ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

24.1.14

Παράδοση άνευ όρων!

«SOLIDARITY» ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΒΛΕΠΕΙ Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ

Η δήλωση Στουρνάρα, περί «αλληλεγγύης»
των εταίρων, ψυχολογικά θα ερμηνευόταν
ως Σύνδρομο της Στοκχόλμης. Πολιτικά 
όμως είναι ακόμη χειρότερο...
Σήμα προς Ευρωπαίους εταίρους και δανειστές, εν όψει των εκκρεμοτήτων που υπάρχουν και των καθυστερήσεων στην έλευση της τρόικας στην Αθήνα, ότι η ελληνική κυβέρνηση θα συμμορφωθεί πλήρως προς τις υποδείξεις, συνιστά η πρωτοφανής δήλωση του Γιάννη Στουρνάρα στο Ecofin ότι οι Ευρωπαίοι επέδειξαν... αλληλεγγύη στην Ελλάδα.
Ο υπουργός Οικονομικών, με την ιδιότητα και ως προεδρεύοντος του Ecofin, προχώρησε σε αυτή την απαράδεκτη δήλωση κληθείς από τον Νίκο Χουντή να σχολιάσει αν συμμερίζεται την πρόσφατη παραδοχή του Ολι Ρεν, που εμμέσως πλην σαφώς υπονόησε ότι η Ελλάδα θυσιάστηκε για να σωθούν οι ευρωπαϊκές τράπεζες.
Το «κλείσιμο ματιού» του Γιάννη Στουρνάρα στις Βρυξέλλες έρχεται να επιβεβαιώσει τις παρασκηνιακές συστάσεις που δέχεται η κυβέρνηση και οι οποίες αποτυπώνονται καθαρά στην παρέμβαση του προέδρου του Eurogroup, Γερ. Ντάισελμπλουμ, που σε επιστολή του προς την ολλανδική Βουλή άφηνε ανοιχτή την έλευση της τρόικας καταλογίζοντας ευθύνες στην ελληνική πλευρά για τις αναβολές του νέου γύρου συζητήσεων. Παράλληλα, ο κ. Ντάισελμπλουμ κατηγορούσε την κυβέρνηση πως «δεν έχει ολοκληρώσει ούτε τα προαπαιτούμενα του τρίτου τριμήνου του...
2013», ασκώντας πιέσεις να τηρηθούν τα συμφωνημένα.
«Πάσα» Χουντή
Στη χθεσινή συζήτηση στην Επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από τον Γιάννη Στουρνάρα να σχολιάσει όσα είπε την προηγούμενη εβδομάδα ο Ευρωπαίος επίτροπος Ολι Ρεν, δηλαδή ότι «αν κουρεύαμε το ελληνικό χρέος την άνοιξη του 2010, τότε η κρίση θα μεταδιδόταν και στις άλλες χώρες και στις ευρωπαϊκές τράπεζες».
Ο κ. Χουντής έθεσε τη συγκεκριμένη ερώτηση στον κ. Στουρνάρα, για να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία και να εμφανιστεί με ισχυρότερη διαπραγματευτική διάθεση έναντι των ξένων δανειστών, αλλά αντ' αυτού άκουσε εμβρόντητος τον υπουργό να λέει πως «μέσω του Μνημονίου οι Ευρωπαίοι εταίροι μας έχουν δείξει συνοχή, έχουν δείξει solidarity».
«Εχουμε πάρει ένα συνολικό δάνειο περίπου 240 εκατ. (δισ.) ευρώ. Εχουν βελτιωθεί οι συνθήκες αυτού του δανείου. Σήμερα το μέσο επιτόκιο που η Ελλάδα πληρώνει είναι περίπου λίγο κοντά στο 2%. Είναι αρκετά καλοί όροι. Η αποπληρωμή έχει μεταφερθεί 30 χρόνια πίσω και σε λίγο, αφού τελειώσουμε τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, θα ξεκινήσει η συζήτηση για την περαιτέρω μείωση του ελληνικού χρέους» είπε ο κ. Στουρνάρας.
Και ακολούθως, σε δεύτερη ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με το δυσμενές καθεστώς που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές τράπεζες όσον αφορά το όριο της κεφαλαιακής επάρκειας στα μελλοντικά stress-tests, που για την Ελλάδα θα βρίσκεται στο 9%, ενώ για τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές τράπεζες στο 8%, αποστερώντας έτσι ρευστότητα περίπου 2 δισ. ευρώ από την ελληνική οικονομία, ο κ. Στουρνάρας περιορίστηκε σε γενικολογίες: «Εμείς διαπραγματευόμαστε ούτως ώστε οι όροι που θα υπάρχουν για τις τράπεζες στην Ευρώπη να είναι παντού ίδιοι. Οι όροι πρέπει να είναι παντού ίδιοι, όχι μόνο στην εγγύηση καταθέσεων αλλά και στην κεφαλαιακή επάρκεια».
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Γιάννης Στουρνάρας τάσσεται με τους Ευρωπαίους. Πρόσφατα δήλωσε πως όταν το ΔΝΤ του πρότεινε να συμφωνήσει μαζί του για κούρεμα του χρέους, και έθεσε το θέμα στον Β. Σόιμπλε, εκείνος του απάντησε: «Γιάννη, ξέχασέ το...».
Του ΣΠΥΡΟΥ ΚΑΡΑΛΗ 
«Στο τέλος θα υπάρξει συμφωνία με την τρόικα»
Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΚΛΩΣΣΑ a.klossas@eleftherotypia.net
Στο Eurogroup της 27ης Ιανουαρίου αναμένεται να κριθεί το πότε θα γυρίσουν οι επικεφαλής της τρόικας στην Αθήνα, ενώ ο Γιάννης Στουρνάρας έχει ήδη προετοιμαστεί να δεχθεί σκληρή πίεση από τους ομολόγους του, σχετικά με τις καθυστερήσεις που παρουσιάζονται στην αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας.
Το στίγμα το έδωσε ήδη από την Τρίτη ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος επέρριψε ευθύνες για τις καθυστερήσεις στην ελληνική κυβέρνηση. Οι δηλώσεις Ντάισελμπλουμ προκάλεσαν την αντίδραση του Ελληνα υπουργού Οικονομικών, ο οποίος παρέπεμψε σε πρόσφατη ομιλία του προέδρου του Eurogroup στο ολλανδικό Κοινοβούλιο, κατά την οποία αναγνώρισε ότι υπάρχει μεγάλη πρόοδος στην Ελλάδα, ότι έχουν τηρηθεί όλα τα προαπαιτούμενα του Δεκεμβρίου, προσθέτοντας απλά ότι υπάρχουν ακόμα εκκρεμότητες.
Μέσα στο κλίμα έντονων πιέσεων που δέχεται ήδη η ελληνική πλευρά, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει τις πληροφορίες ότι προδιαγράφεται αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις, εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι αργά ή γρήγορα θα υπάρξει συμφωνία με την τρόικα.
Μιλώντας ο κ. Στουρνάρας στην Επιτροπή Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στις Βρυξέλλες, τόνισε ότι «οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα είναι δύσκολες και θα κρατήσουν όσο πρέπει να κρατήσουν, όμως στο τέλος θα υπάρξει συμφωνία».
Ο υπουργός Οικονομικών παραδέχτηκε ότι ακόμα υπάρχουν εκκρεμότητες, οι οποίες βρίσκονται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, ενώ σχολιάζοντας τις δυσκολίες που υπάρχουν στις διαπραγματεύσεις, τόνισε ότι «είμαστε στο τέλος του προγράμματος. Είναι δύσκολη αυτή η αξιολόγηση. Ως ελληνική κυβέρνηση προσπαθούμε να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό για τον ελληνικό λαό».
Μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης από την τρόικα τοποθέτησε χρονικά την έναρξη της συζήτησης για τη βιωσιμότητα του χρέους, ενώ, όπως είπε χαρακτηριστικά, η βασικότερη προϋπόθεση που έχει τεθεί από το Eurogroup του Νοεμβρίου 2012, είναι να πετύχει η Ελλάδα πρωτογενές πλεόνασμα, το οποίο και πέτυχε το 2013.
Πίσω όμως από τα επικοινωνιακά χαμόγελα και τις αισιόδοξες δηλώσεις του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, είναι προφανές ότι κρύβεται μεγάλη ανησυχία εξαιτίας των διαρκώς αυξανόμενων πιέσεων που δέχεται η κυβέρνηση από τους δανειστές, αναφορικά με την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού και των μέτρων που θα τα καλύψουν.
Οι εκτιμήσεις σχετικά με το μέγεθος του κενού «φουσκώνουν» από μέρα σε μέρα από την πλευρά των δανειστών, καθώς οι ελεγκτές πλέον ζητούν απαντήσεις και για τη νέα τρύπα που άνοιξε στον προϋπολογισμό η απόφαση του ΣτΕ για τα ειδικά μισθολόγια των ενστόλων.
Σύμφωνα με δηλώσεις ανώτατου κυβερνητικού αξιωματούχου στο Reuters, «ο λογαριασμός μπορεί να φτάσει ώς και τα 500 εκατ. ευρώ». Ωστόσο, η ίδια πηγή τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει αποφασίσει ακόμα αν οι επιστροφές θα συμπεριληφθούν στον προϋπολογισμό του 2014 ή θα επεκταθούν σε χρονικό ορίζοντα πολλών ετών, αν και όπως είπε ο προϋπολογισμός του 2014 περιλαμβάνει ένα κονδύλι 1,2 δισ. ― για «έκτακτες δαπάνες».
Ωστόσο, μιλώντας την Τρίτη στους «Financial Times», ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας εκτίμησε ότι η «ζημιά» θα ξεπεράσει τα 1 δισ. ευρώ, εάν η απόφαση συμπαρασύρει και τα υπόλοιπα ειδικά μισθολόγια.
Ακόμα όμως και αν η συγκεκριμένη απόφαση αφορά αποκλειστικά τους ενστόλους, θεωρείται δεδομένο ότι ανοίγει ένας νέος γύρος δικαστικών διεκδικήσεων από τους υπόλοιπους δημοσίους υπαλλήλους, οι οποίοι έχουν υποστεί σημαντικές περικοπές από τους νόμους των Μνημονίων.
Aπό enet μέσω Γρεκι

Δεν υπάρχουν σχόλια: