ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

22.1.14

Επικίνδυνη ανάφλεξη στην Ουκρανία Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί διαδηλωτές σήμερα και εκατοντάδες τραυματίες στο Κίεβο


 Επικίνδυνη ανάφλεξη στην Ουκρανία

Κυριολεκτικά εκρηκτική τροπή έλαβαν σήμερα οι διαδηλώσεις διαμαρτυρίας στην Ουκρανία, με μέχρι στιγμής δραματικό απολογισμό τουλάχιστον πέντε νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες στο Κίεβο. Σήμερα τέθηκαν σε ισχύ στη χώρα οι νέοι νόμοι που περιορίζουν το δικαίωμα διαδηλώσεων.

Οι διαδηλωτές παραμένουν στους χιονισμένους δρόμους συνεχώς από το Σαββατοκύριακο, διαμαρτυρόμενοι πλέον για την… απαγόρευση των διαδηλώσεων. Οι συγκρούσεις αποτελούν κλιμάκωση των -κυρίως ειρηνικών- δημοσίων διαμαρτυριών που γίνονταν εδώ και πολλές εβδομάδες, με τις οποίες ζητείται να ανακαλεστεί η απόφαση που έλαβε το Νοέμβριο ο πρόεδρος της χώρας, Βίκτορ Γιανουκόβιτς,  με την οποία απορρίπτει την προγραμματισμένη συμφωνία εμπορικής σύνδεσης με την Ευρωπαϊκή Ένωση και αντ' αυτής στρέφεται προς την Ρωσία.
Όπως ενημέρωσε το υπουργείο Εσωτερικών της Ουκρανίας, διερευνά την περίπτωση τεσσάρων θανάτων διαδηλωτών, με τους δυο από αυτούς να έχουν σκοτωθεί έπειτα από πυροβολισμό, ενώ για τους άλλους γίνεται λόγος ότι πιθανόν να έχουν πέσει από κάποιο άγαλμα κατά την διάρκεια της πορείας.
Πέραν αυτών, 195 αστυνομικοί έχουν τραυματιστεί από την Κυριακή και 84 νοσηλεύονται.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν προτρέψει όλα τα κόμματα στην Ουκρανία να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και να βρουν μια δημοκρατική λύση στην πολιτική κρίση.
 Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ επίσης προειδοποίησε την Τρίτη, ότι η κατάσταση στην Ουκρανία «ξεφεύγει από τον έλεγχο» και κάλεσε σε διάλογο ανάμεσα σε όλα τα κόμματα.

Συνάντηση της αντιπολίτευσης με τον πρόεδρο

Οι ηγέτες τριών αντιπολιτευόμενων κομμάτων συναντήθηκαν σήμερα με τον Γιανούκοβιτς και μία ομάδα εργασίας της κυβέρνησης, σε μία προσπάθεια να επιλυθεί η κρίση. Πρόκειται για τους Βιτάλι Κλίτσκο, ηγέτη του UDAR, Αρσένι Γιατσένιουκ του κόμματος Πατρίδα και Όλεχ Τιαχνίμποκ του κόμματος Ελευθερία (Svoboda).
 Ανακοίνωση του δικτυακού τόπου του Γιανούκοβιτς ανέφερε ότι το πρώτο στάδιο των διαπραγματεύσεων –μία συνάντηση άνω των τριών ωρών- ολοκληρώθηκε.

Νωρίτερα ο Κλίτσκο κατηγόρησε την κυβέρνηση Γιανούκοβιτς ότι «έχει τα αίματα των διαδηλωτών στα χέρια της». «Οι επιθέσεις και οι πυροβολισμοί προς τους πολίτες από τις δυνάμεις επιβολής της τάξης είναι ένα συνειδητό βήμα της εξουσίας για την έναρξη εμφύλιας σύρραξης» έγραψε στο site του UDAR.

«Καλώ των Γιανούκοβιτς να ανακαλέσει τα στρατεύματα αμέσως! Σήμερα οι αρχές ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των ανθρώπων, πυροβολώντας τους. Και αυτό δεν μπορεί να συγχωρεθεί» συνεχίζει.

Το UDAR δημοσιοποίησε επίσης κοινή ανακοίνωση, όπως λέει, των τριών αντιπολιτευόμενων κομμάτων, στην οποία αναφέρεται ότι ο Γιανούκοβιτς και ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Βιτάλι Ζακαρτσένκο έχουν την πλήρη ευθύνη για τους θανάτους των διαδηλωτών.

Η πρεσβεία των ΗΠΑ στο Κίεβο ανακοίνωσε ότι έχει «ανακαλέσει τις βίζες πολλών Ουκρανών που συνδέονται με τη βια», ως απάντηση στα μέτρα που ελήφθησαν κατά τον διαδηλωτών το Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο.
Ο επίμαχος νόμος

Ο επίμαχος νέος νόμος για τις διαδηλώσεις έχει προκαλέσει ανησυχία, ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να απαγορεύσει τις διαμαρτυρίες και να αρνηθεί στους πολίτες το δικαίωμα της ελευθερίας λόγου.

Μεταξύ άλλων απαγορεύει στους διαδηλωτές να φορούν μάσκες και κράνη, να στήνουν σκηνές και ηχητικό εξοπλισμό χωρίς πρότερη άδεια της αστυνομίας, αλλά και να ταξιδεύουν σε νηοπομπές (κονβόι) άνω των πέντε οχημάτων χωρίς άδεια.

Εχθές τέθηκε σε ισχύ και μία πρόσθετη εντολή του υπουργείου Εσωτερικών, που επιτρέπει στα «ΜΑΤ» να χρησιμοποιούν πυροβόλα όπλα.

Το Ινστιτούτο Μαζικής Πληροφόρησης της Ουκρανίας, ένας οργανισμός προάσπισης των δικαιωμάτων των ΜΜΕ και της ελευθερίας του λόγου, γνωστοποίησε ότι 36 δημοσιογράφοι έχουν τραυματιστεί τις τελευταίες ημέρες ενώ κάλυπταν τις διαδηλώσεις.

Η Ένωση Δημοσιογράφων της χώρας κάλεσε σήμερα τον υπουργό Εσωτερικών να εκδώσει εντολή, που θα απαγορεύει στην αστυνομία να ασκεί βία σε δημοσιογράφους.
 Οι μελλοντικοί δεσμοί της Ουκρανίας

Το Δεκέμβριο, αψηφώντας τις συνεχιζόμενες επί εβδομάδες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις, ο Γιανούκοβιτς συμφώνησε με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, η Μόσχα να αγοράσει ουκρανικό χρέος και να μειώσει την τιμή που πληρώνει το Κίεβο για το ρωσικό φυσικό αέριο.

Η αναταραχή στην Ουκρανία έχει τις ρίζες της στις προωθούμενες από την κυβέρνηση μελλοντικές της στενές σχέσεις με τη Ρωσία. Η χώρα είναι μοιρασμένη ανάμεσα σε περιοχές «ευρωπαϊστών» στα δυτικά και «ρωσόφιλων» στα ανατολικά.

Οι διαδηλώσεις ξεκίνησαν στις 21 Νοεμβρίου, οπότε ο Γιανούκοβιτς άλλαξε τη στάση του, ακυρώνοντας την υπογραφή της συμφωνίας εμπορικής σύνδεσης με την Ε.Ε, η οποία προετοιμαζόταν επί χρόνια.

Οι διαδηλωτές υποστηρίζουν ότι η συμφωνία με την Ε.Ε, που θα άνοιγε τα σύνορα για το εμπόριο, θα δημιουργούσε έδαφος για εκσυγχρονισμό και συμπερίληψη στην Ένωση.

Η κυβέρνηση της Ουκρανίας υποστηρίζει ότι οι όροι της συμφωνίας χρειάζονται επαναδιαπραγμάτευση, ώστε να προστατεύουν καλύτερα του Ουκρανούς.



sofokleousin

Δεν υπάρχουν σχόλια: