ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

22.1.14

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ! Ενέκριναν τα δάνεια – μαμούθ στους καναλαρχες;


20140121-000925.jpg

Του Μάκη Ντόβολου

Η αγορά στενάζει από την έλλειψη ρευστότητας, επιχειρήσεις κλείνουν η μία μετά την άλλη γιατί δεν τους χορηγείται έστω ένα μικρό ποσό ως κεφάλαιο κίνησης, έμποροι – επαγγελματίες – βιοτέχνες αυτοκτονούν κάτω από το βάρος των υποχρεώσεων και το φόβο των κατασχέσεων και της στέρησης της προσωπικής τους ελευθερίας. Για να μην μιλήσουμε για μισθωτούς – συνταξιούχους και ανέργους όπου εκεί λαμβάνει χώρα ένα κοινωνικό ολοκαύτωμα. Όμως, όλα τα παραπάνω δεν «αγγίζουν» την κάστα των διαπλεκόμενων συμφερόντων η οποία ζει και βασιλεύει εν μέσω οικονομικών και κοινωνικών ερειπίων.
Μέσα στην εβδομάδα επιβεβαιώθηκε το ρεπορτάζ της Κυριακάτικης Αυγής και της συναδέλφου Αγγέλας Νταρζάνου σύμφωνα με το
οποίο τα εκδοτικά συγκροτήματα ΔΟΛ και ΠΗΓΑΣΟΣ ενισχύονται με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ από τραπεζικό δανεισμό προκειμένου να συνεχίσουν απρόσκοπτα τη μνημονιακή τους προπαγάνδα.


Ειδικότερα η Εθνική τράπεζα ενέκρινε την ανανέωση ομολογιακού δανείου 20 εκατ. ευρώ στην εταιρία ΠΗΓΑΣΟΣ της οικογένειας Μπόμπολα (εργολάβων, εκδοτών και ρυθμιστών των πολιτικών καταστάσεων στην Ελλάδα) το οποίο είχε λήξει στις 31/12/2013.
Παράλληλα, οι τράπεζες AlphaBank, Εθνική, Πειραιώς και Εurobank (δηλαδή όλες οι συστημικές) ενέκριναν τη χορήγηση κοινοπρακτικού δανείου ύψους 98 εκατ. ευρώ προς την εταιρία Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη (του γνωστού και μη εξαιρετέου Ψυχάρη), το οποίο είναι δεκαετούς διάρκειας με διετή περίοδο χάριτος.
Πηγές από τις τράπεζες ανέφεραν ότι το εν λόγω δάνειο αφορά αποκλειστικά την αναδιάρθρωση παλαιών δανείων, ενώ παράλληλα η χορήγηση του συνδέθηκε με τον όρο, ο βασικός μέτοχος να ενισχύει κεφαλαιακά την εταιρία με ποσό της τάξης των 10 εκατ. ευρώ (βέβαια ο μόνος πραγματικός όρος που τέθηκε ήταν οι εκατοντάδες «ανθρωποθυσίες» που έλαβαν χώρα τα τελευταία χρόνια και στους δύο επιχειρηματικούς ομίλους). Όμως το δημοσίευμα της Αυγής αναφέρει πως από τα 98 εκατ. ευρώ τα 83 εκατ. ευρώ θα χρησιμοποιηθούν για την αναχρηματοδότηση παλαιών δανείων ενώ τα υπόλοιπα 15 εκατ. ευρώ θα αποτελέσουν νέα ρευστότητα για την εταιρία.

Επιπλέον σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ατομικό δάνειο του Σταύρου Ψυχάρη από την AlphaBank ύψους 57 εκατ. ευρώ μετατρέπεται σε εταιρικό, ενώ του εγκρίθηκε και νέο προσωπικό δάνειο ύψους 8 εκατ. ευρώ (ε ρε γλέντια στην υγεία των κορόιδων…).
Όποια και αν είναι τα ακριβή ποσά που χορηγήθηκαν, το αδιαμφισβήτητο γεγονός είναι πως εξαιρετικά προβληματικές εταιρίες συνεχίζουν να λαμβάνουν δάνεια όταν άλλες επιχειρήσεις, οικονομικά περισσότερο υγιείς και με παραγωγικό/εξωστρεφή προσανατολισμό, είναι αποκλεισμένες από τη τραπεζική χρηματοδότηση με ότι αυτό συνεπάγεται για τη λειτουργία τους. Για παράδειγμα ΔΟΛ και ΠΗΓΑΣΟΣ παρουσιάζουν υψηλές ζημιές τα τελευταία χρόνια ενώ οι συνολικές υποχρεώσεις ξεπερνούν τα 200 εκατ. ευρώ για κάθε μία εταιρία. Είναι προφανές ότι τα νέα δάνεια που τους χορηγούνται δεν υπάρχει περίπτωση να αποπληρωθούν.
Γιατί τους τα δίνουν όλα;
Γιατί, όμως, δίνονται; Διότι ο ρόλος τους παραμένει χρήσιμος ως προπαγανδιστών του μνημονίου και μηχανισμών δημιουργίας κλίματος φόβου, ανασφάλειας και παραίτησης στην ελληνική κοινωνία. Με άλλα λόγια, κυβέρνηση και τρόικα κρατούν εν ζωή τα επιχειρηματικά εκδοτικά ζόμπι (τα οποία βέβαια πίνουν το «αίμα» από ζωντανές δυνάμεις του τόπου) καθώς ο ρόλος τους ως μηχανισμός πλύσης εγκεφάλου παραμένει αναντικατάστατος.


olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: