και παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις, το θέμα δεν έχει ακόμα ξεκαθαριστεί. Οι «ομπρέλες» του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος και της Προοδευτικής Δημοκρατικής Παράταξης μπορεί στο τέλος να καταστούν «επαρκείς» ώστε να ξεχαστεί εντελώς το ΠΑΣΟΚ.
Πολλοί όμως είναι αυτοί που επισημαίνουν ότι το κόστος της φασαρίας μιας τέτοιας κίνησης είναι πολύ μεγαλύτερο από το κέρδος της εξαφάνισης του ονόματος. Μάλιστα η νέα κίνηση των 11 «νεοπαπανδρεϊκών», που δεν χάνει ευκαιρία να αντιπαρατεθεί με την ηγετική ομάδα Βενιζέλου, έχει σκοπό να σηκώσει το θέμα. Στο πλαίσιο αυτό οι προβληματισμοί για τη μεθόδευση και τις τελικές αποφάσεις πληθαίνουν, αφού μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου, στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, θα πρέπει να έχουν αποσαφηνιστεί και ανακοινωθεί οι διαδικασίες.
Το μεγάλο αγκάθι στην όλη ιστορία είναι ότι η κάθετη άρνηση της ΔΗΜΑΡ να συμπράξει στο εγχείρημα στερεί πολύ από την προωθητική δύναμη μιας, υποτίθεται, ενωμένης Κεντροαριστεράς, που θα επιχειρούσε να μπει σφήνα στη διπολική σύγκρουση ΣΥΡΙΖΑ - Ν.Δ. Πολλοί – ακόμα και από τους «58» – φοβούνται ότι το εγχείρημα της Προοδευτικής Δημοκρατικής Παράταξης θα μετεξελιχθεί σε κάτι από «το ΠΑΣΟΚ και οι φίλοι του».
Ο Φώτης Κουβέλης επιθυμεί ο ίδιος να εμφανιστεί ως ο αξιόπιστος ηγέτης της Κεντροαριστεράς που πήρε εγκαίρως αποστάσεις από τη δεξιά πορεία της κυβέρνησης και έκτοτε ασκεί ψύχραιμη και εποικοδομητική αντιπολίτευση. Στο εσωτερικό του κόμματός του αντιμάχονται τρεις σχολές - σκέψεις, με κάποιους να θέλουν σύμπλευση με τον ΣΥΡΙΖΑ, άλλους να ονειρεύονται συγκατοίκηση με το ΠΑΣΟΚ και τους πιο πολλούς να ορκίζονται στην ενδυνάμωση της αυτόνομης ΔΗΜΑΡ.
Ο Κουβέλης, που ελέγχει την πλειοψηφία του κόμματος, επιχειρεί μέσω του κύκλου των άλλοτε φίλων και νυν πολιτικών αντιπάλων του Ευάγγελου Βενιζέλου, Ανδρέα Λοβέρδο και Άννα Διαμαντοπούλου, αλλά και υποστηρικτών του Γιώργου Παπανδρέου, όπως ο Χάρης Καστανίδης και ο Πάνος Μπεγλίτης, να συμπτύξει ένα μέτωπο που θα του προσφέρει ένα αξιοπρεπές εκλογικό αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές. Αν το εγχείρημα πετύχει και το πείραμα των «58» αποτύχει, στη ΔΗΜΑΡ εκτιμούν ότι θα βρεθούν σε πλεονεκτική θέση εν όψει των εθνικών εκλογών.

Τα ερωτήματα
Στο πλαίσιο πάντως της Προοδευτικής Δημοκρατικής Παράταξης πολλά είναι τα ερωτήματα που έχουν προκύψει για τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν, αφού στους «αρραβώνες» του Σαββατοκύριακου δεν υπάρχει καμία αναφορά στη διάσκεψη που είχε προαναγγείλει ο Βενιζέλος και στη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής.
Με βάση αυτήν την εξαγγελία θα πρέπει εντός του επόμενου δεκαπενθημέρου να συγκληθεί η συνδιάσκεψη, που υποτίθεται ότι θα αποφασίσει για τον τρόπο επιλογής και τις διαδικασίες συγκρότησης του ψηφοδελτίου, όπως και για τον τρόπο συμμετοχής και συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ και των υπολοίπων κινήσεων και προσώπων στην «Παράταξη».
Η σιωπή έως τώρα είναι εύγλωττη και δεν αποκλείεται να υπάρξει μια συμφωνία κορυφής που θα λύνει τέτοια δύσκολα θέματα που μπορεί να προκαλέσουν εντάσεις. Γι’ αυτό κάποιοι στο ΠΑΣΟΚ εκτιμούν ότι η Συνδιάσκεψη μάλλον θα επικυρώσει αποφάσεις παρά θα προωθήσει. Αποφάσεις που θα ληφθούν μεταξύ της Γραμματείας των «58» και της ηγετικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ.
Πάντως από την ανακοίνωση των «58» δίνεται ένα στίγμα για το ευρωψηφοδέλτιο, αφού γίνεται λόγος για «έκφραση του δημοκρατικού χώρου να βαδίσει στην αναγέννησή του και να απευθυνθεί σε νέες ηλικιακά και πολιτικά δυνάμεις». Η αναφορά αυτή προφανώς αποκλείει τον Τάσο Γιαννίτση από επικεφαλής, αφού δεν συγκεντρώνει καμία από τις δύο παραπάνω προϋποθέσεις.
Το ερώτημα είναι ποια θα είναι η τύχη της ευρωβουλευτού του ΠΑΣΟΚ Συλβάνας Ράπτη, της μόνης που έχει σταθεί στο πλευρό του Ευάγγελου Βενιζέλου – άλλωστε αποτελούσε και τη μοναδική δική του πρόταση προς τον Γιώργο Παπανδρέου που συγκρότησε το ευρωψηφοδέλτιο – και είναι ο μοναδικός δίαυλος επικοινωνίας με τις Βρυξέλλες και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Με δεδομένο ότι οι πιθανότητες εκλογής αρκετών ευρωβουλευτών δεν δείχνει στην παρούσα φάση ρεαλιστική, αποτελεί ζήτημα η ένταξη σε δυνητικά εκλόγιμες θέσεις νέων, φρέσκων προσώπων και εκλεκτών του αρχηγού ταυτοχρόνως.
Δύσκολα πράγματα... 
 
kafeneio

Δεν υπάρχουν σχόλια: