ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

21.1.14

Το «σχέδιο Σαμαρα» μέχρι τις εκλογες: Ανασχηματισμός και παροχές

 1
Έντονη ανησυχία επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου μετά τις τελευταίες δημοσκοπήσεις που δείχνουν τον ΣΥΡΙΖΑ να σταθεροποιεί το προβάδισμά του έναντι της ΝΔ. Ο στόχος του Αντώνη Σαμαρά είναι να παραμείνει πρωθυπουργός έως το τέλος του 2014, οπότε και θα αρχίσει η συζήτηση για τον πρόεδρο της δημοκρατίας. Το τι θα συμβεί εξαρτάται βέβαια και από τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο πρωθυπουργός γνωρίζει πως το ΠΑΣΟΚ καταρρέει και ενδέχεται να μην εκλέξει ούτε ευρωβουλευτή, επομένως σχεδιάζει τις επόμενες κινήσεις του ώστε να καταφέρει να ξαναπάρει κεφάλι και γίνει αυτός ο ρυθμιστής των εξελίξεων.
Στο τραπέζι ο ανασχηματισμός
Οι ευρωεκλογές έχουν πάρει από τώρα χαρακτήρα δημοψηφίσματος από τον ίδιο τον πρωθυπουργό και αυτό σημαίνει ότι το αποτέλεσμά τους θα καθορίσει τις πολιτικές εξελίξεις.
Ήδη σε Συγγρού και Μαξίμου ακούγονται τα πρώτα σενάρια ανασχηματισμού τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες έχει αρχίσει να επεξεργάζεται και ο ίδιος ο Α. Σαμαράς με τους στενούς του συνεργάτες.
Το πιθανότερο είναι ο πρωθυπουργός να προχωρήσει σε ανασχηματισμό τον Απρίλιο, λίγο πριν ευρωεκλογές δηλαδή, “φρεσκάροντας” έτσι την κυβέρνηση πριν την κρίσιμη μάχη. Παράλληλα, θα απορροφήσει τους κραδασμούς από το εκλογικό αποτέλεσμα γεγονός που με τη σειρά του εντείνει τα σενάρια για τριπλές κάλπες. Ο ανασχηματισμός άλλωστε αναμένεται να έχει κεντρικό πρόσωπο τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, ενώ θα πραγματοποιηθεί και με αφορμή την αντικατάσταση υπουργών που θα χρειαστεί να είναι υποψήφιοι στις δημοτικές εκλογές.
Δεν είναι λίγοι άλλωστε μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου που θεωρούν ότι με την συμπλήρωση των πρώτων 100 ημερών της ελληνικής προεδρίας, ο Σαμαράς επιβάλλεται να κάνει ανασχηματισμό.
Ωστόσο, στο περιβάλλον του κ. Σαμαρά, υπάρχουν και υπέρμαχοι της άποψης ότι ανασχηματισμός πριν από τις ευρωεκλογές θα απέφερε πολιτικό κόστος και όχι όφελος στην κυβέρνηση. Όπως παρατηρούν, θα πρέπει να αιτιολογηθεί στους ψηφοφόρους γιατί γίνονται νέες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, λιγότερο από ένα χρόνο μετά τον τελευταίο ανασχηματισμό. Επίσης, οι ίδιες πηγές σημειώνουν πως ο ανασχηματισμός θα μπορούσε να αποτελέσει χρήσιμη εφεδρεία για τον κ. Σαμαρά, για την απορρόφηση των όποιων κραδασμών από τυχόν αρνητικό αποτέλεσμα στην αναμέτρηση της 25ης Μαΐου.
Οδηγίες προς υπουργούς και βουλευτές
Τον προεκλογικό αγώνα ενόψει ευρωεκλογών και αυτοδιοικητικών εκλογών κήρυξε ο Α. Σαμαράς σε υπουργούς και βουλευτές της ΝΔ, καλώντας σε εκλογική ετοιμότητα το κόμμα του, προφανώς για παν ενδεχόμενο.
Διάλογοι, σχόλια και φράσεις καταδεικνύουν τη στρατηγική, τις ανησυχίες, αλλά και τις προσδοκίες του πρωθυπουργού για τους επόμενους κρίσιμους μήνες.
“Αν έμπαινα εγώ στο καφενείο θα πέταγα 2-3 “χειροβομβίδες” για τον ΣΥΡΙΖΑ και θα το έκανα άνω – κάτω. Έχετε επιχειρήματα, να τα λέτε”, είπε ο πρωθυπουργός σε στελέχη του κόμματος που τον επισκέφθηκαν για να του ευχηθούν για την ονομαστική του εορτή.
Κάλεσε επίσης τους βουλευτές να μην έρχονται σε αντιπαράθεση με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κρατώντας τις ισορροπίες. “Οι βουλευτές θέλουν στήριξη. Μαζί κυβερνάμε”, είπε ο πρωθυπουργός στέλνοντας σαφές μήνυμα προς την ΚΟ της ΝΔ.
Έρχονται κοινωνικές παροχές
Έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού ακόμα και το ενδεχόμενο να στηθούν τριπλές κάλπες τον Μάιο, η κυβέρνηση επεξεργάζεται σχέδιο παροχών προς τους πολίτες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρωτογενές πλεόνασμα και τα εγκεκριμένα κοινοτικά κονδύλια που φαίνεται να έχουν εξασφαλίσει στην κυβέρνηση ποσό άνω του 1 δισ. Ευρώ, αναμένεται να κατευθυνθούν σε κοινωνικές παροχές.
Το οικονομικό επιτελείο και το Μέγαρο Μαξίμου έχουν ήδη αποφασίσει να διανείμουν το ποσό σε όσους έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση.
Προτεραιότητα στην κυβερνητική ατζέντα έχουν οι άνεργοι και οι χαμηλοσυνταξιούχοι.
Αιχμή των παροχών αποτελεί η επαναφορά του επιδόματος των 1.000 ευρώ το χρόνο σε μισθωτούς του δημοσίου και συνταξιούχους που μέχρι τέλος του 2012 λειτουργούσε ως 13ος και 14ος μισθός.
Στο ποσό του πρωτογενούς πλεονάσματος που πρόκειται να διανεμηθεί συνυπολογίζονται και 340 εκατ. Ευρώ επιπλέον τα οποία προορίζονται για άνεργους νέους ηλικίας 15 έως 24 ετών.
Η περίοδος εξαγγελίας του μέτρου τοποθετείται τον Μάρτιο, ώστε να έχουν βεβαιωθεί τα στοιχεία του πρωτογενούς πλεονάσματος.
Το Μαξίμου θεωρεί “κίνηση μάτ” τις παροχές που θα αλλάξουν το κλίμα στην κοινωνία, ενώ θα δώσουν και πολιτική ανάσα στην κυβέρνηση που βλέπει τον ΣΥΡΙΖΑ να σταθεροποιεί το προβάδισμά του στις δημοσκοπήσεις.
Πηγή: newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια: