ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

22.1.14

ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ!!!! ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΠΡΟΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΩΝ ΝΕΩΝ ΟΡΙΖΟΝΤΙΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΥΨΟΥΣ 1 ΔΙΣ €

Επικίνδυνος ελιγμός Σταικούρα, βλέπει τρύπα 1 δισ. λόγω ενστόλων
Δηλώσεις και κινήσεις που παγιώνουν και διευρύνουν το χάσμα που χωρίζει κυβέρνηση και τρόικα εκδηλώνονται τα τελευταία 24ωρα από στελέχη του οικονομικού επιτελείου. Τοποθετήσεις όπως αυτή του Χρήστου Σταϊκούρα στους Financial Times, ο οποίος ανεβάζει το κόστος της εκτέλεσης της απόφασης του ΣτΕ για τους ενστόλους στο 1 δισ., δημιουργούν περισσότερα σημεία τριβής και ανεβάζουν ντε-φάκτο τις απαιτήσεις της τρόικας.
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών προσπαθώντας να ανεβάσει την πίεση προς τους δικαστές και να ανακόψει την τάση δικαίωσης των προσφυγών που σχετίζονται με μέτρα του Μνημονίου αναφέρει ότι η πολιτική ηγεσία καλείται τώρα να αναζητήσει ισοδύναμα μέτρα για την κάλυψη των απωλειών που προκύπτουν από την απόφαση του ανώτατου ακυρωτικού δικαστηρίου.
Οι δηλώσεις του Χρήστου Σταϊκούρα θα μπορούσε να ερμηνευθούν ως προσπάθεια να προλειανθεί το έδαφος για τα νέα μέτρα, τα οποία σε πολλές περιπτώσεις θα είναι οριζόντια και θα ληφθούν κατ επίκληση της απόφασης και με το αιτιολογικό της αποχώρησης της τρόικας μετά τη συμφωνία.
Το δημοσίευμά των FT επισημαίνει πως η αναμενόμενη δημοσίευση της απόφασης της ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας περί ακύρωσης των μισθολογικών περικοπών που είχαν επιβληθεί στουςένστολους το 2012 -στο πλαίσιο του μνημονίου- ενδέχεται να εκτροχιάσει την εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2014 και να οδηγήσει σε παρόμοια αιτήματα από μέρους και άλλων ομάδων δημοσίων λειτουργών.
Στο δημοσίευμα τονίζεται ότι η απόφαση, η οποία περιήλθε σε γνώση νομικών κύκλων και ΜΜΕ πριν από την επίσημη δημοσίευσή της, αναφέρει πως οι περικοπές κρίθηκαν αντισυνταγματικές και τα παρακρατηθέντα ποσά θα πρέπει να επιστραφούν.
Ισοδύναμα 1 δισ. ευρώ
Σε δηλώσεις του, ο Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος είναι αρμόδιος για την εκτέλεση του προϋπολογισμού, ανέφερε ότι το ζήτημα αυτό δημιουργεί έναν «επιπρόσθετο πονοκέφαλο, έστω κι αν ξεπεράσαμε τους δημοσιονομικούς μας στόχους για το 2013... Θα το κάνουμε εάν είμαστε υποχρεωμένοι, αλλά θα πρέπει να βρούμε δημοσιονομικά ισοδύναμα (μέτρα) επί μονίμου βάσεως».
Δήλωσε επίσης πως δεν είναι σαφές εάν και κατά πόσον η απόφαση του ΣτΕ θα ισχύσει αποκλειστικά και μόνον για τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων και των υπηρεσιών ασφαλείας ή θα συμπεριλάβει και άλλους εργαζόμενους στο «ίδιο ειδικό μισθολογικό καθεστώς», όπως οι δικαστικοί και οι πανεπιστημιακοί δάσκαλοι.
Εάν όλες αυτές οι ομάδες εργαζομένων ομαδοποιηθούν, το κόστος για τον προϋπολογισμό θα μπορούσε να υπερβεί το 1 δισ. ευρώ, ποσό που ισούται με το 0,5% του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος (ΑΕΠ) της Ελλάδας, επισήμανε ο αναπληρωτής υπουργός.



info by sofokleousin

Δεν υπάρχουν σχόλια: