ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

23.1.14

Από το Μνημόνιο στις... χειροπέδες


 Από το Μνημόνιο στις... χειροπέδες

Η ΝΔ αναγκάζεται να αλλάξει την εκλογική ατζέντα, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ περνά μπροστά (και) στα θέματα της οικονομίας.
Μεγαλύτερη "δόση" τρομολαγνείας, σκανδαλολογίαςκαι θεμάτων με πρωταγωνιστές τις δικαστικές αρχές και την αστυνομία θα περιλαμβάνει η επικοινωνιακή μάχη των κομμάτων τους επόμενους μήνες.  Καθώς οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το μεγαλύτερο ποσοστό ψηφοφόρων εμπιστεύεται πλέον περισσότερο τον ΣΥΡΙΖΑ για τη διαχείριση της οικονομίας, η ΝΔ αναγκάζεται να αλλάξει  την εκλογική επικοινωνιακή στρατηγική της. Θα προσπαθήσει να μεταθέσει το επίκεντρο της δημόσιας συζήτησης από τα φλεγοντα ζητήματα της οικονομικής κρίσης στα θέματα ασφάλειας, δημιας τάξης και καταπολέμησης της διαφθοράς, αξιοποιώντας  "ευκαιρίες" που προσφέρουν η  - πραγματική ή υποθετική -  δράση τρομοκρατικών ομάδων και οι διώξεις/συλλήψεις για σκάνδαλα και μίζες.
Η στρατηγική αυτή συζητείται από καιρό στο επιτελείο του Αντ. Σαμαρά και έχει δοκιμασθεί στην πράξη τις τελευταίες εβδομάδες.  Υιοθετείται  αναγκαστικά ως βασική γραμμή πλεύσης,  ποιοτική διαφοροποίησδμε βάση τα  ευρήματα νέων δημοσκοπήσεων, που δείχνουν μια σημαντική "ποιοτική" διαφοροποίηση στις εκτιμήσεις των ψηφοφόρων
Μτά τα διαδοχικά γκάλοπ του προηγούμενου 15ημέρου που επιβεβαίωσαν την εκτίμηση ότι παγιώνεται και διευρύνεται η διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ στην πρόθεση ψφου, "ποιοτική" διαφοροποίηση  προκύπτει από τα αποτελεσματα δημοσκόπησης της Pulse, που παρουσιάζονται στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας "Το Ποντίκι".
Για πρώτη φορά ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται να είναι το κόμμα το οποίο εμπιστεύονται οι περισσότεροι ψηφοφόροι για τη διαχείριση της οικονομίας. Στον τομέα αυτόν υπερτερούσε σταθερά μέχρι τώρα η ΝΔ, ανεξάρτητα από τα ποσοστά που συγκέντρωνε στην πρόθεση ψήφου.
Η διαχείριση του δημοσιονομικού προβλήματος και η πολιτική εξόδου από την οικονομική κρίση ήταν μεχρι τώρα το  "αδύνατο σημείο" του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο προσθούσε να αξιοποιεί πολιτικά και επικοινωνιακά η ΝΔ, ελπίζοντας ότι  εκεί μπορεί να κερδίσει "στα σημεία".

Τώρα οι ψηφοφόροι εμφανίζονται να  εμπιστεύονται  και για τα οικονομικά θέματα περισσότερο την αξιωματικά αντιπολίτευση, έχοντας ως δεdομένο τα αποτελέσματ της πολιτικής που ακολούθησε το κυβερνών κόμμα.
Αυτή η διαφοροποίηση αλλάζει άρδην τα δεδομένα του πολιττικού παιχνιδιού και  θα αναγκάσει τη ΝΔ  αλλάξει την επικοινωνιακή στρατηγική της, ψάχνοντας νέα  "όπλα" στην προεκλογική μάχη.
Οι επιτελείς του κ. Σαμαρά και οι επικοινωνιολόγοι της ΝΔ εκτιμούν ότι  το κυβερνών κόμμα  θα μπορέσει να αναστρέψει τη διαμορφούμενη τάση διαφοροποίησης του εκλογικού σώματος, μόνον εάν ολοκληρώσει "επιτυχώς" τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, εξασφαλίσει συμφωνία για ελάφρυνση χρέους και κατορθώσει να πείσει ότι το Μνημόνιο και η τρόικα  γίνονται παρελθόν.
 Σε διαφορετική περίπτωση πρέπει  με κάποιο τρόπο να  φέρει στο επίκεντρο της δημόσιας συζήτησης τα θέματα της  ασφάλειας των πολιτών, της δημόσιας τάξης και της τρομοκρατίας,  καλλιεργώντας μάλιστα τεxνητή όξυνση και πόλωση.
Τα θέματα αυτά -  τα οποία επιχειρεί ήδη να αξιοποιήσει με αφορμή την υπόθεση Ξηρού - θα γίνουν  κεντρικοί άξονες της

Η δημοσκόπηση της Pulse

Στη δημοσκόπηση της Pulse που δημοσιεύται σήμερα στο "Ποντίκι", ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει σαφές προβάδισμα έναντι της Ν.Δ. με διαφορά 3%. Αυτή η ποσοστιαία διαφορά διατηρείται και μετά την αναγωγή επί των εγκύρων απαντήσεων/ψήφων.

Αυξάνοντας τη δύναμη του κατά 0,5% σε σχέση με τη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρίας τον Δεέμβριο, ο ΣΥΡΙΖΑ  συγκεντρώνει 23% στην πρόθεση ψήφου. Η Νέα Δημοκρατία παραμένει  στο 20%, όσο είχε στην δημοσκόπηση του Δεκεμβρίου.. Ακολουθούν Χρυσή Αυγή με 11% (-0,5%), ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ με 5,5%, ΑΝ.ΕΛΛ. 4,5% και ΔΗΜ.ΑΡ. 2,5% (-0,5%).

Με αναγωγή επί των εγκύρων ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει 25% και η Ν.Δ. 22%. Ακολουθούν Χ.Α. με 12%, ΠΑΣΟΚ 6%, ΚΚΕ 5,5%, ΑΝ.ΕΛΛ. 5% και ΔΗΜ.ΑΡ. 3%.



sofokleousin

Δεν υπάρχουν σχόλια: