ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

21.1.14

Ανάπτυξη, τρόμος και τιμωρία, η πολιτική «βεντάλια» του Μαξίμου


 Ανάπτυξη, τρόμος και τιμωρία, η πολιτική «βεντάλια» του Μαξίμου

Σε ιδιαίτερα εκρηκτικό πολιτικό και κοινωνικό ναρκοπέδιο βρίσκεται η Ελλάδα καθώς η κυβέρνηση ανοίγει τη βεντάλια της πολιτικής της και επιχειρεί να επανατοποθετηθεί απέναντι στους πολίτες. Οι υψηλοί τόνοι της αντιπαράθεσης που έχουν υιοθετήσει κυβέρνηση και αντιπολίτευση και τα πολλά ανοιχτά μέτωπα σκιαγραφούν ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο σκηνικό που δύσκολα μπορεί να οριοθετηθεί. Όπως αποκαλύπτεται από τις εξελίξεις το Μαξίμου ανοίγει σταδιακά μια βεντάλια πατώντας στο τρίπτυχο που περιέγραψε στην ομιλία του στο Ελληνογερμανικό επιμελητήριο ο πρωθυπουργός: «Ανάπτυξη, με απασχόληση, σταθερότητα, Δικαιοσύνη»
Χρηστός Φράγκου
Ετσι κυβέρνηση και αντιπολίτευση φαίνεται ότι σε σκιαμαχίες, δοκιμάζοντας τις δυνάμεις τους και διαμορφώνοντας μικροπολιτικούς συσχετισμούς. Την ίδια ώρα η κοινωνία αδυνατεί να παρακολουθήσει τις εξελίξεις, εξοντωμένη από τη χρόνια κρίση η οποία έχει αποσαθρώσει τις παραγωγικές δυνάμεις.
Ενδεικτική της κόπωσης της κοινωνίας είναι η δραματική μείωση της τηλεθέασης των τηλεοπτικών δελτίων ειδήσεων, σε βαθμό που το κεντρικό δελτίο του Mega Channel υποχώρησε στο 7% και η παρουσιάστριά του, Όλγα Τρέμη, υποχρεώθηκε σε… άδεια.
Η Δικαιοσύνη επιχειρώντας να ικανοποιήσει το κοινό περί δικαίου αίσθημα και να ανακουφίσει την κοινωνία που ζητά «τιμωρία» βρίσκεται στη μέση ενός ιδιότυπου ξεκαθαρίσματος πολιτικών και επιχειρηματικών λογαριασμών.
Συλλήψεις επιχειρηματιών, βίαιη μεταβολή του πολιτικού σκηνικού, επαναφορά της τρομοκρατικής απειλής, σεναρίων πολιτικής και οικονομικής αποσταθεροποίησης συνθέτουν μια ακαθόριστη αλλά τρομακτική εικόνα της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί.
Όλα αυτά ενώ η κυβέρνηση επιχειρεί να γυρίσει τον αναπτυξιακό διακόπτη της οικονομίας χωρίς όμως να διαθέτει κεφάλαια και επενδύοντας το κλίμα και τις προσδοκίες για έλευση ξένων επενδυτών.
Ετσι από τη μια πλευρά επιχειρεί με συνοπτικές διαδικασίες να κλείσει το ζήτημα του χρέους, εγκαταλείποντας το στόχο του κουρέματος και από την άλλη ζητά από τη Γερμανία και κατ επέκταση από τους δανειστές την συμβολική αποχώρηση της τρόικας ώστε να τονωθεί πολιτικά.
Όπως έχει επισημάνει το Sofokleousin.gr η αποχώρηση της τρόικας δεν θα οδηγήσει σε διαφοροποίηση των πολιτικών καθώς οι δημοσιονομικοί στόχοι και το υπέρογκο Δημόσιο χρέος δεν επιτρέπουν κάτι τέτοιο.
Από την άλλη πλευρά μετά την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης της επιχείρησης «καθαρά χέρια» που είχε σαν αποτέλεσμα της συλλήψεις πρώην τραπεζιτών και επιχειρηματιών που βρίσκονταν σε κατάρρευση και από εστάλησαν τα απαραίτητα μηνύματα προς άλλους κορυφαίους παράγοντες αναμένεται άμεσα η επανεκκίνηση της διαδικασίας των αποκρατικοποιήσεων.
Ετσι η κυβέρνηση έχοντας βγάλει εκτός παιχνιδιού πολλούς επιχειρηματίες και βάζοντας «πάγο» θα επιταχύνει τη νομή της πίτας με στόχο να έχει ολοκληρωθεί πριν το Μάιο.
Παράλληλα θα ανοίξει και ολόκληρη η πολιτική «βεντάλια» που περιλαμβάνει την αναδιάταξη του πολιτικού χάρτη, στα πλαίσια του οποίου αναζητείται modus vivendi της λαϊκής Δεξιάς με την εθνικιστική Δεξιά.
Όλα αυτά ενώ θα βρίσκεται σε εξέλιξη η δίκη του Γιώργου Παπακωνσταντίνου στο Ειδικό Δικαστήριο για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, η δίκη των ηγετικών στελεχών της Χρυσής Αυγής, με νέες αποκαλύψεις καθώς και η απόδωση δικαιοσύνης για τα τραπεζικά σκάνδαλα.
Η τοποθέτηση του Αντώνη Σαμαρά
«Έχουμε πολύ δρόμο, τα δύσκολα, όμως, είναι πίσω μας». Αυτό δήλωσε, μεταξύ, άλλων, στην ομιλία του σε εκδήλωση του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.
Ο Πρωθυπουργός, ακόμη, είπε ότι υπάρχουν ενδείξεις για ανάπτυξη το 2014 μετά από έξι χρόνια ύφεσης και τόνισε πως «διαψεύσαμε όλες τις Κασσάνδρες» και «αλλάξαμε την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό».
Όπως, μάλιστα, είπε «θα επιστραφεί στην κοινωνία το 70% του πρωτογενούς πλεονάσματος» με σκοπό την ανακούφιση των ασθενέστερων.
 «Με θυσίες κάναμε τη μεγαλύτερη δημοσιονομική προσαρμογή στον κόσμο», τόνισε, επίσης, ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας παράλληλα πως προχωράμε με στόχο το τέλος των Μνημονίων.
«Υπάρχουν δυνάμεις που ποντάρουν στην αποτυχία μας μέσα στην Ελλάδα», σχολίασε ο κ. Σαμαράς, υπογραμμίζοντας πως «κάναμε το δικό μας μερίδιο, περιμένουμε και από τους άλλους το ίδιο».
»Τα βάζουμε με όλα και με όλους που οδήγησαν τη Χώρα ως εδώ και τη θέλουν κολλημένη στο τέλμα. Ήδη βλέπετε για πολλές περιπτώσεις ότι το λόγο τον έχει ήδη η Δικαιοσύνη. Κι έχει ανοίξει ο δρόμος για την τιμωρία όσων επωφελήθηκαν καταστάσεων κι όσων λεηλάτησαν τον τόπο. Δεν θέλω να πω κάτι άλλο πάνω σε αυτό, γιατί τώρα έχει αναλάβει η Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της χωρίς περισπασμούς και χωρίς την ανάμειξη κανενός.
»Δεν θέλω βέβαια κανέναν αθώο να την πληρώσει! Αλλά δεν θέλω και κανέναν ένοχο να τη γλιτώσει! Ούτε κυνήγι μαγισσών, ούτε και συγκάλυψη ή ατιμωρησία!
Αυτή τη στιγμή, λοιπόν, ποια είναι η μεγαλύτερη επιτυχία –αν μπορώ να το πω- της Κυβέρνησης; Ότι ξεπερνάμε τώρα «το σημείο της μη επιστροφής». Ότι δεν υπάρχει «γυρισμός» σε όσα εκείνα που μας πλήγωσαν, μας ντρόπιασαν και μας πόνεσαν στο παρελθόν.
»Κι αν κάποιοι θέλουν και πάλι να μας γυρίσουν πίσω στο μεγάλο κράτος της κομματικής συντεχνίας, να ξέρουν ότι όλα αυτά τέλειωσαν οριστικά.  ύνη».
 
 
sofokleousin

Δεν υπάρχουν σχόλια: