ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

25.1.14

Τα στελέχη της ΕΕ περιφρονούν τις δουλοπρεπείς ελληνικές ελίτ.

«Οποιος έχει την ευκαιρία να συζητήσει κατ’ ιδίαν με στελέχη του ευρωιερατείου διαπιστώνει την περιφρόνησή τους για τις ελληνικές άρχουσες ελίτ. Τις περιφρονούν για τον κλεπτοκρατικό χαρακτήρα τους, για τη δουλοπρέπειά τους και για την απουσία εθνικής ευθύνης και στοιχειώδους πατριωτισμού».

Μεταμοντέρνα αποικία και ευρωπαϊκή προεδρία

Του Σταύρου Λυγερού

Η ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ τελετή για την ανάληψη της εκ περιτροπής ευρωπαϊκής προεδρίας χρησιμοποιήθηκε από την κυβέρνηση Σαμαρά ως ευκαιρία για να πουλήσει πολιτικές χάντρες στην ελληνική κοινή γνώμη. Στην πραγματικότητα, όμως, συνιστά μία πικρή ειρωνεία, δεδομένου ότι η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε μεταμοντέρνα αποικία στο πλαίσιο μιας μεταλλαγμένης Ε.Ε.

Υπογραμμίζουμε ότι το ενοποιητικό εγχείρημα οικοδομήθηκε στη βάση της ισοτιμίας κάθε κράτους-μέλους, ανεξαρτήτως μεγέθους και ισχύος. Αυτή η αρχή ήταν, άλλωστε, που το κατέστησε ελκυστικό. Ο γαλλογερμανικός άξονας λειτουργούσε σαν ατμομηχανή, αλλά οι σύνοδοι κορυφής ήταν πάντα πεδία σκληρής εποικοδομητικής διαπραγμάτευσης. Προφανώς, ποτέ η Γερμανία δεν μετρούσε το ίδιο με τη Μάλτα, αλλά υπήρχε χώρος για τα συμφέροντα ακόμα και του πιο μικρού εταίρου. Κι αυτό ήταν που στο πολιτικό επίπεδο ενίσχυε τον συνεκτικό δεσμό και την ελκτική δύναμη. Η εκ περιτροπής προεδρία της Ε.Ε., μάλιστα, θεσμοθετήθηκε για να συμβολίσει ακριβώς τη θεμελιακή αρχή της ισοτιμίας, η οποία σήμερα έχει καταντήσει άδειο κέλυφος. Καταλύτης για να εκδηλωθούν οι υφέρπουσες ηγεμονιστικές τάσεις του Βερολίνου και για να μεταλλαχθεί η Ε.Ε. ήταν η κρίση. Η σημερινή Ευρώπη είναι πολύ διαφορετική από αυτό που ήταν πριν από το 2008.

Αντί για «ευρωπαϊκή Γερμανία», που ήθελαν όχι μόνο οι ΗΠΑ, η Βρετανία και η Γαλλία, αλλά και η προηγούμενη γενιά Γερμανών πολιτικών που βίωσε τον απόηχο του ναζισμού, έχουμε διολισθήσει στη «γερμανική Ευρώπη». Σήμερα η Ευρώπη έχει αποκτήσει αφεντικό και οι χώρες-μέλη έχουν ιεραρχηθεί. Αυτό δεν θα είχε καταστεί δυνατόν εάν η πολιτική της Μέρκελ για επιβολή της μονοδιάστατης λιτότητας στην ευρωπαϊκή περιφέρεια -κι όχι μόνο- δεν συνέπλεε με τα συμφέροντα της ευρωπαϊκής ολιγαρχίας του χρήματος. Εάν για τις υπόλοιπες χώρες του ευρωπαϊκού Νότου η πολιτική του ευρωιερατείου (στους κόλπους του ο γερμανικός παράγοντας κατέχει δεσπόζουσα θέση) συνιστά σκληρή δοκιμασία, για την Ελλάδα συνιστά καταστροφή. Τα καλά λόγια του Μπαρόζο στο Ζάππειο είναι ρητορική χωρίς αντίκρισμα. Για την ακρίβεια, ηχούν σαν πικρή ειρωνεία στα αφτιά των Ελλήνων που βιώνουν καθημερινά τις συνέπειες της πολιτικής που επιβάλει η τρόικα.

Στην απεγνωσμένη προσπάθειά του να δημιουργήσει θετικές εντυπώσεις και να αγοράσει πολιτικό χρόνο, ο Σαμαράς σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο σε κορώνες αβάσιμης αισιοδοξίας. Τα γεγονότα, όμως, είναι πεισματάρικα. Εάν κανείς συγκρίνει τις προβλέψεις όχι μόνο των μνημονιακών κυβερνήσεων, αλλά και της Κομισιόν και του ΔΝΤ και του ΟΟΣΑ για την εξέλιξη της ελληνικής οικονομίας από το 2010 και μετά, θα διαπιστώσει τεράστιες αποκλίσεις από την πραγματικότητα, τις πιο κραυγαλέες διαψεύσεις. Αντί για ανάκαμψη, συσσωρεύονται συνεχώς οικονομικά και κοινωνικά ερείπια.

Εάν το μνημόνιο ήταν απλώς ένα λάθος κάποιων καλοπροαίρετων, τα εξόφθαλμα καταστροφικά αποτελέσματα θα έπρεπε να έχουν προ πολλού ωθήσει το ευρωιερατείο σε μία αναθεώρηση της ασκούμενης πολιτικής. Αντ’ αυτού, όχι μόνο εμμένει στην ίδια καταστροφική «θεραπεία», αλλά και εντείνει τις πιέσεις του. Το συμπέρασμα είναι ότι πίσω από την επίσημη ρητορική υπάρχει κρυφή ατζέντα. Μπορεί οι εγχώριες κυβερνήσεις να μην έχουν σχέδιο, αλλά οι Γερμανοί έχουν. Τουλάχιστον από ένα χρονικό σημείο και πέρα επεδίωξαν και επέτυχαν να μετατρέψουν την Ελλάδα σε μεταμοντέρνα αποικία τους. Τυπικά παραμένει ισότιμη χώρα-μέλος, αλλά στην πράξη έχει συρρικνωμένα δικαιώματα. Σε πολλές περιπτώσεις και κατά παράβαση του κοινοτικού κεκτημένου, ελήφθησαν αποφάσεις για την Ελλάδα χωρίς καν τη συμμετοχή της. Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έχει δηλώσει ότι «τα μέτρα τα οποία μάς επιβάλλονται θυμίζουν κατοχή» (29-10-2012).

Στην πραγματικότητα, για τα μείζονα θέματα αποφασίζουν οι Γερμανοί και μέσω της τρόικας τα επιβάλουν στην ελληνική κυβέρνηση. Η κλασική τακτική τους είναι να διασύρουν και να πιέζουν ασφυκτικά μέχρι η ελληνική Βουλή να ψηφίζει τις εκάστοτε απαιτήσεις τους. Τότε, λένε έναν ανέξοδο καλό λόγο, τον οποίο οι μνημονιακές κυβερνήσεις πουλάνε στην εγχώρια κοινή γνώμη σαν μεγάλη πολιτική επιτυχία!

Το σύνδρομο της εξάρτησης και η αλλαγή αφεντικού
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕΡΚΕΛ τηρεί στοιχειωδώς τα προσχήματα, αλλά άλλοι Γερμανοί παράγοντες δεν μασάνε τα λόγια τους. Υπογραμμίζουν ότι το μνημόνιο περιορίζει δραστικά και την εθνική κυριαρχία και τη δημοκρατία στην Ελλάδα. Ο πρόεδρος των Γερμανών εξαγωγέων Αντον Μπέρνερ, αναφερόμενος στην Ελλάδα, δήλωσε ότι ευτυχώς έχει περιορισθεί η εθνική της κυριαρχία και έχουν αναλάβει οι βόρειοι. Προσέθεσε ότι οι Γερμανοί θα ασκήσουν τρομακτικές πιέσεις στις νοτιοευρωπαϊκές χώρες και θα τις ελέγξουν με επιτρόπους που θα τους υπαγορεύουν τι θα κάνουν. Οταν του επισημάνθηκε ότι μιλάει ωμά, απάντησε: «Εγώ είμαι επιχειρηματίας και μπορώ να μιλάω ελεύθερα. Η κ. Μέρκελ δεν μπορεί». (Realnews 2-12-2012).

Διαποτισμένες από το σύνδρομο εξάρτησης, οι ελληνικές άρχουσες ελίτ υιοθέτησαν εξαρχής την πολιτική που έρχεται ντελίβερι από το ευρωιερατείο. Αυτό που καθόρισε τη στάση τους ήταν η προσδοκία ότι με την υπακοή τους θα διασώσουν τα προνόμιά τους κι όχι το γεγονός ότι αυτή η πολιτική καταστρέφει την Ελλάδα. Η εγχώρια «παράταξη του μνημονίου» συχνά γίνεται βασιλικότερη του βασιλέως και αναμασάει μέσα από τα κατεστημένα ΜΜΕ την εκπορευόμενη από το Βερολίνο προπαγάνδα ψυχολογικής εξουθένωσης. Η προθυμία των εγχώριων αρχουσών ελίτ να προσαρμοσθούν, αλλάζοντας αφεντικό, διευκολύνει πολύ την προσπάθεια του Βερολίνου να υφάνει ένα δίκτυο επιρροής και εξαρτήσεων στο εσωτερικό της Ελλάδας.

Οποιος έχει την ευκαιρία να συζητήσει κατ’ ιδίαν με στελέχη του ευρωιερατείου διαπιστώνει την περιφρόνησή τους για τις ελληνικές άρχουσες ελίτ. Τις περιφρονούν για τον κλεπτοκρατικό χαρακτήρα τους, για τη δουλοπρέπειά τους και για την απουσία εθνικής ευθύνης και στοιχειώδους πατριωτισμού.

Η περιφρόνησή τους αυτή, βεβαίως, δεν εμποδίζει τους Γερμανούς και κοινοτικούς αξιωματούχους να χτυπάνε δημοσίως την πλάτη της υπάκουης κυβέρνησης Σαμαρά και να τη στηρίζουν με ανέξοδες δηλώσεις. Δηλώσεις που τα κατεστημένα ΜΜΕ μετατρέπουν σε περιφανείς διπλωματικές επιτυχίες για να παραμυθιάσουν όσους ακόμα Ελληνες είναι διατεθειμένοι να παραμυθιαστούν.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΟΥΣΦΕΤΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΙΝΕ ΓΣΕΕ‏
Τέρμα η σιωπή. Τέρμα τα ρουσφέτια!
Βρήκαν αφορμή για διορισμούς προεκλογικά μέσω του προγράμματος «Ανάπτυξη δικτύου υπηρεσιών πληροφόρησης, συμβουλευτικής υποστήριξης»

και ενδυνάμωσης εργαζομένων» oι μνημονικές δυνάμεις της Χώρας μας!

Μιλάμε για ένα από τα δήθεν ελπιδοφόρα προγράμματα της ΓΣΕΕ...Ένα πρόγραμμα που ζητούσε αρχικά διδάκτορες (έτσι εγκρίθηκε από το ΈΣΠΑ) που όμως κατέληξε στο να διοριστούν πτυχιούχοι ΑΕΙ (κυρίως ψηφοφόροι του Πασοκ).Είναι δυνατόν? Mε 3% το πασοκ ακόμα διορίζει κόσμο στη ΓΣΕΕ και τη θεωρεί τσιφλίκι της... 3% παίρνει έλεος!


ΕΔΩ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

http://www.inegsee.gr/userfiles/file/%CE%91%CE%A0%CE%9F%CE%A4%CE%95%CE%9B%CE%95%CE%A3%CE%9C%CE%91%CE%A4%CE%91%20%CE%94%CE%99%CE%9A%CE%A4%CE%A5%CE%9F%CE%A5.pdf

Όταν λοιπόν είδανε οι κύριοι αυτοί ότι δεν εμφανίστηκαν διδάκτορες-ρουσφέτια του Πασόκ ή ΝΔ τι κάνανε? Με συνεντεύξεις και εντοπιότητα (καταστρατηγώντας την προκήρυξη) πήραν τους δικούς τους.
Έτσι λοιπόν στη Θράκη άτομο με δύο διδακτορικά έμεινε πίσω. Το ίδιο και στην Κρήτη όπου οι δύο πρώτοι δεν έχουν παρά μόνο πτυχίο πανεπιστημίου. Αλλά και αλλού τα ίδια. Καμία αξιοκρατία. Τα πτυχία σου φίλε δεν έχουν καμία αξία! Εδώ είναι Ελλάδα!
Μάλιστα για να καταλάβατε το μέγεθος της απατεωνιάς δίπλα στους προσληφθέντες δεν αναγράφονται τα προσόντα. Γιατί άραγε? Μα γιατί αφού όλα είναι τόσο αξιοκρατικά? Μήπως για να μη φανεί ότι ο πρώτος στη λίστα τελείωσε ΑΕΙ και ο πέμπτος είναι μεταδιδακτορικός?
Εννοείται βέβαια ότι δεν υπάρχει δικαίωμα ένστασης! Αληθεύει κύριοι της ΙΝΕΓΣΕΕ ότι τα γραφεία σας στο Ηράκλειο Κρήτης συστεγάζονται με τον οικονομικό σφαγέα πασόκο Κεκέρογλου? Μπορείτε να ζείτε έτσι με καθαρή τη συνείδηδη? Αληθεύει ότι μέλη από τα εργατικά κέντρα είχαν πάρει σβάρνα την κρίσιμη μέρα της "συνέντευξης" τους τόπους συνεντεύξεων?
Αυτή είναι η ΙΝΕΓΣΕΕ που όλο διαμαρτύρεται αλλά που στο μαγαζί της διορίζει ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΑ!
ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΠΊΤΙ ΤΟΥ ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΟΥ ΔΕ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΣΧΟΙΝΙ!