ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

23.1.14

Τότε που ο Σαμαράς έλεγε τα ίδια με όσα λέει τώρα ο Τσίπρας.


Του Γιώργου Δελαστίκ
 
Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου 2014. Βουλή των Ελλήνων. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας απευθύνεται στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του. Είναι κατηγορηματικός και σαφέστατος: "Αν τολμήσουν να ζητήσουν την υπογραφή μας στα μνημόνιά τους, θα πάρουν εκ νέου την απάντηση που πήραν και την προηγούμενη φορά. Ψάξτε αλλού για συνένοχους στο έγκλημα! Εμείς ούτε τις επικύψεις συνηθίζουμε ούτε μας...
κρατάνε από πουθενά για να μας εκβιάζουν και να απαιτούν την υπογραφή και τη συναίνεσή μας στην πολιτική που καταστρέφει τη χώρα!" διακηρύσσει χωρίς περιστροφές.

Βουλή των Ελλήνων και πάλι. Αυτή τη φορά, αίθουσα της ολομέλειας. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι λάβρος κατά της κυβέρνησης: " Δεν θα γίνουμε συνένοχοι! Oπως απορρίψαμε το μνημόνιο 1, έτσι θα απορρίψουμε και αυτά που προεξοφλούνται με το μνημόνιο 2... Τα μνημόνια είναι η πολιτική δέσμευση για μια επ' άπειρον ασφυξία της οικονομίας. Αν θέλετε συναίνεση στην ασφυξία, να τη βρείτε αλλού!"

"Πέρυσι βρήκατε άλλους να σας στηρίξουν, φέτος θα είναι πιο δύσκολο λόγω λαϊκής κατακραυγής" δηλώνει αταλάντευτος. Αν όμως νομίζετε ότι αυτός που είπε τα παραπάνω λόγια ήταν ο Αλέξης Τσίπρας σε κάποια προηγούμενη παρέμβασή του στη Βουλή, κάνετε λάθος. Η σκηνή που σας περιγράψαμε στο κοινοβούλιο έχει λάβει χώρα πριν από τρία χρόνια. Την Παρασκευή, 11 Φεβρουαρίου 2011. Τότε όμως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν ήταν ο Τσίπρας, ήταν ο... Αντώνης Σαμαράς! Ο Σαμαράς είπε λοιπόν τα όσα προαναφέρθηκαν! Το τι έκανε ο ίδιος όταν ανέλαβε την εξουσία είναι μια άλλη, θλιβερή ιστορία, αλλά δύσκολα μπορεί κάποιος να ισχυριστεί στα σοβαρά ότι υπάρχει ουσιαστική διαφορά ανάμεσα σε αυτά που έλεγε τότε ο Αντώνης Σαμαράς και σε αυτά που λέει τώρα ο Αλέξης Τσίπρας!

Δεν επρόκειτο πάντως για κάποια εντελώς τυχαία σύμπτωση θέσεων. Ας προχωρήσουμε σε ένα διασκεδαστικό πολιτικό κουίζ. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνει την εξής δήλωση: "Εχετε προσχωρήσει στον ακραίο νεοφιλελεύθερο μύθο πως όταν όλα γίνουν άμμος και χώμα, τότε θα υπάρχει ανάπτυξη"!

Αν στοιχηματίσατε πως αυτό το είπε σίγουρα ο Τσίπρας, λυπούμαστε, αλλά χάσατε! Oχι, ο Σαμαράς το έχει πει κι αυτό - και μάλιστα στην ίδια συνεδρίαση της Βουλής! Πάμε όμως παρακάτω. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατακεραυνώνει την κυβέρνηση: "Καταφεύγετε σε πρωτοφανείς μεθόδους καταστολής... Σκληρά μέτρα περνάνε με πειθώ, όχι με δικτατορικά μέτρα απαγόρευσης συναθροίσεων. Εχετε χάσει κάθε επαφή με το δημόσιο αίσθημα δικαίου... Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τις κοινωνικές αντιδράσεις με εφαρμογή χουντικών μεθόδων...Με αυτή την πολιτική (η κυβέρνηση) δημιουργεί εκρήξεις, δυναμιτίζει την ελληνική κοινωνία... Ως τώρα προκαλέσατε στον ελληνικό λαό σοκ και δέος. Τώρα δημιουργείτε οργή". Αν στοιχηματίσατε ότι αυτά τα "αριστερίστικα" τα είπε ο Τσίπρας διαμαρτυρόμενος επειδή η κυβέρνηση Σαμαρά απαγόρευσε στις 8 Ιανουαρίου κάθε διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας εναντίον της ελληνικής προεδρίας στην ΕΕ, με τα ΜΑΤ να διαλύουν συγκέντρωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, λυπούμαστε, αλλά πάλι χάσατε τα λεφτά σας! Οσο και αν αυτό σας ακούγεται εξωφρενικό με βάση τα όσα λέει και κάνει σήμερα η κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, ο Σαμαράς και πάλι -και μάλιστα στη Βουλή- τα είχε πει αυτά στις 11 Φεβρουαρίου 2011 κατακεραυνώνοντας την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, με αφορμή την απαγόρευση συγκέντρωσης αγροτών στις Σέρρες. Το διασκεδαστικό είναι ότι ο Αντώνης Σαμαράς θεωρεί και σήμερα, όπως συνάγεται από την ομιλία του στο ευρωκοινοβούλιο την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014, ότι αυτός ήταν... "τέλειος" και "εποικοδομητικός" στον ρόλο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όταν έλεγε τα προλεχθέντα.

«Μακάρι να είχα κι εγώ μια τέτοια αντιπολίτευση!» είπε στην ευρωβουλή αναφερόμενος στον... εαυτό του (!), στηλιτεύοντας ταυτόχρονα τον ΣΥΡΙΖΑ ότι "ακροβατεί μεταξύ συγκαλυμμένου εξτρεμισμού και λαϊκισμού". Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε μια πολύ οξυδερκή παρατήρηση: "Ο κύριος Σαμαράς διήνυσε με αστραπιαία ταχύτητα την απόσταση από τον οικονομικό χειμώνα τής λάθος συνταγής στην πολιτική άνοιξη των μνημονίων" είπε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ. Πολύ σωστά. 
 
Ευχόμαστε ο Αλέξης Τσίπρας, όταν ασκήσει την εξουσία σύντομα, να μη χρειαστεί να επαναλάβει ποτέ αυτή τη φράση ως αυτοκριτική. Οψόμεθα...

Πηγή:  ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: