ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

7.3.14

Γερμανός πρόεδρος: "Κάρολε Συγνώμη".... ΠΟΥ ΣΑΣ ΣΦΑΞΑΜΕ ΤΟ ΄43 ΩΣ ΕΧΘΡΟΙ .... ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΣΦΑΖΟΥΜΕ ΩΣ "ΦΙΛΟΙ" ΧΩΡΙΣ ΣΥΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ


«Κάρολε συγγνώμη» – Ο Γερμανός πρόεδρος υποκλίθηκε στους εκτελεσθέντες και αγκάλιασε τον Παπούλια [εικόνες]

Τους μαρτυρικούς Λιγκιάδες επισκέφτηκε σήμερα ο πρόεδρος της Γερμανίας Γιοαχίμ Γκάουκ μαζί με τον πρόεδρο της ελληνικής δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.
«Επιθυμώ να αρθρώσω, αυτό που δράστες, αλλά και πολιτικά υπεύθυνοι τόσων πολλών χρόνων στη μεταπολεμική περίοδο δεν ήθελαν, ή δεν μπόρεσαν να προφέρουν, ότι δηλαδή τα όσα συνέβησαν εδώ ήταν κτηνώδης αδικία και με αίσθημα ντροπής και πόνου, ζητώ από τις οικογένειες των δολοφονηθέντων «συγγνώμη»», είπε ο Γιοαχίμ Γκάουκ στις οικογένειες των θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας της 3ης Οκτωβρίου του 1943, αφού πριν είχε καταθέσει στεφάνι στο μνημείο των πεσόντων.
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας εμφανίστηκε συγκλονισμένος με «τις ληστείες, τις τρομοκρατικές πράξεις και τις δολοφονίες, που προήλθαν από μια χώρα, η οποία είχε μετατραπεί σε αδίστακτη δικτατορία».
«Υποκλίνομαι ενώπιον των θυμάτων των φρικαλέων εγκλημάτων, που διαπράχτηκαν εδώ, αλλά και σε τόσους άλλους τόπους στην Ελλάδα» είπε ο κ. Γκάουκ και πρόσθεσε: «Και όμως, σε τόπους, όπως αυτόν εδώ, νιώθω μια βαθιά αναστάτωση και μια διττή ντροπή, ντροπή γιατί άνθρωποι που μεγάλωσαν μέσα στον γερμανικό Πολιτισμό, μετατράπηκαν σε δολοφόνους. Ντρέπομαι και για το γεγονός ότι η δημοκρατική Γερμανία, από την περίοδο που βήμα-βήμα άρχισε να επεξεργάζεται το παρελθόν της με κριτικό πνεύμα, έμαθε τόσο λίγα και διδάχτηκε από την ενοχή της, αναφορικά με τους Έλληνες».
Ο Γιοαχίμ Γκάουκ συνέχισε την ομιλία του: «Θα ευχόμουν τόσο πολύ εάν κάποιος που έδινε τότε εντολές, ή υπάκουε σε εντολές, είχε πει προ πολλού «ζητώ συγγνώμη» ή «μετανοώ» ή «λυπούμαι βαθύτατα για το γεγονός ότι υπάκουσα σε εγκληματικές εντολές». Είναι αυτές οι φράσεις, που δεν έχουν ειπωθεί, είναι αυτή η ελλιπής γνώση, που θεμελιώνουν μια δεύτερη ενοχή, αφού αποκλείουν τα θύματα από τη μνήμη».
Ο κ. Γκάουκ αναφέρθηκε και στη συμβολή του προέδρου της ελληνικής δημοκρατίας στη συμφιλίωση που έγινε μετά την επίσκεψη στους Λιγκιάδες. Απευθυνόμενος στον κ. Παπούλια είπε: «Είναι ιδιαίτερα σημαντικό και με συγκινεί βαθύτατα κ. Πρόεδρε της Δημοκρατίας, ότι με συνοδέψατε εδώ. Σήμερα σάς είμαι βαθύτατα υπόχρεος. Το γεγονός ότι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε από κοινού το παρελθόν, αποτελεί για μένα ένα από τα μεγάλα πράγματα, που απορρέουν από τη συμφιλίωση. Δείξατε, κ. Πρόεδρε, ότι η συμφιλίωση είναι δυνατή ακόμη και όταν η λύπη είναι βαθιά, γι αυτό τρέφουμε αίσθημα σεβασμού στο πρόσωπό σας. Γι αυτήν τη συμφιλίωση, κ. Πρόεδρε, δεσμευτήκατε εσείς προσωπικά ουσιαστικά, είστε εσείς αυτή η συμφιλίωση».
Στο τέλος της ομιλίας του ο Γιοαχίμ Γκάουκ τόνισε: «Τα τρομακτικά γεγονότα, των οποίων τα θύματα τιμούμε σήμερα, μας επιβάλουν μια δέσμευση: να μην ξεχαστούν αυτά τα εγκλήματα». Στις εκδηλώσεις παρέστη αντιπροσωπεία του Εθνικού Συμβουλίου διεκδίκησης γερμανικών οφειλών, τα μέλη της οποίας άνοιξαν πανό με τη φράση «Δικαιοσύνη και Αποζημίωση» γραμμένη στα Ελληνικά, τα Αγγλικά και τα Γερμανικά. Πριν αναχωρήσει από τους Λιγκιάδες, ο κ. Γκάουκ έγραψε στο βιβλίο των επισκεπτών: «Υποκλίνομαι στα θύματα του τερατώδους εγκλήματος. Σεβαστείτε και προστατέψτε την ανθρώπινη ζωή και τα δικαιώματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: